Sinds 2006 leef ik halverwege de Nimitmai weg. Alhoewel dat een uur rijden met de taxi is naar Ekkamai-BTS, ongeveer 25 km., ben ik toch tevreden!

 

Het is er vol dieren van insecten tot slangen en vogels en dat zie je en hoor je: de vogels fluiten en tjirpen dag en nacht. Eekhoorns rennen regelmatig door de bomen en over de elektriciteitskabels.

Wanneer het regent of na de regen hoor je de Banded Bull Frog, Kaloula Pulch, Ung Ang kikker “kwaken”: www.antoniuniphotography.com/

Wanneer je op kijkt zie je de geweldige Asian Openbill Stork, soms in grote getale voorbij zweven https://www.antoniuniphotography.com/p565847950/h1cb3b9e7#h1cb3b9e7 en heel vroeg in de morgen hoor je, gelukkig op een erg grote afstand, de luidsprekers van een moskee. En slechts twee honden die blaffen wanneer een onbekend iemand, motorfiets of auto onze doodlopende straat inkomt. Soms hoor je een zwaar geweerschot in de omliggende rijstvelden om vogels te verjagen. Verkeer hoor je hoegenaamd niet!

www.antoniuniphotography.com/p495209954

Ingezonden door Ton Uni

5 reacties op “Lezersinzending: Ik ben tevreden dat ik in de buitenwijken van Bangkok woon!”

 1. Simon de Goede zegt op

  Mooi fotowerk!!!!

 2. Ben zegt op

  Dat is idd mooi wonen met al dat moois bij je in de buurt. Prachtig al dat beesten spul. Mooie foto’s ook.

 3. Anton zegt op

  Na jarenlang op Sathorn en Saladaeng te hebben gewoond, verhuisde ik naar Moo Baan Chuan Chuen in Prachachuen/Bangsue in 1993, tot mijn uiterste tevredenheid. Grote rust, geen ronkende motorfietsen, wel kwinkelerende vogeltjes en huppelende eekhoorns. Blaffende honden maar die vind je overal in Bangkok.
  Terugkijkend is dit het adres waar ik het langst gedurende mijn leven heb vertoefd. Ook de grote “zondvloed” van 2011 volledig ontweken. Aanbevolen!

 4. Ton Uni zegt op

  Dank je Ben en Simon!

 5. jacob zegt op

  Wij wonen de laatste jaren aan het eind van Ramkhamhaeng road, moo baan Perfect Place en dan speficiek in the Garden zone..
  Flora en Fauna overal, deze zaterdag hadden we een vleermuis te gast…
  Prachtige parken en meeren, heerlijk om te wonen… de moskee horen wij ook in de verte, geen last van
  Wandelen en fietsen…… kan overal, 7-11, paar kleine restaurants en een paar fitness centra
  Entree van moo baan met pasjes, sommige gasten ‘klagen’ erover…hahaha,
  Soms horen we de vliegtuigen als we buiten in de tuin zitten, hangt af van de windrichten

  45 minuten naar het centrum, op vrijdag/payday kan het verdubbelen, maar we gaan er al jaren niet meer heen. Voldoende goede restaurants om ons heen….en uitgaan, ach je, poolen in de locale bar..hahaha

  10 minuten naar de snelwegen voor alle richtingen, vertrektijd en richting bepalem je vertraging door files…

  We vinden het er heerlijk….en het was een ‘gedwongen’ verhuizing voor de hond vanuit mijn prachtige serviced apartment… maar eerlijk is eerlijk, dit is heel veel beter

  Heb nu een fitness ruimte gecreerd in een van de gastkamers….lekker doorgaan in deze tijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website