Mijn reis van Brussel naar Bangkok (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
30 december 2021

(chanon83 / Shutterstock.com)

Gaarne had ik jullie mijn reis naar Thailand (Chiang Mai, Saraphi) medegedeeld. Vertrokken van uit Brussel op donderdag 09/12/2021 met aankomst Bangkok op 10/12/2021 met Thai Airways.

De boarding verliep heel strikt te beginnen met de incheckbalie die nauwgezet de nodige documenten bekeek. De service aan boord was heel aangenaam met het vriendelijke personeel. Wat er niet meer bij was, was de aperitief bar. Het eten was gezien de omstandigheden van goede kwaliteit. Na een perfecte vlucht met aankomst in Bangkok (aankomst vrijdag 10/12/2021) werd ik doorverwezen naar de eerste controlebalie.

Mijn gedachte was toen ik de tientallen blauwe stoeltjes zag staan die allen bezet waren, hier zit ik voor minstens 1 uur. Maar nee, na een tiental minuten werden we in groep van 10 personen naar een van de checkpunten (een achttal) begeleid. Daar werd alles nogmaals nagekeken want problemen met de Thailand Pass QR-scanner. Na goedkeuring, hop naar de immigratie-officier voor mijn stempel in mijn paspoort (ik heb gewoon een visum exemption van 30 dagen). Na mijn bagage te hebben genomen werd ik naar de uitgang doorgestuurd waar de taxi van het hotel mij stond op te wachten. Een 20 minuutjes later aankomst in Hotel (Siam Mandarina). Aanstonds naar de PCR-test in tent op de parking. Kamer werd mij toegewezen en ook op mijn verplichtingen.

Rond 21:30 uur dezelfde avond heb ik mijn uitslag gekregen die negatief was. Zaterdag uitchecken en met taxi naar de luchthaven om de volgende vlucht Bangkok – Chiang Mai te nemen. Aankomst rond 19:00 uur waar ik werd opgewacht door mijn vriendin en de buren die zowaar een ontvangstcomité hadden gepland. Na 18 maanden werd dit een blij weerzien. Maandag dadelijk naar immigratie geweest om mijn verblijfsverklaring (ik blijf voor 7 weken) te registreren en ook mijn 30 dagen verlenging te regelen.

Voldaan en gelukkig weer in Thailand te zijn werd bekoeld door op maandagavond een e-mail te hebben gekregen met de melding dat op de vlucht van Brussel naar Bangkok 1 of meerdere personen met covid werden waargenomen zonder symptomen! Ik moest in quarantaine voor 2 weken. Ik behoorde tot de ‘Close Contact’ personen en er werd mij aangeraden om mij niet buiten mijn woonst te begeven. Dinsdag om 09:00 uur werd er een afvaardiging van het Disease Control center voor mijn woonst neergezet, door 5 Personen allen met hun motorcycle. 1 persoon was volledig in blauwe plastiek verpakt. Deze persoon heeft een test afgenomen van mij en van mijn vriendin. Op de zevende dag naar het hospitaal voor de volgende test. Er werd tweemaal een controle uitgevoerd om te kijken of we in ons huis waren. Op 24/12/2021 laatste test in hospitaal en uitslag gekregen op 25/12/2021. Attest gekregen dat we vrij waren en ons huis mochten verlaten.

Ik voel mij wel gelukkig dat de covid bij de personen van het vliegtuig na mijn aankomst thuis is vastgesteld anders had ik 14 dagen op hotel gemoeten!

Ik besluit met te vragen aan alle Thailand liefhebbers: Ga a.u.b. naar uw droombestemming in Thailand, de gewone Thai zal u hartelijk verwelkomen en neem er de rompslomp van de nodige documenten erbij.

Ingezonden door Willy (BE)

19 reacties op “Mijn reis van Brussel naar Bangkok (lezersinzending)”

 1. Nico zegt op

  Vooreerst bedankt voor het delen van je reisverslag!

  Je laatste alinea begrijp ik echter niet. Je stelt zelf ternauwernood aan een verplichte 14 daagse quarantaine in het hotel ontsnapt te zijn. En prijst je gelukkig dat je deze in jouw woonst mocht doorbrengen, omwille van een besmetting van een vreemde persoon waar je niets mee te maken had. Ondanks dit alles roept je de mensen hier om alsnog te vertrekken?

  Mijn vertrek was voorzien op 29/12, voor 30 dagen.
  Ik wil er niet aan denken om dit mee maken. De helft van mijn verlof in quarantaine omdat iemand uit het vliegtuig besmet bleek te zijn … Maw, wil je een zorgeloze vakantie, moet je niet enkel zorgen dat jezelf negatief test, maar ben je ook afhankelijk van het testresultaat van de andere passagiers in het vliegtuig.

  Ik heb mijn verlof geannuleerd omwille van een recente Omicron cluster op mijn bestemming waardoor de maatregelen ter plaatse verder aangescherpt werden. Ik heb hierover getwijfeld, maar na het lezen van jouw verslag denk ik uiteindelijk te juiste beslissing te hebben genomen.

 2. Tourist zegt op

  Ik twijfelde om te cancellen maar nu ik die laatste regels lees stopt het ook stilaan voor mij.Wij gaan wel op hotel en mag er niet een denken dat we ergens 14dagen worden vastgehouden als iemand besmet op de vlieger zit,die kans lijkt mij nu toch heel groot.Als je iemand gaat bezoeken die je lang niet hebt gezien begrijp ik het maar in ons geval is het vakantie en zoals het nu is gaat dat niet echt zorgeloos zijn ,stressvakantie hoeft niet voor mij.

 3. Osen1977 zegt op

  Heel erg bedankt voor het delen van je bevindingen!
  Hiermee toch te bevestiging dat een vakantie naar Thailand niet zonder risico is. Ga je voor langere tijd en heb je een woning tot je beschikking kan ik mij voorstellen dat de quarantaine wel te doen is, maar als je een beperkt aantal weken op vakantie gaat en je dient hiervan 14 verplicht door te brengen in een hotel is de pret snel voorbij. Helaas blijft het ook in 2022 een gok als je op vakantie wilt.

 4. Eddy zegt op

  Willy, bedankt voor het delen van je ervaringen!

  Ik heb nog geen patroon kunnen vinden wat het beleid is van de Thaise overheid, waar je quarantaine moet houden [thuis, ziekenhuis, hospitel, ASQ], in geval een reisgenoot in vliegtuig positief is of dat jezelf positief getest ben.

  Goed dat thuisquarantaine ook gebeurt. Niets is vervelender om in een ziekenhuis terecht te komen, zoals wat met deze Deense familie in Phuket is gebeurd

  https://scandasia.com/danish-family-placed-in-isolation-in-thailand-after-daughter-test-positive-for-covid-19/

 5. keespattaya zegt op

  Ik heb gisteren toch nog 1 maand vakantie geboekt naar Thailand. Via de Phuket Sandbox. 1 week in een SHA plus hotel in Phuket. Vlucht met Emirates ( flexibel ticket ). Maar hopen dat alles goed gaat. Ik wil simpel gezegd gewoon effe weg uit Nederland. Als alles goed gaat , dan eenmaal in Phuket afwachten hoe het in Pattaya gaat. Dan kan ik misschien toch nog 3 weken naar Pattaya. Anders blijf ik in Phuket.

 6. Peter Dekkers zegt op

  Naar Thailand reizen is veel leuker dan het ooit is geweest.Veel spannender en avontuurlijker ook.Je weet niet wat er je te wachten staat.Gaat mijn vlucht wel door ? Zouden de Thaise regeltjes niet snel veranderen ? Heb ik de online papieren op tijd ?Zouden al die testen wel negatief zijn ? Zou er in het vliegtuig iemand positief zijn ? En zo ja wat dan ? Zou de aankomst wel goed geregeld zijn ? Ben ik nou toch niks vergeten ?
  Fantastisch al deze avonturen waar nu iedereen van kan genieten.Nog een jaar en we vinden het normaal om 4x per week getest te worden,wekelijks het ziekenhuis te bezoeken, thuis moeten blijven voor controle en als ultieme beloning aan het eind van je avontuur 3 dagen aan het strand of bij vrienden te kunnen zijn.Boek snel voordat die 40 miljoen bezoekers van een paar jaar geleden Thailand weer weten te vinden.
  Nooit eerder was een avontuurlijke vakantie zo dichtbij als nu.Wacht niet langer en BOEK NU.
  Met een vette knipoog van mij wens ik iederen een spannende en avontuurlijke reis die goed afloopt .

 7. Ronny De Smet zegt op

  Dit is stressvakantie! Dit wil ik en eigenlijk niemand meemaken. Ik ga terug naar Thailand gaan, als er geen enkele maatregel nog van kracht is. Is dat niet in 2022, dan wordt het 2023 of nog later, maakt mij niet! Ik begrijp het als je daar familie hebt. Maar als je maar 2-3 weken daar op vakantie gaat, is dit echt een domper! Zo lang daar die junta maatregelen en regeltjes blijft handhaven zal hun toeristische sector niet snel terug heropleven. Aan hen de keuze!

 8. Stefan zegt op

  Wat goed dan het is meegevallen en dat je herenigd bent met je vriendin.
  Het had dus ook behoorlijk kunnen tegenvallen. Je roept op om te reizen. Vind ik fout. Reizen blijft risicovol qua covid èn maatregelen die om de haverklap kunnen wijzigen.
  In jou persoonlijk geval vind ik reizen wel net aanvaardbaar gezien je naar je vriendin op bezoek gaat. Geniet van je reis en BE safe.

 9. Aad Smit zegt op

  Thuis een lichte verkoudheid, maar gelukkig, ik mag naar Thailand. Relaxed met Thai Air en in ontsmet busje naar Pattaya. Twee kilometer van mijn Condo af…
  Maar: positief getest!
  Twee weken ziekenhuis en gelukkig goed verzekerd. De dokter nooit gezien, want had schrik…
  Zouden mijn medepassagiers in vliegtuig en busje ook in lange quarantaine geweest zijn?
  Inderdaad: normaal was Thailand per fiets een avontuur, maar nu…..
  Gelukkig kan ik op het dakterras van Hilton Millenium nu een dronk uitbrengen op het nieuwe jaar. Santé !
  Aad

 10. Willy zegt op

  Beste mensen.
  Ik begrijp heel goed de reactie en/of teleurstelling van deze mensen.
  Ik had misschien hetzelfde gedaan, maar hoeveel vluchten zijn er al geweest waar geen enkel probleem is gemeld? Ik heb gewoon pech gehad! In mijn achterhoofd had ik wel rekening gehouden met dit scenario met de hoop dat dit niet zou gebeuren.
  Als ik oproep om toch naar Thailand te komen is het enkel met de bedoeling om de lokale bevolking te steunen in hun dagelijkse strijd om het hoofd boven water te houden.
  Indien men alle risico’s zou kunnen uitsluiten dan was er geen probleem, maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. IK hoop dat ik toch enkele mensen kan overtuigen om hun reis in de beste omstandigheden te laten doorgaan.

  Willy

  • Peter Dekkers zegt op

   Je hoeft je niet te verontschuldigen.Ik denk dat iedereen die hier gereageerd heeft de Thaise mensen een warm hart toedragen en liever nog vandaag dan morgen teruggaan.Het door mij geschreven stukje was wat cynisch en met een vette knipoog.Maar dat werd wel begrepen denk.
   Stiekem ben ik nog wel een beetje jaloers op je omdat je dit avontuur bent aangegaan en weer onder je geliefden bent .Ik gun het je van harte.
   Geniet ervan.

  • janbeute zegt op

   Om de lokale bevolking te steunen kan namelijk ook via donaties, hoef je zelf niet voor af tereizen naar
   Thailand.
   Onder donaties vallen oa ook giften aan in het leven geroepen organisaties die levensmiddelen ed verstrekken aan vele Thaise gedupeerden die geen werk meer hebben.

   Jan Beute.

  • reiziger zegt op

   Inderdaad iedereen moet de afweging maken. Wat heb je er voor over, wat zijn mijn risico´s, neem een goede extra verzekering, de voorbereiding papieren en online. Ik heb zelf ook die afweging gemaakt en dacht bij mezelf ik kan wel tot Sint-juttemis blijven wachten op betere tijden. Afgelopen jaar ben ik twee keer naar Thailand gegaan zonder spijt. De covid besmettingen zijn in Thailand veel minder dan in Europa. Misschien heb ik in Thailand geluk gehad. Ik ben in ieder geval blij dat ik naar Thailand ben geweest.

  • Henri zegt op

   Beste Willy,

   Ik woon in Thailand en wil al 2 jaar dolgraag eens mijn familie bezoeken in België. Laat jouw negatieve ervaring nu net de reden zijn waarom ik dit bezoekje alsmaar wil uitstellen.

   Ik vrees dat dit alles nog wel een groot aantal maanden zal aanhouden. De Covis crisis is alles behalve voorbij, integendeel zelfs.

   Alvast dank voor je eerlijke bijdrage. Je hebt een aangename persoonlijkheid!

 11. Ad zegt op

  Wil dolgraag volgende maand gaan, maar wil alleen niet 14 dagen in quarantine. Dus hoop dat op 4 januari er ok komt om na 1 dag quarantine verder te reizen.

 12. Leo Goeman zegt op

  Dank om je ervaring te delen. Ik ben 25 dec. vertrokken vanuit Brussel. Uiteindelijk viel alles heel goed mee. De controles verliepen vlot en na een dik uur had ik geld gewisseld, een simkaart gekocht en zat ik in de taxi naar het hotel. Het wachten op de testuitslag duurde lang (23 uren) en de transfer met de van naar Hua Hin werd gecanceld (te weinig boekingen), maar nu geniet ik van een fantastische vakantie met mijn vriend in Hua Hin. Je moet wat geluk hebben en wat papierwerk organiseren, maar het is het meer dan waard!

 13. Paul Vercammen zegt op

  We hebben ook hetzelfde (zelfde hotel) gedaan enkel doorgevlogen naar Udon en we waren ook een week later aangekomen. Gelukkig hebben we niets meegemaakt want we zijn hier maar voor 18 dagen. Ik zou het niet overleven om daar 14 dagen op mijn kamer te moeten zitten en dat nog eens met slecht eten. Het was toch wel een gok die goed is afgelopen. Nu zitten we in Pattaya maar zoals al dikwijls gezegd is, is er buiten de shopping malls zo goed als niets te beleven. Conclusie; als je enkel voor vakantie komt zou ik toch minstens een paar maanden wachten. grt Paul

 14. Jack zegt op

  Als gewone tourist zou ik het risico niet nemen. Voor mij geldt net als waarschijnlijk de meeste hier dat we familie in Thailand hebben. Mijn vrouw en ik verbleven ook een paar dagen in Bangkok, nu we hier in Phayao zijn mogen we de eerste week ons huis en erf niet verlaten tot we een positieve PCR test kunnen overleggen. Dat valt allemaal nog wel te organiseren maar we zijn ook van plan naar mijn vrouw’s zoon in Chiang Mai te gaan, maar dat betekent ook weer 2 x een week in quarantaine, dus dat gaat denk ik niet door.
  De kleinkinderen hebben thuis les en het is hier van alle gemakken voorzien, maar je moet er niet aan denken als je een negatieve PCR uitslag krijgt, dan is de aardigheid er wel af.

 15. Patrick zegt op

  Heel mooi verhaal, dat vindt ik temeer omdat op het moment dat ik dit schrijf zelf in dezelfde situatie zit, en ook in hetzelfde hotel vandaag, en ook met eenzelfde vlucht met Thai
  Jouw bericht zet me wel aan het denken omdat de uitslag vanavond rond 21:00 uur komt en ik me afvraag als de uitslag negatief is om dan meteen te vertrekken om het risico te voorkomen van wat je beschrijft.
  Zou wel willen vertrekken maar moet morgen nog een winkel in Bangkok bezoeken, dus neem het risico om te blijven vannacht en er maar op open dat er geen positief geteste in het vliegtuig zat. Maar het risico is aannemelijk het was voor 75 tot 80% bezet, en je hebt er maar 1 nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website