Lezersinzending: Overzetten jaarvisum van oud naar nieuw paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 december 2015

Ik heb laatst de gehele procedure achter de rug en als volgt. Naar Bangkok voor mijn nieuwe paspoort (5300 baht). Mijn oude paspoort NIET ongeldig laten maken want ik was niet zeker of dat bij de 90 dagen procedure mocht.

In Chiang Mai met oude geldige paspoort naar de immigration (Promenade) voor 90 dagen. Vier weken later kreeg ik bericht van de ambassade dat mijn nieuwe paspoort binnen was. Oude paspoort via EMS naar de ambassade en een week later kwamen er twee paspoorten in de retour enveloppe terug naar Chiang Mai.

Met de twee paspoorten en het aanvraag formulier (internet downloaden) naar de immigration bij het vliegveld en daar werd mijn jaar visum overgezet in het nieuwe paspoort, kosteloos. Duurde wel een dag dus moest in de namiddag terug komen.

Omdat men mij had uitgelegd dat als ik met mijn oude paspoort een nieuw jaarvisum zou gaan halen ik een visum zou krijgen tot de eind datum van mijn paspoort (juni 2016) en de datum van mijn jaarvisum was 16 november. Dus geen risico genomen en gelijk een voor 10 jaar geldig nieuw paspoort aangevraagd en dus gekregen.

Betreffende de immigration in Chiang Mai (Promenade), voor mijn jaar visum was ik daar om 06.30 uur en er waren 19 mensen voor mij. Met andere woorden, ik was nummer 20. Na lang wachten, ongeveer 09.00 uur begon men nummertjes uit te reiken en iemand achter uit de rij was iets eerder al naar voren gegaan en zodoende was ik nummer 21 geworden. Toen het mijn beurt was kreeg ik, en alle mensen achter mij te horen dat we de volgende dag terug moesten komen.

De dag daar na was ik er om 05.30 uur en was nummer 14. Moest om 13.30 uur terug komen en kon daarna om 16.45 uur mijn paspoort met nieuw visum geldig tot 16 november 2016 komen halen. Nummer 4 van de rij vertelde mij dat hij al vanaf 04.30 uur zat te wachten.

Ingezonden door Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Overzetten jaarvisum van oud naar nieuw paspoort”

 1. NicoB zegt op

  Wim ik bedoel uiteraard het overzetten van je jaarvisum naar je nieuwe paspoort bij immigration bij het vliegveld.
  NicoB

 2. NicoB zegt op

  Wim, mijn eerste reactie is verdwenen, noteer hem opnieuw.
  Je lijkt normaal je Visa zaken te regelen in Chiang Mai.
  Nu zie ik dat je het overplaatsen van je jaarvisa van je oude paspoort naar je nieuwe paspoort hebt laten doen bij immigration bij het vliegveld. Had je daar een special redden voor?
  Zoja, kunnen we als Thailandbloggers daar nog iets wijzer van worden? Of was de reden simpelweg dat het in Chiang Mai zoveel wachttijd kost?
  Had je daar ook de brief van de Ambassy bij je waarin je oude paspoortnummer en je nieuwe paspoortnummer genoemd zijn en dat je nieuwe paspoort is uitgegeven door de NL Ambassy in Bangkok?

  Binnenkort moet ik mijn paspoort ook vernieuwen, heb je nog onverwachtheden meegemaakt of eisen die niet direct op de site van de Ambassy staan?
  Helemaal mooi zou het zijn als je een lijstje zou kunnen plaatsen wat je allemaal aanleverde bij je paspoortaanvraag, dan hebben we een zeer recente lijst.
  Bedankt alvast.
  NicoB

 3. willem zegt op

  Normaal kan bij de aanvraag van een nieuw paspoort een vermelding naar het oude paspoort worden opgenomen in het nieuwe paspoort. Dan worden in het oude paspoort alle overige pagina’s ongeldig gemaakt. Ik heb dit recent laten doen met een jaarvisum van de UAE. Het enige nadeel is dat je telkens met 2 paspoorten moet reizen. Het voorkomt in ieder geval mogelijke problemen als je een nieuw visum moet aanvragen. Gratis overzetten zoals hierboven beschreven is natuurlijk prima. Maar het kost Wim wel 2 dagen nutteloos lang wachten met alle stress van dien.

 4. Wim zegt op

  Antwoord:

  1. Overzetten visa in nieuw paspoort MOET in Chiang Mai bij het kantoor immigration bij het vliegveld.

  2. In het nieuwe paspoort staat dat het nieuwe paspoort een vervanging is van het oude dus geen verdere verklaring nodig.

  3. De eerste maal dat ik bij de immigration Promenade kwam werd er na 20 nummers gestopt maar een dag later werd nummer 26 gegeven waar ik bij stond dus het getal van 20 is dus kennelijk afhankelijk van iets anders wat ik niet weet. Maar ben verder zeer correct behandeld.

  MVG Wim

  • NicoB zegt op

   Wim, dank voor je reactive. Nu begrijp ik dat, bij het vliegveld van … Chiang Mai.
   Zeer verrassend dat je meld dat in het nieuwe paspoort vermeld is dat het nieuwe paspoort een vervanging is van het oude paspoort. De laatste informatie die ik van de NL Ambassy kreeg was dat dit niet meer gedaan wordt.
   Mijn Immigration kantoor in Maptaphut vereist een brief daarover van de NL Ambassy en de laatste heeft mij aangegeven dat je die brief bij het afhalen van je nieuwe paspoort direct mee kunt krijgen indien je daarom vraagt.
   Zo zie maar, ‘t kan verkeren.
   NicoB

 5. Khunrobert zegt op

  U dient het oude paspoort wel te bewaren. De originele VISA sticker kan namelijk niet over gezet worden in een nieuw paspoort. Het enige wat in het nieuwe paspoort opnieuw gestempeld word is Uw: Toestemming om in het land te verblijven. U vernieuwd Uw visa ook niet bij een locaal Immigratie kantoor maar Uw vraagt om verlenging van Uw verblijf: Extension of Stay.

  Deze verlengingen zijn gebaseerd op het Visa in originele paspoort en Immigratie mag vragen om een copy van het originele visa bij elke verlenging.

  Het klinkt niet vriendelijk maar het gebruik van de verkeerde termen maakt de regels vele malen onduidelijker voor hen die dezelfde procedures moeten ondergaan.

  Gelukkig woon ik in Krabi, binnengaan Immigratie omzetten stempels naar nieuw paspoort en weer buiten in 15 minuten.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Waarom zou je het oude paspoort moeten bewaren. Heeft ook geen zin.
   Als het goed is wordt er een stempel in je nieuwe paspoort geplaatst met allerhande informatie over dat oorspronkelijke visum.
   Die stempels en informatie kunnen wel verschillen per immigratiekantoor.
   Meestal bevatten ze volgende info over het oorspronkelijke visum, VisaNr, Categorie visa en waar en wanneer het visa werd uitgereikt.
   De informatie in de stempel kan dan ook nog worden aangevuld met informatie die in de Arrivalstempel stond waarmee je je toenmalige verblijfsperiode hebt bekomen o.a.immigratievolgnr, wanneer, hoe en langs waar je Thailand toen bent binnengekomen.

   Zou me verbazen als dit in Krabi niet werd gedaan, maar wie weet…

   • Khunrobert zegt op

    Ik heb ieder jaar het verzoek gekregen om in te dienen:

    Copy van het originele Visa sticker, copy id pagina oud paspoort
    Copy huidige Extension of stay en ID pagina van huidig paspoort.

    Ik weet en begrijp dat alle gegevens bekend zijn, elke Immigratie kantoor heeft een computers en scanners, ieder jaar wordt mijn volledige aanvraag in gescand en opgeslagen. Ieder jaar haalt hij de map tevoorschijn en print het interview met mijn vrouw gewoon uit.

    Maar toch moeten er copietjes ingeleverd worden van paspoort, id kaarten, huis papieren etc etc.

    We houden elkaar lekker aan het werk. Ik heb geen problemen met het aanleveren en hij niet met scannen blijkbaar. Vandaag erg druk op Immigratie na 4 dagen dicht, ik was met stempel voor 1 jaar verlenging en 90 dagen rapport in 15 minuten weer buiten.

    groet

    Robert.

 6. tonymarony zegt op

  Ik wil graag even reageren op het volgende er word gesteld dat het niet meer word vermeld in uw paspoort en dat u een verklaring moet halen bij de ambassade nou ik heb recentelijk een nieuw paspoort gekregen en er staat op blad nr 3 van dat dit paspoort is afgegeven ter vervanging van ……. oude paspoort en ook het verhaal over uw oude paspoort bewaren …onzin de immigratie kijkt alleen naar de laatste stempels dus geen vehaaltjes uit de duim aub het is al bezwarend genoeg om je tijd te verspillen daar .

  • Khunrobert zegt op

   10 jaar onafgebroken in Thailand geleeft en ik vertel geen verhalen die uit de duim komen.

   Na 1 jaar Nederland weer terug in Thailand met nieuw 3 maanden Non-O Visa.
   Vorige maand aanvraag ingediend voor 1 jaar verlenging van verblijf, deze aanvraag ging gepaard met:

   Aanvraag formulier TM 7 inclusief pasfoto
   3 fotos van Echtgenote samen met mij zowel voor het huis als in het huis.
   Id van echtgenote
   Huis papieren van echtgenote
   Huwelijks certificaat
   UItrekstel Amphur dat huwelijk heden ten dagen nog ingeschreven staat.
   Huur overeenkomst van huidige woning
   Id van huis eigenaar
   Huis papieren van huis eigenaar
   Brief omtrent inkomen gecertificeerd door Ambassade
   Brief van bank met vast stelling inkomsten op bank
   Elke bladzijde van het bank boekje
   Kaart van de omgeving met aanduiding woning
   ID van een getuige
   Huis papieren van een getuige

   Dit alles in 2-voud. Gehele stapel werd 3 maal gecontroleerd.
   Ik heb 1 maand “under consideration” stempel gekregen in mijn paspoort.
   Na een huisbezoek waar foto werd gemaakt van mij en locale polite, werd nogmaals paspoort nummer, telefoon nummer, adres leeftijd, nationaliteit genoteerd.

   Vandaag terug aangezien 1 maand voorbij is en alle papieren werden nogmaals gecontroleerd,
   en heb de resterende 11 maanden alszijnde Extension of stay ontvangen.
   Tijdens mijn korte bezoek, slechts 15 minuten aan Immigratie Kantoor, zijn 3 buitenlander weg gestuurd aangezien zij hun VISA wilden verlengen door het tonen van slechts een paspoort en een bank boekje.

   Heb geen idee waar U de onzin vandaan haalt dat een Immigratie Officier slecht de laatste stempel bekijkt.

  • NicoB zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website