Enige tijd geleden was er op TB een discussie over het verlengen van het Thaise rijbewijs in een andere plaats dan de woonplaats. In mijn geval betrof de eerste 5 jarige verlenging van de tweejarige temporary license. Hierbij mijn ervaring daarbij, die afwijkt van de commentaren destijds.

Ik ben in Pattaya ingeschreven dus heb bij de immigratie in Jomtien 2 residence formulieren gehaald, een voor de auto, een voor het motorrijbewijs. Omdat mijn ervaringen in de transportation office slecht zijn (druk, lange wachttijden) heb ik de aanvraag op aanraden van mijn liefde in Roi Et gedaan. We “moeten” daar toch zo nu en dan op familiebezoek.

In Roi Et inderdaad een stuk rustiger dan ik in Pattaya gewend ben. Daar alle documenten ingeleverd, dus inclusief de Chonburi residence declaration. Werden zonder vragen of discussie geaccepteerd. Vervolgens de 3 standaardtesten moeten doen. Film kijken bleek niet nodig. Volgens liefje omdat dat alleen moet als de voorafgaande periode al 5 jaar was. Daarna betalen en foto maken. Na totaal nog geen anderhalf uur stond ik met twee nieuwe rijbewijzen weer buiten. Beide geldig tot 5 jaar na mijn eerstkomende verjaardag.

Overigens staan op de onderste strook op de voorzijde van de rijbewijzen dat ze verstrekt zijn in Roi Et. Op de achterkant staat mijn adres in Pattaya.

Ingezonden door Frans Pattaya

2 reacties op “Lezersinzending: Thais rijbewijs verlengen in Roi-Et”

  1. Henk zegt op

    Toevallig gisteren in Chon Buri geweest voor de verlenging van mijn autorijbewijs .
    Omdat ik dat al eens eerder had gelezen dacht ik het ook eens te proberen NA de officiële datum van verloop (28 april ) dus ik was 3 dagen te laat .om 10.00 uur was ik daar en de papieren werden ingenomen :: Paspoort en een kopie daarvan en het gele huisboek met een kopie daarvan .Er werd verteld dat ik om 13.00 uur terug moest komen .Daar het vlakbij huis is was dat geen probleem .Om 13.00 uur in de rij voor de 3 bekende testen en moest door naar zaal 2 voor de film te gaan kijken (met 50 met de telefoon spelende Thaien) .Deze werd na en half uur door een dame afgebroken met de mededeling dat we op volgorde naar de rijbewijsuitgifte konden gaan . Om 15 10 stond ik weer buiten met mijn THAISE rijbewijs met een geldigheidsduur tot 28 April 2015 ,dus bijna 6 jaar als je net na je verjaardag gaat .Paar dagen niet rijden is dan beter omdat je natuurlijk zonder een geldig rijbewijs rijd .

  2. Henk zegt op

    Sorry moet natuurlijk 28 April 2025 zijn .De redactie mag dat ook veranderen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website