Beste lezers,

In februari vlieg ik vanuit Brussel naar Manila via BKK met THIA Airways. Nu heb ik in BKK een bijna 8 uur durende overstap. Ik ben dus van plan om eens naar het centrum te gaan van Bangkok, ik ken de stad vrij goed dit is geen probleem. Maar klopt dit dat ik dan een extra tax ga moeten betalen van ongeveer 1000 baht? Vermits ik de luchthaven verlaten heb.

Groetjes,

Steven (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Moet ik 1000 baht betalen om de luchthaven in BKK te verlaten bij overstap?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Je krijgt toch gewoon je visa exemption voor 30 dagen? Die kost niets.

 2. janee zegt op

  Francois begrijpt de vraag niet. Overigens ALS er gevraagd wordt de airporttax te betalen (geldt voor vertrek, is 700 bt, en vervalt bij transit, net als bvb ook op AMS/Schiphol-wij NLers die daar opstappen betalen zo rond de 35 € verstopt in ticketkosten daarvoor), dan zal je er niet aan ontkomen. Berichten erover-hoe streng erop wordt gecheckt etc. varieren nogal-zoals bij veel Thaise zaken en schijnen van de luim van de dag, de interesse van de medewerker die je toevallig treft, etc. ALS je de boarding pass voor flight 2 al in BRU verkrijgt, is de kans vrij laag, maar niet 0.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Aha, het gaat dus om de airporttax. ik wist niet hoe dat werkte en had dus gewoon mijn mond moeten houden 🙂

 3. Joan zegt op

  Waarschijnlijk moet je inderdaad airport tax betalen. Bij het betalen van het ticket is men er niet van uitgegaan dat je het vliegveld in Bangkok zou verlaten, anders hadden ze de tax in de prijs van het ticket meegenomen. Dit heeft trouwens niets te maken met het visum.

 4. steven zegt op

  Ik citeer vanuit een andere site,

  ”Een kleine vijf uur later ging de wekker en was het tijd om terug naar de luchthaven te gaan. Op de luchthaven van Bangkok kwam ik voor een verassing te staan. Ik moest ineens 700 baht luchthavenbelasting betalen, omdat ik het transfergebied had verlaten. Dit vond ik erg opvallend, aangezien ik sowieso het transfergebied moest verlaten om mijn koffer op te pikken. Ach ja, ik besloot maar niet moeilijk te gaan doen om die 20 euro.

  Ik moest de 700 baht betalen bij het ticket center. De medewerkster van Thai Airways bij de servicebalie was erg vriendelijk, maar wat een administratie zeg. Een krabbeltje hier, een krabbeltje daar en hup nog een aantal kopietjes. Een klein kwartier later kon ik dan eindelijk mijn weg vervolgen.”

  bron https://insideflyer.nl/review-met-thai-airways-van-bangkok-naar-sydney-economy-class/

  mvg
  Steven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website