Tot grote ergernis van expats en toeristen hebben Thaise banken ooit gemeend kosten in rekening te moeten brengen bij geldopname via een geldautomaat (ATM).

150 baht kosten voor geldopname

Zo betaal je voor iedere geldopname in Thailand, 150 baht. Veel mensen kiezen er daarom maar voor om in één keer het maximale bedrag te pinnen. Want als je regelmatige kleine bedragen pint bij een ATM dan lopen de kosten snel op.

Guido stuurde mij een artikel uit Columbusmagazine op, waar een goede tip in stond die ik jullie niet wil onthouden.

Er zijn in Bangkok drie locaties waar je nog steeds ‘gratis’ kunt pinnen:

 • MBK Mall – tweede verdieping
 • Siam Center – tweede verdieping
 • Siam Paragon – begane grond

De schrijver van het artikel is gaan kijken en ontdekte in ieder geval één van de drie ATM. De geldautomaat in de MBK Mall.

Hoe herken je de ATM?

Het zijn grijze ATM’s van een bank uit Singapore, de naam staat er niet groot op dus let op het scherm. Je moet op het scherm zoeken naar de naam Aeon of ACS. Het bedrag dat je opneemt wordt niet vermeerderd met 150 THB, dit is door de schrijver gecontroleerd.
Het is overigens zo dat de Thaise banken je vooraf waarschuwen dat er een extra bedrag in rekening wordt gebracht bij geldopname via een ATM. Dat is namelijk verplicht. Je kunt een transactie altijd annuleren indien je toch zou moeten betalen.

Je kunt de bewuste ATM vinden op de tweede verdieping van het MBK Shopping Center. Ga naar “zone C” en zoek naar de uitgang die naar de parkeergarages leid. Er staan twee automaten, de linkse is de goede ATM. Ernaast staat een gele die niet gratis is. Let op! Het zijn mobiele machines dus laat je niet uit het veld slaan als hij er niet staat. Maar hij staat er nu al bijna een jaar, dus het zou goed moeten gaan.

Met dank aan Guido en de schrijver van het artikel, voor de tip.

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Pinnen in Bangkok zonder extra kosten”

 1. ReneThai zegt op

  Is de wisselkoers van de Aeon gelijk aan die van de Thaise banken ?
  Voor het pinnen in het buitenland rekent je eigen Nederlandse bank ook geld , in mijn geval de ING .
  Maar ik heb een zogenaamd royal pakket en verdien de kosten ervan terug door “gratis” te kunnen pinnen in het buitenland ongeacht de hoogte van het bedrag.
  Ik neem wel contant geld mee , en neem het risco van kwijtraken …………

 2. Johnny zegt op

  Ik kan die 3 euro wel missen, maar het is de ergenis van de zoveelste Thaise streek. En het jezelf verplichten tot het opnemen van grotere bedragen maak je weer tot een potencieel slachtoffer. Hoe je het ook doet, het kost ALTIJD geld. Ook overboeken van Nederland naar Thai kost geld.

  Ik denk maar zo… veel zaken zijn goedkoop.

 3. Hans Bos zegt op

  Van de genoemde atm’s was er blijkbaar een te vinden. Ook die staat in hartje Bangkok. Wat kost het niet om daar te komen? Bij grote bedragen is overboeken een stuk goedkoper. Bij ABN gaat het om 5,50 euro per transactie. een Thaise rekening valt gemakkelijk te openen bij Kasikorn Bank.

 4. chaika zegt op

  deze ATM’s vind je ook vaak bij de BIG C

 5. Ferdinand zegt op

  Als je regelmatig in Thailand komt, proberen een Thaise bankrekening te openen. Overmaken van uit Nederland voor particulieren inderdaad 5,50 of 5,70 abn amro, maar let op als je het van een Nederlandse zakelijke rekening doet betaal je je bont en blauw. Voor elke kleine overmaking haast 30 euro.
  Let wel op met de normale Thaise bankkaart kun je vaak alleen maar opnemen uiit atms van die betreffende bank (zoals Bangkok Bank) ook al staan er nog zoveel logos op.
  Opnemen met creditcards zoals American Express is helemaal een crime. In veel autiomaten in hegt land werkt het niet. En je betaald in elk geval de 150 bath, plus in NL de gebruikelijke 3 of 4% en vaak kort daarna nog eens een extra b edragje van enkele euro’s voor “nagekomen bankkosten” geen idee wat dit is (bij ING en AbnAmro)
  Koers is meestal voordeligst bij de oude giro nu ING

  Althans dit zijn mijn ervaringen. In geldbesparende tips ben ik altijd geintereseerd.

 6. Ferdinand zegt op

  Nog een zeer Unieke ervaring die ik nu al jaren heb en bij navraag ook mondeling door de verschillende banken is bevestigd. De laatste en eerste dagen van de maand is het vaak onmogeloijk om met een buitenlandse creditcard geld op gte nemen bij atms in de dorpen in de Isaan.
  Waarom ? heel simpel, de atms worden niet voldoende bevoorraad en dan een paar dagen zo ingesteld dat alleen thaise klanten geld op kunnen nemen.
  Nu weet ik het maar in het begin een vervelende verrassing. Dit naast het feit dat je in de Isaan in vrijwel geen enkele winkel met een creditcard kan betalen. Uitsluitend contant.
  In heel veel dorpen heb je nog geen atm en moet je soms kms rijden naar een volgend groter dorp/stad om geld op te kunnen nemen.

 7. Robert zegt op

  Dat wegsleuren is een mooi verhaal. Iemand heeft een nieuwe bron van inkomsten gevonden lijkt het.

 8. Niek zegt op

  Pinnen met Maestro- debet kaart is niet meer mogelijk vanaf januari 2011 buiten Europa!
  De makkelijkste manier om extra kosten bij het pinnen te vermijden is met je credit kaart en je paspoort bij een wisselkantoortje geld te wisselen en dat kost niets!

  • Niek zegt op

   Dat geldt alleen voor Belgische rekeninghouders, vergat ik er bij te vertellen. In mijn geval willen ze de kaart wel voor een maand reactiveren (Argenta) en bij Dexia zou het permanent kunnen, volgens een vriend van mij! Maar ik neem genoeg contant geld mee; dat is het handigst en stop het in een kluisje bij de Bangkok Bank en gedeeltelijk op mijn rekening bij die bank. Ik wissel dus niet alles ineens om de wisselkoers een beetje in de gaten te kunnen houden.
   Zo’n kluisje kost ruim `1000B. per jaar, maar vaak zijn er geen beschikbaar.

 9. ThailandPattaya zegt op

  Naar aanleiding van diverse posts hier heb ik afgelopen keer in Thailand ook een rekening geopend bij de Kasikorn bank. De bank in MBK zei dat het niet kon (nono need work pemit) maar bij een ander Kasikorn filiaal was het geen probleem( je hebt wel een Thais adres nodig).

  Het zit hem ook in de vraagstelling, als je zegt ik wil een rekening openen zul je snel nee als antwoord krijgen. Als je echter zegt ik heb x duizend baht die ik wil storten maar ik heb geen rekening dan zal het niet zo’n probleem zijn.

  De bankpas krijg je direct mee en internet bankieren kun je in de ATM activeren. Internet bankieren werkt trouwens erg goed bij Kasikorn, je kunt bijvoorbeeld ook je beltegoed opwaarderen voor elke mutatie krijg je netjes een sms met code.

  • Goede tips ThailandPattaya, ik ga het proberen de eerstvolgende keer.

  • erik zegt op

   kasikorn Bank in Lat Phrao,geen werkvergunning,binnen 10 minuten,spaarbankboekje met bijbehorende Visa kaart,no problem

 10. erik zegt op

  onzin er zijn er wel meer dan 100 in BKK van Aeon Bank,ga maar naar Google en type Aeon ATM in BKK,ondertussen heb ik er zelfs meer gevonden,ook verschillende die nog niet op internet staan en in Khon Kaen,Central Mall zijn er meerdere en in andere plaatsen ook en het schijnt dat het pinnen bij de Citi bank in BKK ook zonder kosten is

  • erik zegt op

   er zijn er inderdaad een boel die nog niet op Internet staan,hier in Lat Phrao heb ik er al 10 ontdekt

 11. jansen ludo zegt op

  ik wilde ook een rekening openen in thailand,en overal hetzelfde verhaal ,need working permission,nu ik ga niet naar thailand om te werken .

  nu heb ik gehoord dat het mogelijk is om een saveacountdus een spaarekening te openen,en dan zou je daar ook met een bankpasje geld kunnen van af halen.

  is er iemand die dat al eens geprobeerd heeft om dat aan te vragen?

  • ferdinand zegt op

   Kasikornbank en Bangkok bank geven zonder meer een rekening / saving account met bank/pinpasje als je maar zegt dat je eerst geld wilt storten.
   Je krijgt geen krediet. Dat eerst na een tijdje en met en vast thais adres.

 12. hans zegt op

  Heb een rekening bij de scb bank en bangkok bank met internetbankieren me thaise vriendin zonder problemen geopend, eentje op beider namen en eentje op mijn naam heb geen jaarvisa werkvergunning, alleen bij de bangkokbank wilde die gast voor het internetbankieren onbedingt een email adres hebben van hotmail. anders kon de codes niet worden gemaild zei hij ????

  Heb beide keren wel gelijk bij het openen van de rekening gemeld dat ik gelijk 20.000 thb wou storten en thais adres heb. Bangkok bank vroeg nog om inkomensgegevens en werk, hoefde niks schriftelijks te overleggen.

  Me schoonouders hebben een pasje meegekregen waarop ze maandelijks 4000 thb kunnen pinnen, kun je instellen.
  Ing heeft als voordeel dat je kunt werken met een code lijst, mocht je bankpasje kwijtraken kun je altijd nog geld overmaken van nederland op je thaise rekening.

  Mijn bangkokbank werkt ook met de western union, dus evt snel contant geld

 13. Otter zegt op

  Nog steeds actueel. Heb nog nieuwe locatie gevonden. Silom in de kelder van het Citi Bank gebouw. Voor de Max valu supermarket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website