Tot lering en vermaak mijn verdere verslag. Gelukkig ben ik bevoorrecht dat ik tijdens de lange vlucht van Amsterdam naar Bangkok 8 uur kan slapen. Voor mijn Thaise vrouw is dat helemaal geen probleem. Plotseling waren we dan in Suvarnabhumi.

Daar wachtte ons een warm welkom. Onmogelijk om te verdwalen, ontelbare vriendelijke, maar gemaskerde en in gekleurde regenkleding gecamoufleerde, meisjes en jongens stonden klaar om de weg te wijzen naar lange rijen stoelen om daar in alle rust plaats te nemen.

Uiteraard was alles in orde !

Daarna werden we naar de paspoortcontrole geloodst waarbij ik gescheiden werd van mijn vrouw. Die lange farang werd apart gecontroleerd. Mijn paspoort werd van binnen en buiten bekeken. Hoewel het een sport van mij is om te balanceren op het randje van de wet ben ik akelig precies met de voorwaarden van mijn retired visa non immigrant O.
Met het invullen van mijn T.M. 6 kaart die de stewardess in het vliegtuig geeft vergis ik mij met het opgeven van mijn inkomen die is altijd boven de 60.000,= dollars.

Ondanks deze status moeten wel de lijnen van al mijn vingers bestraald worden, mijn mondkap mag af want de vrouwelijke beambte wil een foto van mij boven haar bed hangen.
Gezien mijn verzameling correcte stempels, mijn inkomen én schoonheid levert mij dat een glimlach en een knikje op.

Mijn vrouw was al lang en breed door de Thaise paspoort controle en had reeds onze koffer opgehaald.

Ik zorg ervoor altijd een stapeltje nieuwe briefjes van twintig bij me te hebben want ik ben een fooiengever. Het is de olie waar alles gesmeerd op loopt. Ook geniet ik van de verwonderde dankbare glimlach.

Gelukkig waren we al uitgebreid naar het toilet geweest. De non stop rit naar Pattaya duurde 2 uur. Deze taxichauffeur was er zich terdege van bewust ernstige patiënten te vervoeren. Plotseling remmen konden dodelijk zijn ook voor hem. Dan vlogen wij door de met plakband bevestigde plastic afscherming heen. Wij kwamen toch uit Nederland? Zwaar besmet gebied met heel veel doden.
Door zijn voorzichtige rijden kwamen wij heelhuids bij ons hotel aan. Deze man moeten ze bevorderen tot rijinstructeur.

Bij mijn geboorte ben ik gezegend met een goed gevoel voor humor. De hele Corona show bij de ingang van het Green Park resort laat ik daarom gelaten over mij heen gaan.

De negatieve Nederlandse PCR test werd direct de volgende dag vervangen door een keel en neus behandeling. Omdat wij van nature een uitstekend functionerend afweersysteem hebben was deze test ook weer positief met een negatieve uitslag.

Wordt vervolgd ………

Ingezonden door Jan S.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.05/5. From 20 votes.
Please wait...

1 reactie op “Lezersinzending: Onthaasten door verplichte 10-daagse quarantaine (2)”

  1. piet de v zegt op

    Mooi dat je humor van je af kan schrijven van de veel de uitgebreide quarantaine regels en de kosten.
    Gelukkig is dit in Bangkok ook doorgedrongen , vanaf 1 november.
    Hoewel kan per week nog veranderen
    veel plezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website