Lezersinzending: Vliegen van Chiang Mai naar Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
28 februari 2015

In Hua Hin ben ik de afgelopen 11 jaren wel wat gewent wat vliegen aangaat. Er is wel een kleine luchthaven, maar het blijft onduidelijk welke vluchten er uitgevoerd worden.

Dat is verwarrend voor mensen elders in Thailand die mij willen bezoeken. Dit keer ging het om een zakenman uit een buurland die eerst Chiang Mai had aangedaan om vervolgens via Bangkok naar Hua Hin te komen.

Op de vraag wat de beste weg was had ik geantwoord om vanaf Don Muang voor 250 Thb met een taxi naar het Victorie monument in Bangkok te gaan. Vandaar met een minibus voor 180 Thb om dan tegen 16.30 uur bij mij in Hua Hin te zijn.

Lang wachten op hem was mijn deel. Om 22.00 uur vernam ik dat hij 20 km bij mij vandaan was. “Oh, dan ben je nu zeker in Cha-am was mijn antwoord.”

“Nee, zij hij. Ik heb 1 taxi voor 4000 Thb uit Bangkok genomen en ben nu in Pranburi.” Inderdaad hij was mijn huis al meer dan 20 km gepasseerd en zat nu in een hotel in Pak Nam Pran. Die dag was dus verloren voor ons, behalve voor de taxichauffeur deze had 2x meer ontvangen dan normaal. Nog erger is dat de man al in Chiang Mai hoorde dat er nu een rechtstreekse vlucht is naar Hua Hin voor nog geen 1000 Thb.

Ik heb zo mijn twijfels. De afgelopen jaren waren er wel meer vluchten met veel tam tam aangekondigd om later, zonder het te laten weten, er achter te komen dat deze vluchten alweer gestopt waren. Bij navraag deze week hebben diverse mensen mij laten weten dat het nu wel klopt. Als het werkelijk zo is dan hoop ik dat lezers het kunnen bevestigen. Velen zullen er plezier van hebben om niet meer aan het gevaarlijke verkeer deel te hoeven nemen. Hopelijk blijft deze verbinding dan in leven.

Groet van Pim

8 reacties op “Lezersinzending: Vliegen van Chiang Mai naar Hua Hin?”

 1. Rob zegt op

  Kan air vliegt 3 x per week rechtstreeks van CNX naar Hua Hin.

  • Koenloen zegt op

   Ja. voor een scheet en drie knikkers inclusief maaltijd en drinken.. Splinternieuw propellervliegtuig. Perfecte service. Aaanrader. Niks 12 uur in de VIP bus. 2 uurtjes en het is comfortabel gepiept

 2. Anton zegt op

  Vliegen van Chang mai naar Hua Hin, 1800 bath, (enkeltje), 3 x in de week heen en weer.

 3. Anja zegt op

  Wij hebben net voor 990 bath enkele reis in mei geboekt! Ben helemaal blij

 4. Kees zegt op

  Aanstaande dinsdag gaan wij naar Hua Hun en komen vrijdag weer terug.
  Voor 2 pers, THB 7360
  Laat nog wel weten hoe het was.

 5. pim Haring zegt op

  Waar komen die prijsverschillen vandaan ?

  • Kees zegt op

   Dat ligt sowieso aan de tijd dat je boekt. Wij hebben pas donderdag geboekt voor a.s. dinsdag, dus niet veel mogelijkheden meer.
   De goedkoopste is “Kan Promo” , de middelste is “Kan Saver” , en de duurste “Kan Flexi”
   Zie hun website http://www.kanairlines.com/main/

 6. pim Haring zegt op

  Geweldig Kees .
  Daar hebben de mensen wat aan .
  Bedankt .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website