Udon en soi sampan

Door Charly
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , , ,
28 juli 2018
PICHAYANON PAIROJANA / Shutterstock.com

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag deel 8.

Na het enerverende eerste jaar van mijn verblijf in Thailand, is nu de meer rustige periode aangebroken. Na de koop van ons huis, eind van mijn eerste jaar hier, vooral bezig geweest met het inrichten en meubileren. Uitvoerig kennis gemaakt met doHome, ProHome en Living Index. En ervaren dat hier service nog echt service is. Goederen worden soms nog op de dag van bestelling geleverd, vaak de dag erop. Is installatie nodig, dan wordt dat onmiddellijk na levering gedaan. Dat alles is nu achter de rug en daarmee komt er meer tijd vrij om te genieten van alles wat Udon en omgeving te bieden heeft. Ik probeer een beetje structuur te brengen in onze tijdsbesteding. Niet iedere dag naar Udon centrum. Dat gaat vervelen en kost je natuurlijk bij ieder bezoek weer geld. Daarom gekozen voor twee dagen per week naar Udon centrum. Voor het doen van inkopen bij TOPS supermarket, in shopping centrum Central Plaza, of bij Villa Market in UD Town en natuurlijk op de markten. Vast onderdeel van ons bezoek aan Udon centrum is het zitten op een terrasje en wat te eten.

De overige vijf dagen blijf ik in principe thuis. Voor het leren van de Thaise taal, het volgen van diverse sport evenementen, het verrichten van wat administratief werk en het lezen van nieuws op NOS teletekst, VI, Thailandblog en Bangkok Post.
Door ons wekelijks twee-daags bezoek aan Udon centrum heb ik soi sampan goed leren kennen.

Daarom hier een wat uitvoerige berichtgeving over hetgeen je allemaal in soi sampan kan aantreffen.

amnat30 / Shutterstock.com

Niet ver, ongeveer 100 meter, van de al eerder beschreven shopping mall Central Plaza vind je een van de leukste en gezelligste horeca straatjes in Udon: in de volksmond soi sampan genoemd, maar officieel Sampantamit Road geheten.
Steek het plein aan de voorkant van Central Plaza over (met Central Plaza in je rug) en ga dan, aangekomen op Prajak Road, naar links. Passeer een aantal eet standjes en loop door tot de eerste de beste zijstraat aan je linkerhand, inderdaad, dit is soi sampan. Op de hoek een grote kappers zaak, Anne Top Hair geheten. Voor alle soorten haarbehandelingen kun je hier terecht. Ook voor pedicure en manicure. Vraag naar Saem. Zij is een kanjer op het gebied van pedicure en manicure.

Tegenover Anne Top Hair een reparatie plaats voor scooters en motorbikes. Als je die reparatieplaats even voorbij loopt, dus nog steeds lopend op Prajak Road, kom je aan je linkerhand twee massage salons tegen en vervolgens het restaurant Good Corner. Hier is tevens de ingang naar Nutty Park, een beerbar complex a la Day and Night, maar iets kleiner. Op dit stukje straat van Prajak Road (officiele naam: Prajaksilapakom Road), richting UD Town en station van Udon, kom ik uitvoeriger terug in een apart verhaal. We gaan nu eerst verder met soi Sampan.

Soi sampan is naar mijn beste schatting, zo’ n 500 meter lang. Je vindt hier een tweetal hotels. Het Pannarai ligt centraal in het midden van de soi en is een 4-sterren hotel met zwembad. Het is mijn favoriete hotel vanwege de faciliteiten (onder andere het zwembad, kleine fitness ruimte en gratis snel WiFi), de kleinschaligheid, het zeer uitgebreide ontbijt en het altijd erg vriendelijke personeel. In het Pannarai Hotel vinden regelmatig zakelijke bijeenkomsten plaats. Ook het leger wil nog wel eens een claim leggen op het hotel, in hun samenwerking met het Maleisische leger. Het hotel is daardoor regelmatig volledig volgeboekt.

Sinds ongeveer een jaar is er een 2-3 sterren hotel bijgekomen: The Old Inn. Prijs van de kamers varieert van 550 – 1.300 baht per overnachting. Geen ontbijt, tegen meerprijs kan dat wel worden aangeboden (levering door Brick House inn). Geen restaurant / bar / zwembad.

En er is nog een hotel in aanbouw in de zelfde soi, tegenover Irish Clock. Geen gebrek aan slaapplaatsen derhalve. Zeker als je weet dat er ook nog een aantal appartements gebouwen in de soi te vinden zijn. At Home, Irish Clock en Top Mansion House zijn hiervan de grootste en bekendste. Hier zijn kamers, met alle voorzieningen, te vinden in de prijsklasse van 600 – 1.000 baht per overnachting.

Goedkoper kan ook, maar dan moet je wat meer zoeken. Zo is er een appartementen complex achter restaurant daSofia, waar je voor ongeveer 3.000 baht per maand (exclusief elektra) een kamer kunt huren. Deze kamers zijn vaak allemaal verhuurd, vooral aan Thai die daar in de omgeving werken. Tegenover het Pannarai Hotel, rechts naast Yaree Massage, is een soi waarin ook kamers te huur worden aangeboden. Loop de soi in en blijf aan de linkerkant. Kamers kosten 500 baht per overnachting, zijn zeer schoon en ruim, met aparte badkamer, douche, toilet, aircon en TV. Ze hebben daar ook een kamer op de begane grond. Is iets duurder, namelijk 600 baht. En er is ook nog een groot appartementen complex in aanbouw (tegenover The Old Inn).
Tegenover 7/11 , aan het eind van soi sampan, vind je kamers voor ongeveer 5.000 bath per maand (Aticha Mansion).

Ook voor de inwendige mens is soi sampan een heerlijke straat. Beste restaurant in de straat is naar mijn mening het Italiaanse restaurant daSofia. Manfredo en zijn vrouw Tsum hebben hier de leiding en bieden uitstekende pizza’ s, de beste in Udon en omstreken. De menukaart van daSofia biedt overigens veel meer dan alleen die pizza’ s. Onder meer de Cordon Bleu is een echte aanrader. En een Italiaans restaurant zonder kaas kan natuurlijk niet. daSofia heeft een aantal voortreffelijke kazen op voorraad, zoals gorgonzola, brie, gruyere en wat hardere kazen zoals fontal, tilsiter en pecorino.

Maar er is veel meer keus. Zo is er sinds maart van dit jaar pub/ restaurant Brick House inn bij gekomen onder leiding van een Nederlander, Max. Een grote horeca zaak met veel sport op de diverse TV’ s, een grote bar (met een aantal soorten tapbier), tuin, terras aan de voorzijde, een pooltafel en een darts baan. Recht tegenover daSofia. Brick House inn is een welkome aanvulling hier in de soi. Eerst zat hier een beerbar, Eastwood genaamd, maar dat was een troosteloos gebeuren. Met Brick House inn is er een geweldige zaak bijgekomen die zorgt voor een verdere uplift van soi sampan.

Verder vind je in soi sampan de Irish Clock. Heeft een klein terras en een restaurant / bar binnen met aircon. Tevens kun je hier kamers huren. Zeer ruime en mooie kamers aan de voorzijde (2e verdieping) met uitzicht op soi sampan. Wat kleinere, inpandige kamers, die dus helaas geen uitzicht hebben (zelfs geen ramen), maar wel alle faciliteiten.
Huurprijs vanaf 550 baht tot 700 baht per overnachting.

Het Pannarai Hotel heeft een goed en ruim restaurant en voorbij het Pannarai Hotel vind je nog enkele kleinere restaurants zoals Zur Pfalz en Harry’s Handlebar (voorheen Fish and Chips).

Apart te vermelden is ook nog de Sportsbar. Heeft een groot terras, deels overdekt. Hier ook een aantal TV’ s waarop verschillende sporten te volgen zijn. Er is ook een binnenruimte met aircon waar je kunt poolen en ik dacht ook een soort van golf kan spelen, maar dat weet ik niet zeker. De Sportsbar heeft geen eigen keuken. Voor hun klanten wordt eten besteld bij daSofia of Brick House inn. Is uiteindelijk slechts 30 meter lopen verwijderd.

Naast eten en drinken biedt soi sampan nog meer mogelijkheden om te ontspannen.
Zo zijn er wel zo’n tiental massage salons die elk een ruim assortiment aan massages aanbieden. De masseuses zijn voor het merendeel aan de wat oudere kant, laten we zeggen boven de 35. Er zijn wel uitzonderingen, maar dat moet je zelf maar uitzoeken als je in soi sampan bent. Als je meer wilt dan een massage, is dat veelal wel mogelijk. Maar de masseuses zullen dat lang niet altijd uit zichzelf aanbieden.

 

In soi sampan vind je ook de nodige beerbars met aantrekkelijke en minder aantrekkelijke dames. Day and Night is de bekendste. In Day and Night zijn er zo’ n 20 tal beerbars, vaak met een pooltafel. De aanwezige dames komen graag bij je zitten, in de hoop een of meerdere drankje(s) aangeboden te krijgen. Ze zijn hierbij niet zo agressief als bij voorbeeld in Pattaya. Veelal wachten ze rustig af of je hun dat drankje wel dan niet aanbiedt. Als het heel gezellig wordt en je de dame(s) in kwestie mee wilt nemen naar je hotelkamer om daar de sessie voort te zetten, kan dat wel eens een tegenvaller opleveren. Lang niet alle dames zijn hiervoor in. Beter is om dit al vroegtijdig voor te stellen en te zien of de dame daar voor in is, ja dan wel nee.

Naast het Day and Night complex telt soi sampan nog veel meer beer barretjes.
Een van de grotere is Vikings Corner Bar, helemaal aan het einde van soi sampan, op de hoek (zoals de naam al doet vermoeden), tegenover 7/11. Daarvoor heb je nog Zaaps bar, een vrij grote bar met ook een soort van terras. De Red Lion bar, Fairy bar, Happy bar, de Red bar en noem verder maar op.

Zeker te vermelden waard is de Fun bar, pal naast daSofia. Fun bar heeft meestal zo’ n 10, voor het merendeel wat jongere, meisjes in de bar rondlopen. Het is daar vaak heel gezellig. De meisjes verdienen hun geld in hoofdzaak door het hengelen naar en aannemen van lady drinks. Fun bar staat onder leiding van de Engelsman Bill met zijn lieftallige vriendin.

Ik heb in onderstaande tekening geprobeerd de meeste zaken in soi sampan in kaart te brengen.
Maakt het zoeken weer ietsje gemakkelijker.

Rood = massage shops en beerbars
Blauw = bar- en eetgelegenheden
Groen = hotels en kamerverhuur
Geel = diverse soorten winkels

Ingezonden door Charly

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Udon en soi sampan”

 1. Tino Kuis zegt op

  Goed, Charly,

  Voor mensen die deze soi willen opzoeken, in het Thaise schrift ซอย สัมพันธมิตร meestal geschreven als Soi Samphan Thamit (midden, stijgende, midden, hoge, hoge toon). Samphan betekent ‘relatie, verhouding, betrekking” en mit betekent ‘vriend, kameraad, vriendschappelijk’, in vele Thaise namen terug te vinden. Samen zoiets als ‘bondgenoot, medestander, vriendschappelijke samenwerking’. Tha is een tussenvoegsel voor de uitspraak en heeft geen betekenis.

  Kost niet veel moeite dit zelf op te zoeken, zeker niet met een liefhebbende Thaise partner.

 2. dj zegt op

  Bedankt voor uw uitvoerige beschrijving……..het kan allemaal een stuk voordeliger dan mijn verblijf in Bkk meestal kost, maar ja een kamer zonder ramen? nou daar moet ik toch nog even over nadenken……….
  Maar zoals ik zei bedankt voor de routebeschrijving, misschien ooit nog eens en voor u veel geluk gewenst daar natuurlijk.

 3. Mr.Bojangles zegt op

  Dank je, erg welkom. Udonthani staat op het programma voor het volgende bezoek aan Thailand.

 4. Ernst@ zegt op

  Op genoemde weg richting Soi Sampan maar dan aan de andere kant t.o. ongeveer het plantsoen zit ook een leuk restaurant waar je voor een prikkie kunt eten, boeken huren en een heerlijk wijntje kunt drinken. De eigenaar is een Engelsman dacht ik, trouwens in genoemde Irish Clock kun je ook aardig eten voor een schappelijke prijs, heel veel Engelsen in deze buurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website