Zondag 23 mei voor de 2e maal sinds Covid-19 gearriveerd in Bangkok. Mede vanwege de discussie met betrekking tot de ziektekostenverzekering wil ik toch even mijn ervaringen gedurende het toegangsproces delen.

Ik ben eind januari 2021 vanuit Thailand teruggekeerd naar Nederland, met name om mijn vaccinaties te krijgen. Op 18 mei heb ik mijn 2e AstraZeneca vaccinatie ontvangen. Ik heb op 8 mei alle vereiste documenten naar de Thaise ambassade gestuurd. Op maandag 10 mei werd de aanvraag afgewezen omdat een opgave van banksaldi ontbrak. Direct een afdruk van alle bankrekeningen met mutaties van de laatste paar dagen gestuurd en vervolgens de voorlopige CoE gekregen. Met betrekking tot de ziektekostenverzekering de brief van VGZ gestuurd met de tekst:

<naam> is completely insured for all health and dental treatment, including COVID-19 treatment and necessary observation, in Thailand, starting at <datum) until <datum>, in accordance with the terms and conditions of the Zorgverzekeraar VGZ health insurance policy. All costs as stated above will be re-imbursed and paid for by Zorgverzekeraar VGZ.

Vervolgens een vlucht geboekt en een ASQ-hotel geboekt. De definitieve CoE ontvangen, 2 apps gedownload, ThailandPlus (tracking) en Coste (ziekenhuis gekoppeld aan hotel). Op Schiphol nog een gezondheidsverklaring van KLM ingevuld welke ik mee moest nemen naar Thailand en waar vervolgens niemand meer naar vraagt.

In Thailand vlot geholpen op het vliegveld en met taxi naar het Lancaster Hotel in Bangkok, waar de eerste ervaringen zeer positief zijn. Omdat ik voor 18.00 uur in het hotel arriveerde telt deze dag als dag 1 en heb ik vanmorgen inmiddels de 1e van 3 PCR-test gehad. Dat ik al gevaccineerd ben, boeit niemand.

Ik vermaak me wel tijdens de quarantaine en daarna hupsakee naar huis en familie.

Ingezonden door TheoSanam

19 reacties op “Lezersinzending: Mijn ervaringen met de inreisvoorwaarden voor Thailand”

 1. Erik zegt op

  Hallo Theo,
  Is de eerste keer dat ik lees dat als je voor 18.00 u in je hotel komt, dat dan die dag meetelt ! Ben je daar zeker van ? Want ik moet eerstdaags mijn vlucht boeken en dan ga ik daar zeker rekening mee houden !
  Groetjes,
  Erik

  • Theo+Sanam zegt op

   Erik, het staat letterlijk in de mail van het hotel, arriveren voor 18.00 uur is 14 nachten, arriveren na 18.00 uur is 15 nachten. Dag 2 is de 1e PCR-test, deze heb ik vanmorgen (maandagmorgen) gehad. Groet Theo

   • Theo+Sanam zegt op

    Aanvullend de melding dat dit geldt voor het Lancaster hotel Bangkok. Ik weet niet of andere hotels dit ook bieden. Groet Theo.

 2. Ben Janssens zegt op

  Hopelijk straks toch echt dat ze in Thailand de vaccinaties wel meenemen in hun besluiten.

 3. Loe zegt op

  Hallo,

  Goed om te horen dat de brief van VGZ wel geaccepteerd werd. Voor nu heb ik maar een extra polis aangeschaft via Matthieu, maar de volgende reis zal ik ook proberen via de Vgz zo een brief te krijgen.
  Maar soms lijkt het wel of het per persoon verschilt of het wel of niet wordt goedgekeurd en dat is verwarrend

  Groetjes Loe

 4. Jos zegt op

  Hoi Theo. Heb even een paar vraagjes. Klopt het dat als je voor 18.00 uur in het hotel aankomt dit als eerste dag telt? Dat heb ik nergens gelezen. Vertrek binnenkort ook en heb 15 nachten geboekt. Dan zie ik dat op jouw verzekeringsverklaring nergens het bedrag van 100.000 USD staat, maar wel dat je volledig verzekerd bent inclusief covid 19. Doen ze daar niet moeilijk over?

  • Theo+Sanam zegt op

   Jos, zie mijn reactie op de vraag van Erik. Het ontbreken van een bedrag leidt tot een vraag op vliegveld Bangkok, maar na mijn uitleg dat all cost meer is dan $ 100.000,- kreeg ik de benodigde stempels. Het zou ook een vreemde situatie zijn als de thaise ambassade de brief goedkeurt en vervolgens in Bangkok bij aankomst gezegd wordt de brief niet goed is. Groet Theo

 5. TAK zegt op

  Klinkt positief.

  Ik heb altijd begrepen op dit blog dat ze een
  specifieke text met bedragen voor in – and outpatient
  wilden zien. Als je daarvan afweek werd je niet goedgekeurd.

  Misschien dan toch wat versoepeling. Al blijft het ridicuul
  iemand die gevaccineert is drie keer te testen en 14 dagen in
  quarantainne te stoppen.

  Ze zouden zich beter druk kunnen maken om de vele Corona
  klusters in Bangkok en alle illegale niet getestte personen die in de
  buurlanden de grens oversteken. Maar dat is misschien wel erg
  rationeel gedacht.

  TAK

 6. willem Hagting zegt op

  Hallo Theo,
  Bedankt voor het delen van je ervaringen. Ik ben net weer terug uit Thailand en ga over een maand of 4 weer die kant op. IK ben blij te lezen dat jouw verzekering geaccepteerd is. Hopelijk blijft dat zo.

  Ik heb een vergelijkbare verklaring gebruikt in november.

  Veel plezier daar. Nog even volhouden in de ASQ.

  Je mag wat mij betreft nog wel eens een update sturen van je ervaringen onder de huidige ASQ regels.

  Mvg

  Willem

 7. Theo zegt op

  Hi Theo ,
  Het verbaast mij dat jouw de verklaring ziektekostenverzekering werd geaccepteerd.
  Ik ben 28 december j.l in Thailand gearriveerd en moest voor mijn COE appart een ziektekostenverzekering afsluiten waarin de specifieke bedragen van 40.000 Bath outpatient en 400.000 Bath inpatient en 100.000 Dollars voor COVID stonden vermeld. De verklaring van mijn Zilverenkruis verzekering waar in volledige vergoeding (100%)werd genoemd specifiek in Thailand werd telkens afgewezen.
  Ik ben nu weer in Nederland en krijg 31 Mei mijn 2 de prik en wil dan weer terug, de door Thailand vereiste verzekeringen zijn nog steeds geldig ,de kosten van deze verzekeringen waren een kleine 35000 Bath.
  Toen ik in Thailand was had ik een klein probleem en ben voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan kosten 4500 Bath welke ik bij de AXA verzekering ,die ik moest afsluiten,heb geclaimed ,die doen vreselijk moeilijk ik moest kopieën in 5 voud opsturen en dat meerdere malen maar tot op heden niets vergoed.
  Groeten Theo

  • Cornelis zegt op

   Er lijkt toch een element van willekeur in te zitten. Ook ik ben in december 2020 Thailand binnengekomen maar bij mij werd diezelfde Zilveren Kruis-verklaring door de Ambassade – en later ook bij binnenkomst in TH – probleemloos geaccepteerd.
   Benieuwd hoe het de volgende keer gaat……

  • Theo+Sanam zegt op

   Theo, ik ben in 2019 op basis van Non-O naar Thailand gegaan en daarna verlengt op basis van thai marriage. Volgens mij heb ik daarom niets van doen met in- en outpatient, alleen coviddekking. In 2020 heb ik ook met de VGZ-brief, toen nog zonder tekst inzake covid en ook zonder bedragen, mijn COE gekregen. Ik heb nu dus eigenlijk een betere brief ontvangen van VGZ. Gewoon vragen om een aanvullende brief met vermelding verblijfsperiode en coviddekking. Groet TheoSanam.

  • Wil zegt op

   Ik ben in December gegaan en de verklaring ziektekostenverzekering van Menzis werd ook toen geaccepteerd.

 8. Pieter zegt op

  Hallo Theo,

  Kun je bij VGZ deze verklaring zelf downloaden of dien je deze aan te vragen …?

  groet,

  Pieter

  • TheoSanam zegt op

   Pieter, die moet je aanvragen. Even bellen en uitleggen waarvoor de brief bedoeld is.

 9. Iwan zegt op

  Hi Theo,

  Op de eerste plaats bedankt voor het delen van jouw ervaringen. Je hebt het vertrek- en toelatingsproces kort, bondig en helder uitgelegd, waarvoor mijn dank.
  Een van de belangrijke punten in jouw verhaal is de verklaring van jouw zorgverzekeraar VGZ. De vraag die ik zelf morgen al ga uitzoeken is of mijn zorgverzekeraar (Menzis) ook zo een verklaring uitgeeft. Zo niet zal ik volgend jaar mij bij VGZ gaan verzekeren.
  Voor mij is het helemaal geen punt of je een dag meer of minder in quarantaine moet gaan.
  Je schrijft op 8 mei ben je naar de Thaise ambassade geweest en hebt alle vereiste documenten overhandigd. Kan je nog bultgewijs aangeven wat alle vereiste documenten inhoudt?
  Vast bedankt en veel plezier in Thailand.

  • TheoSanam zegt op

   Iwan, ik ben niet naar de thaise ambassade geweest. Het gehele proces verloopt online. Je gaat naar entrythailand.go.th en je komt dan in het proces terecht waarin je stap voor stap je COE-aanvraag indient en alle documenten toevoegt. Welke documenten hangt af van de -type of permitted person- (werk, toerist, gehuwd thai etc.). Let op, alles in het engels, dus bijv ook Embassy The Hague ipv Den Haag. Groet Theo.

 10. Geanni zegt op

  Dag beste Theo,

  Is het hotel in orde? Is het er een beetje stil ? En hoeveel heb je betaald als ik vragen mag?
  Alvast bedankt.
  Geanni

  • TheoSanam zegt op

   Geanni, ja het Lancaster is een rustig hotel. Ik zit op de 11e verdieping van het hotel. gelegen aan de NewPetchaburi Road. Volgens de website kost een kamer van 40 m2 nu Tbh 64.000,-. Bij mijn reservering was er een tijdelijke aanbieding waardoor ik een korting van Thb 9.000,- kreeg. Groet Theo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website