Deze avond kreeg ik bericht van een Nederlandse kennis, wonende in Lang Suan, provincie Chumphon, dat een Nederlander, genaamd Peter Weber, gisteren door lokale vissers uit Chumphon, levend uit zee werd opgevist.

Hij vernam het nieuws via Facebook maar heeft verder ook weinig of geen details betreffende deze persoon. Er werd geen bepaalde locatie van waar precies voor de kust van Chumphon deze drenkeling zou opgevist zijn en onder welke omstandigheden dit gebeurde.

Na rondvraag kan Lung addie er niet achter komen wie precies deze Nederlander zou zijn. Is het een vaste bewoner, wonende elders in de provincie, is het een toerist? Momenteel zijn er hier redelijk wat kitesurfers in de baai van Thung Wualean en deze hebben meestal geen enkel contact met de vaste buitenlandse bewoners hier. We zouden eerder stellen dat ze hen mijden en gewoon geen contact willen. Ze gaan de zee op met hun kite en na aankomst spoeden ze zich naar hun verblijfplaats.

De enige informatie welke Lung addie heeft is dat man geen benedijt woord Engels spreekt en overgebracht is naar het Staatshospitaal “Khet Udomsak” in Chumphon. Of hij hier verdere kennissen of familie heeft of niet, of de Nederlandse ambassade ingelicht is of niet? Voorlopig heb ik geen verdere informatie.

7 reacties op “Dringende oproep aan eventuele kennissen van Peter Weber”

 1. chris zegt op

  Dit kan ik vinden op het internet:
  http://www.onbnews.com/post/7502

 2. willem zegt op

  Is het zeker dat het een Nederlander is? Een zwitser met de zelfde naam is blijkbaar ook veel in Thailand. Heeft of had op Phuket een huis te koop staan.

  • Co zegt op

   Mocht het dezelfde Zwitser zijn heeft hij enkele weken terug nog kitesurffilmpjes upgeload in Vietnam…

 3. Co zegt op

  Owh, een uur geleden ook zie ik nu…

 4. Nonkelwin zegt op

  Met heel veel dank aan lung Ady voor zijn onbaatzuchtige informatie en medeleven.
  Groots!

 5. Gonny zegt op

  Misschien een aanknopings punt.
  Heb de link met kitesurven gelegt, ene Rik Weber zelf een actieve kite surver is misschien familie.
  Via een kitesurver vereniging zal ik morgen trachten te achter halen of hij wellicht familie is of kent.

 6. lung addie zegt op

  Beste lezers,
  bedankt voor jullie reacties doch het “mysterie” is intussen opgelost.
  Persoonlijke informatie in het Keth Udomsak ziekenhuis bracht uitsluitsel. Er is idd een Nederlandse drenkeling binnengebracht. Het betreft een toerist die van een boot gevallen is zonder iemand aan boord dit opmerkte. Dit zou de nachtboot van Paknam naar de eilanden geweest zijn.Gelukkig had hij een reddingsvest aan en is hij, na enkele uren in het water gelegen te hebben, opgemerkt door vissers die hem uit het water haalden en aan wal brachten. Onder welke omstandigheden hij in het water terecht kwam weet ik niet. Met uitputtingsverschijnselen is hij overgebracht naar het Keth Udomsak hospitaal in Chumphon waar hij, na opnieuw op krachten gekomen, de volgende dag het hospitaal kon verlaten. Dus een gelukkige afloop voor deze man en een grote pluim voor de vissers die hem uit zee konden redden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website