(rurgrit / Shutterstock.com)

Graag had ik mijn ergernis kenbaar gemaakt aan alle lezers van Thailandblog, die ik vandaag 1 juli heb meegemaakt. Eind april roept men via de plaatselijke luidsprekers op dat iedereen die gevaccineerd wil worden zich persoonlijk en met ID-card moet komen aanmelden ten huize van het dorpshoofd.

Daar word ik ingeschreven en krijg ik de melding dat ik zal gevaccineerd worden op 1 juni met AstraZeneca. De vaccinatie zal thuis gebeuren, iets wat ik al raar vond. Op die datum niemand gezien, en na info te nemen bij de verantwoordelijke krijg ik de melding dat men mij zal oproepen in de loop van de maand juni en er wordt enkel in het hospitaal gevaccineerd.

Eind juni komen 6 mensen hier thuis om een formulier in te vullen om alsnog mijn vaccinatie in orde te brengen en moet ik mij aanbieden in de Amphur van Phon, op 1 juli 2021, vandaag dus om 7 am, vaccinatie onbekend zal ter plaatse meegedeeld worden.

Na een uur wachten en tespraken van enkele dokters (in uitsluitend Thai) word ik als nummer 10 binnen gelaten en moet mij aan een desk aanmelden waar men mijn ID-card controleert en mij verteld dat ik farang ben en moet wachten tot ik opgeroepen zal worden, datum later. Op dat moment is men met bezig met AstraZenica te vaccineren en vraag ik om toch de kans te krijgen. Premier Prayut heeft toch in de pers verklaart dat iedereen, ook de farang die een vaste verblijfplaats heeft in Thailand gelijk staat als Thaise inwoner? Dus vraag ik aan de verantwoordelijke om uitleg wat er fout loopt.

Op dat ogenblik komt de burgemeester van Phon binnen in groot ornaat en ik stap recht op hem af en spreek hem aan in mijn gebroken Thais en Engels, laat mijn documenten zien die ze reeds hadden opgemaakt enkele dagen vroeger, en mijn ID-card en mijn gele familie boek.

Gelukkig was mijn vrouw in de buurt, komt mij te hulp, spreekt de burgemeester aan en krijgt te horen dat ik later (niet identificeerbaar) zal opgeroepen worden. Wanneer ik hem dan vertel dat Prayut toch geschreven heeft dat Farang gelijkgesteld zal worden met Thai wat vaccinaties betreft draait hij en laat mij staan.

Dus van eind april tot heden geen vaccinatie voor farang. Wachten tot we besmet worden en sterven dan zijn ze van die lastige farang verlost.

Wordt vervolgd.

Ingezonden door Fons (BE)

Rating: 3.42/5. From 19 votes.
Please wait...

49 reacties op “Lezersinzending: Geen vaccinatie voor farang….”

 1. Jacques zegt op

  Ja dit is jammerlijk de tendens die je op de meeste plekken in Thailand mee maakt. Ik lees ook dat er wel positieve berichten zijn, dus niet overal kommer en kwel. Maar over het algemeen doet men doet maar wat en interpreteert er op los. Maling aan Prayut en consorten. De Thai first. In Pattaya, als een van de hot spots wat besmettingen betreft, zijn de buitenlanders voorlopig nog niet aan de beurt. We zijn ingehaald in Chonburi door Bangkok en omgeving, waar nu de vaccins naar toe gaan. Ik las in een van de commentaren dat er iemand was die wel gevaccineerd werd toen hij zijn rose vreemdelingen ID kaart liet zien. Hier wordt bij het tonen ervan (ervaring uit eerste hand) de andere kant opgekeken. Minachting ten top. Als een kleine jongen word je weggestuurd. Wel zonder Thaise glimlach, dat dan weer wel.

 2. Bart zegt op

  Beste leden,

  Zouden we niet beter met zijn allen elke dag weer genieten van wat het leven ons te bieden heeft?

  Corona maakt heden inderdaad een deel uit van ons leven. Maar ik laat mijn leven niet afhangen van dit virus. Krijg ik mijn spuitje vandaag, morgen of binnen enkelen maanden? Wat maakt het uit.

  Klagen, jammeren, gefrustreerd zijn, we weten ondertussen dat dit niets uithaalt. Het vaccinatiebeleid trekt in Thailand op niets. Het zij maar zo. Maak het jezelf niet lastiger dan het al is. Bekijk het leven langs de zonnige kant en zon hebben we hier meer dan genoeg in ons mooie Thailand.

  *** Ook met de stenen die jou de weg versperren, kun je iets moois bouwen ***

 3. Erik zegt op

  Fons, ik begrijp jouw teleurstelling maar moet je nu echt reageren met ‘Wachten tot we besmet worden en sterven dan zijn ze van die lastige farang verlost.’?

  Als je dit blog regelmatig leest dan weet je dat elders in Thailand farang wel een prikje krijgen en op andere plaatsen weer niet, of later. Maar zo is Thailand, Fons! Zo gaat het ook met de eisen voor jouw stempeltje; iedere Immigration-ambtenaar legt de regels uit zoals hij/zij wil of naar gelang vandaag de wind waait.

  Phon, ik vind het in de provincie Khon Kaen, is niet het einde van de wereld dus probeer eens in een grotere plaats in de regio, of benader via jouw vrouw/partner een arts in het lokale ziekenhuis. Mogelijk is die gevoelig voor het argument dat iedere niet-geprikte persoon een lopende tijdbom is.

 4. roelof zegt op

  Misschien moet de EU gewoon stoppen met Thaise EU inwoners te vaccineren en ze even terug laten vliegen naar Thailand.

  • klmchiangmai zegt op

   Nogal kort door de bocht lijkt mij. Thaise burgers met mvv (BSn nummer en digid) worden netjes opgeroepen voor een vaccinatie in Nederland. Dit staat los van wat er nu in Thailand gebeurt en daar kunnen zij niets aan doen.

  • Jörg zegt op

   Is dat omdat die Thaise EU inwoners het beleid van Thailand bepalen?

   Het zijn overigens de landen zelf die vaccineren en niet de EU.

 5. Hans Bos zegt op

  Het verhaal van Fons staat in schrille tegenstelling tot de ervaring in Hua Hin. Daar zijn op 7 juni al Nederlanders ingeent en ik weet ook van vrienden in Cha am dat ze hun spuitje al gekregen hebben. Het moet dus liggen aan de verhouding tussen platteland en toeristische gebieden dat buitenlanders wel ingeent worden. Vreemd is dan wel weer dat als ik mijn 13-cijferig belastingnummer invoer, het Hua Hin Hospital stelt dat ik de eerste keer niet ben komen opdagen. Ook is de tweede prik vervroegd van 27 naar 13 september.

 6. fred zegt op

  Hier precies hetzelfde zelfs mijn Thaise vrouw al Twee keer uitgesteld. Zou eerst gebeuren op 18 Juni dan werd het 25 Juni en nu is het weer wachten. Bij de eerste registratie vroeg men ook mijn gegevens op. De dag nadien kreeg mijn vrouw al telefoon dat het voor mij niet kon doorgaan. De laatste keer dat ze zich aanmeldde op 25 Juni werd toen weer gevraagd of ook ik wou worden ingeënt ? Voor de tweede keer weer alles doorgegeven zonder hoop natuurlijk. Een regelrechte klucht.

  Ze hebben er totaal niks van begrepen. Wie zijn bevolking wil beschermen tegen een virus door middel van vaccinaties moet geen rekening houden met ras nationaliteit stand of rang. U vaccineert dan mensen die zelf ziek kunnen worden maar eveneens anderen besmetten.
  Het is alsof een boer bij een rondwarend virus onder koeien alleen zijn bruine koeien zou inenten daarna de zwarte en de witte misschien nooit. Ik denk dat iedere dierenarts die boer voor gek zou verklaren.

  • ruud zegt op

   Misschien vindt die boer zijn bruine koeien belangrijker dan de witte en de zwarte.
   Voor de epidemie zal het niet uitmaken welke kleur koe je het eerst vaccineert.

  • theiweert zegt op

   Ze maken dan toch geen verschil als ze jouw THAISE vrouw ook uitgesteld hebben. Er zijn momenteel nog niet voldoende vaccins en ook niet iedereen wil alle vaccins hebben.

   In Nieuw-Zeeland en Australië is maar net begonnen en daar daar moet men ook wachten op je vaccin. Dus je opmerking o9ver ras en nationaliteit slaat nergens op.

   Je hebt pas te klagen als blijkt dat alle Thaise inwoners zouden zijn ingeënt en alle buitenlanders niet. Ik weet dat vele Nederlanders en andere Nationaliteiten al hun 1e vaccinatie hebben gekregen. Soms moesten ze daar voor wel naar een grote stad rijden. Maar dat is zo. Ik wacht rustig op mijn oproep, in het ziekenhuis heeft mij mij genoteerd. Ik hou gewoon mijn afstand van andere en voel me prima en geniet van elke dag.

   Door de instelling van een aantal mensen over de covid en vaccin, zou men gestrest door raken en men nog eerder daar door onderdoor zal gaan.

   Wees verstandig geniet, hou afstand en was je handen. Eeet gezond en zorg voor je vitaminen dan kan je de meeste dingen te baas en vooral beweeg je elke dag, ga elke dag minimaal 30 minuten wandelen.

 7. Martin zegt op

  Ik wil om te beginnen alle lezers wijzen op de corona-cijfers die gelden voor Thailand. Typ op Google de termen corona en Thailand in. Vergelijk de data vervolgens met omringende landen als Cambodja en Vietnam, maar bekijk ook de cijfers van de Filipijnen en Indonesië. Wees nou eens eerlijk: hoe ernstig is de situatie in Thailand dat niet gewacht kan worden op oktober as. en later. De meeste onrust in Thailand wordt veroorzaakt door tegensprekende berichtgeving en door de voorkeur van de media om aan negatieve gevolgen de voorrang te geven. Het stunten met het aantal overlijdens is immers spectaculairder en levert meer aandacht op. Het roepen dat er oplossingen voorhanden zijn idem dito. Dat is in Thailand daagse praktijk want zelden wordt aan een woord daad toegevoegd. Iedereen weet toch hoe te handelen. Komende uit Nederland of België is iedereen bekend hoe om te gaan als er een verkoudheid- of griepvirus heerst. Gedraag je er dan naar. Ga in Thailand niet op je strepen staan, confronteer geen autoriteiten, laat je niet voorstaan op je farang-status. Dat alles werk averechts. Thai mensen hebben meestal geen antwoord op directe vragen en de vragen van farang naar wanneer en hoe een vaccinatie te verkrijgen is door geen enkele Thai op dit moment te beantwoorden want niet voorradig. Kortom: betoon eens gewoonweg wat geduld.

 8. guyido goodheer zegt op

  hier in cnx ook weer uitgesteld. cnx = chiang mai…
  roze card en alles ok bevonden.
  zaterdag meer info van het hospital.
  begrijp niet dat nederlandse ambassade stug de andere kant uit kijkt indeze crisis situatie
  voorbeeld frankrijk , alle fransen in cnx zijn inmiddels via actie van de franse ambassade hier deze week ingeent.
  de ambassade van nederland is er te weinig voor zijn nederlandse staatsburgers helaas.
  wel belastingen betalen in NL maar enige service retour ?
  wachten maar verder af …

  • theiweert zegt op

   Bij een crisis situatie zou de ambassade onze evacueren naar je eigen land. Waar je uiteindelijk ook je belasting betaald. Vind je het zelf crisis nu wat hou je tegen om voor 500 euro een retour ticket te nemen.
   En terug te komen als de crisis voorbij is.

   • chris zegt op

    Ik betaal al 14 jaar geen belasting meer in Nederland en ik ben niet de enige.
    Ik betaal zowel inkomstenbelasting als BTW in Thailand.

 9. TAK zegt op

  De Thaise houding tov het vaccineren van ferang welke
  hier wonen spreekt heel duidelijk. ONLY THAI PEOPLE.
  Racisme van het zuiverste soort.
  De ambassadeur zou dit moeten aankaarten
  op het hoogste niveau en uitleggen dat in Nederland
  en alle andere Europese landen de Thaise medemens
  gelijktijdig worden gevaccineerd op volgorde
  van leefstijdsgroep dan wel risico categorie.
  Dat wat hier in Thailand gebeurt volstrekt onaanvaardbaar is.
  Hoe zou de Thaise regeringen het vinden als wij
  alle Thaien zouden overslaan onder het motto
  ONLY FOR HOLLAND PEOPLE.

  • Bart zegt op

   Wat kunnen wij, leden van dit blog, daar aan doen. Juist, helemaal niets.

   Kruip in uw pen, meldt uw frustraties aan de ambassade, dat noem ik actie ondernemen.
   Hier komen jammeren brengt geen aarde aan de dijk, je frustreert er enkel anderen mee.

  • Henk zegt op

   Racisme? Als dat je mening is dien je onmiddellijk te vertrekken, want wie verkiest er te wonen in een land waar je willens en wetens stelselmatig om je afkomst achtergesteld wordt? Er is veel stemmingmakerij juist onder hen die zich meer en meer in een afhankelijkheidspositie wentelen. Zeer dom gedrag. Er zijn te weinig vaccins in Thailand, niet alle Thai worden ingeënt, soms hoor je dat ook farang al 2 inentingen hebben gehad, dus ik denk dat de verhouding ingeënte Thai:Farang niet eens zo uit balans ligt.

 10. Hans zegt op

  Hallo allemaal allemaal, hier op samet is iedereen die een vaccinatie wilde gevaccineerd, ook de farang. Ook al 2 keer, dus top.

 11. Rob uit Sinsab zegt op

  Ik vindt het principe van Thai first helemaal niet erg. Ergens logisch. Dat er steeds uitstel komt van de prikdata is niet vreemd als je leest hoeveel vaccins men heeft ingekocht. En zolang er steeds meer ambassades beginnen met het vaccineren van hun onderdanen zal de bereid van de Thaise instanties om de buitenlanders te vaccineren nog verder gaan afnemen.

  Stay save and keep calm
  Rob

 12. B.Elg zegt op

  Ik overweeg om samen met mijn Thaise echtgenote naar Thailand te emigreren.
  Ik lees steeds meer over uitingen van “vreemdelingenhaat” vanuit Thailand naar buitenlanders toe.
  Laatst waren er vreemde uitspraken van Thaise officials over “vieze” westerlingen die Covid naar Thailand gebracht zouden hebben. Dat in combinatie met de dubbele prijzen-politiek voor entreeprijzen, de ingewikkelde en soms onredelijke visumvoorwaarden, het farang-onvriendelijke eigendomsrecht, enz., zorgt ervoor dat ik begin te denken: als ik in Thailand niet welkom ben, waarom zou ik er dan gaan wonen?

  • Paul zegt op

   Als je met dergelijke vooroordelen in je hoofd rondloopt dan kan ik je de goede raad geven om niet te emigreren en in België te blijven.

   Er leven hier al genoeg Farangs die niet liever doen dan alle nadelen van het leven in Thailand dagelijks in de verf te zetten. Ik stel me dan telkens de vraag wat die mensen verplicht om hier te blijven?

   Emigreren is een ingrijpende beslissing. Als je dit niet doet vanuit een positieve mindset, begin er niet aan. Achteraf klagen en zagen is een hel voor jezelf en voor de mensen in je directe omgeving.

   Er zijn, ondanks dit alles, heel wat leden die hier perfect gelukkig zijn. Die hoor je hier niet jammeren omdat ze nog geen spuitje gekregen hebben. Die profiteren volop van het leven, de nadelen van hun nieuwe thuisland zal hen een zorg wezen.

   Trouwens, is het in België/Nederland dan zo perfect? Je gelukkig voelen en gelukkig zijn hangt af van je eigen persoonlijkheid – het land waar je verblijft is van ondergeschikt belang.

   • Max zegt op

    Toch heeft B.Elg niet helemaal ongelijk en benoemt hij een aantal feitelijkheden. Buitenlanders zijn door een minister “ai farang” genoemd, er bestaat een twee-prijzen-systeem voor toegang tot parken enzovoorts, je kunt als buitenlander geen eigendom op grond verwerven, en zo zijn er nog meer voorbeelden waarbij aantoonbaar buitenlanders worden achtergesteld in vergelijk met hoe Thaise mensen in Nederland of België worden behandeld. Het grootste obstakel die Thailand heeft opgeworpen is toch wel hun visumbeleid. Je mag maximaal één jaar blijven, je moet elk jaar verlenging aanvragen, je bent niet zomaar verzekerd van gezondheidszorg, en als het mis loopt is terugkeer niet zonder meer vanzelfsprekend. Je hebt gelijk als je zegt dat je gelukkig voelen en zijn afhangt van je persoonlijkheid, maar feit is tevens dat Thailand daar niet naar vraagt noch een bijdrage aan levert. De vraag van B.Elg waarom in Thailand gaan wonen wordt/is aldus pregnant.

  • Jacques zegt op

   Bezint eer ge begint. Het is allemaal overtrokken zoals het in Thailand wordt opgehemeld. Ze zeggen achter de horizon schijnt de zon en als je de instelling hebt om alles maar goed te vinden en de andere kant op te kijken, dus in het bezit bent van kameleongedrag dan kan je hier zeker aarden. Dit ligt overigens niet aan de vele Thaise inwoners die worden ook maar geleefd en zijn bezig van dag tot dag verder te komen. Als u mensenrechten hoog in het vaandel heeft is het beste om hier niet naar toe te gaan, anders dan op vakantie want de bevolking heeft toerisme hard nodig. Ik begrijp wel in uw beval met een Thaise echtgenote die zal wel naar haar familie willen alhoewel ik genoeg Thaise vrouwen ken in Nederland die dat niet meer gaan doen. Zo maakt iedereen zijn afweging en sterkte met het maken van uw keuze. Mijn keuze is achteraf niet juist geweest en daar zal ik altijd aan worden herinnert.

 13. John Chiang Rai zegt op

  Ik zie nog steeds de reactie’s voor mij op dit blog die vonden dat de Thaise gezondheid zo goed was.
  Sommigen gingen zover dat ze vonden dat het allemaal veel beter was dan in het kikkerlandje dat ze gelukkig verlaten hadden.
  Alleen toen de eerste berichten de ronde deden dat het met de vaccinatie in Thailand nog wel even duren kon,waren velen van dezen die in Thailand alles veel beter vonden plotseling zoveel Nederlander,dat ze nu opeens dachten dat de Nederlandse regering/consulaat nu paraat moest staan om hun te vaccineren.
  In vergelijk kan ik toch berichten dat ik in Europa al reeds 2 maanden mijn beide vaccinatie’s gehad heb,en dat mijn Thaivrouw die iets jonger is,zonder aanzien van nationaliteit,haar 2e vaccinatie volgende week krijgt.
  Gelukkig beiden met Biontech Pfizer,en niet met het sinovax rommeltje uit China.

  • Rob zegt op

   Hoi John
   Aan gezien jij weet hoe goed het in Nederland geregeld is.
   Kan jij het uitleggen aan alle Nederlanders die haast geen kans maken op een vaccin.
   Dat Nederland 750.000 vaccins gratis weg geeft aan Suriname.
   Maar hun eigen landgenoten die buiten Nederland wonen liever gewoon de pijp uit laat gaan.
   Ik snap het wel de gepensioneerde Nederlanders zijn een kostenpost .
   Terwijl gratis honderdduizenden vaccins weggeven een goede reclame is .
   Die weinig kost.
   Je moet het gewoon zakelijk bekijken.
   Kijk naar Frankrijk (en er zijn meer landen) daar wordt gewoon aan hun eigen mensen gedacht.
   Maar ik zal wel weer voor rascist uitgemaakt worden.
   En dat Thailand eerst aan der eigen bevolking denkt vind ik normaal.
   Wij zijn hier te gast.
   Ik vind wel belachelijk dat ze het vaccineren tegen houden in het ziekenhuis.

   • willem zegt op

    Hoeveel Nederlanders zijn er “de pijp uit gegaan”?

    Thailand vaccineert niet per definitie eerst hun eigen mensen. Gezien de velen die al wel gevaccineerd zijn. Er zijn nu eenmaal momenteel tekorten. Die waren er ook in Nederland bij het begin van de vaccinatie campagne. Ook Thais worden weer naar huis gestuurd en hun afspraak gecanceld of verzet. Je zult zien dat het beter zal gaan in een paar weken.

    Thailand is nog steeds een veilig land als het om covid gaat.

    Registreer je voor een vaccinatie. Maak er gebruik van als het kan.

    En realiseer je dat er nog wel eens iets gezegd wordt door een Thaise uitvoerende uit onbekendheid. Als ze het even niet weten dan zeggen ze al snel dat het niet voor een buitenlander is.

    • chris zegt op

     Het dodenaantal dan maar:
     Thailand: 2080 op 69 miljoen inwoners = 0.003 %
     Nederland: 17.748 op 16 miljoen inwoners = 0.11 %
     Frankrijk: 111.000 op 68 miljoen inwoners = 0.16%.

     Waar zouden de mensen nu ‘banger’ moeten zijn om aan Covid dood te gaan?
     En waar zijn de mensen echt banger?

 14. peter zegt op

  Er zijn 57 miljoen Thai in Thailand, hoeveel zijn er ingeënt? 4%, 2.76 miljoen!!
  Dan nog een slordige 5 miljoen(?) farang?
  Mijn vrouw is Thaise officier en weet totaal nog niet wanneer, hoe of met wat ze wordt gevaccineerd.
  Elke dag komt ze met mensen in aanraking.
  Hou even op zeg met klagen.

  Ik heb mijn vaccinatie op hold gezet, geen zin om met Jansen of Astra behandeld te worden.
  Met een regering alhier, waarbij het niet uit maakt of je sterft of niet. Waarbij wordt gekeken naar je leeftijd en naarmate je ouder bent, je economische waarde daalt.
  Krijg je covid en moeten ze kiezen, dan kiezen ze voor de jongere om in ziekenhuis op te nemen.

  Weet je trouwens dat je nog steeds covid kan krijgen, NADAT je gevaccineerd bent !
  Hier in Nederland, 29 ouderen in tehuis, gevaccineerd met Pfizer. 12 hebben covid opgelopen.
  Je zou denken dat de kans zeer klein zou zijn geweest, maar nee hoor.
  Het enige verschil is dat ze het overleefd hebben. Covid wordt beter bestreden in het lichaam, dat is al.

  • Steven zegt op

   Peter zei “Weet je trouwens dat je nog steeds covid kan krijgen, NADAT je gevaccineerd bent !”

   Ja, dat is algemeen bekend en de farmceuten hebben ook gezegd dat het effect van het vaccin niet is dat je niet besmet kunt raken, maar dat je er niet of minder ziek van wordt en een veel kleinere kans hebt op overlijden. Met een effectiviteit van rond de 95% voor bij Pfizer en Moderna-vaccin. Sinovac schijnt minder effectief te zijn.

   Helaas zijn er mensen die horen dat er besmetting optreden bij gevaccineeerden en dan brullen “vaccineren is zinloos!”

  • Robert JG zegt op

   Er waren in 2020 68.977.400 inwoners in Thailand- bron Wikipedia
   Daarvan waren er gisteren bijna 10.000.000 gevaccineerd – bron NNT
   Dus geen 4% maar pakweg 7%
   Al met al zo slecht nog niet, eigenlijk een hele prestatie.

   Official COVID-19 update in Thailand on Thursday

   * 264,834 people infected (+5,533)
   * 210,702 discharged from hospital (+3,223)
   * 52,052 in hospital
   * 2,080 deaths (+57)

   Imported cases – 12

   Domestic cases – 3,788

   Proactive case finding in communities – 1,689

   Cases found in correctional facilities – 44

   Number of people who received vaccines:
   1st dose: + 200,685
   2nd dose: + 54,307
   Total: 9,927,698

   #newcases #coronavirus #covid19 #ministryofpublichealth #update #โควิด19 #พบผู้ป่วยเพิ่ม #ข่าวด่วน

   • Marc Dalle zegt op

    Geen kat die ook maar enig geloof hecht aan besmettingcijfers, ziektecijfers in Thailand. Men vermoedt dat de werkelijke besmettingen aan covid19 een veelvoud zijn van de zgn “officiele” cijfers, waar ze ook mogen vandaan komen. Dus alle berekeningen, vergelijkingen en gevolgtrekkingen op basis van dergelijke cijfers slaan nergens op. Het help enkel de onduidelijkheden nog te vergroten

  • Ruud NK zegt op

   Peter, er wonen ruim 70 miljoen mensen in Thailand en daarvan zijn er tot en met vandaag ruim 10 miljoen ingeent. Dat geeft 15 % van de inwonende.

   Ook ik ben deze week ingeent zonder vooraf geregistreerd te zijn, Gewoon inloop en doorlopen naar registratie, medische verklaring,en bloeddruk meten. Ik had denk ik 100 man/vrouw voor mij., Maar na 2 uur had ik mijn prik met foto, inentingspapier, 3 broodjes en een pakje drinken.

   • fred zegt op

    Mogen we weten waar dat was ? Misschien kunnen er wel meer mensen daar even in en doorlopen

   • TheoB zegt op

    Beste Ruud NK,

    Er wonen bijna 70 miljoen mensen in Thailand (https://data.worldbank.org/indicator/SP.POP.TOTL).
    Er zijn nu 10,2 miljoen prikken van de beoogde 100 miljoen gezet.
    4,50 miljoen mensen (6,4%) hebben pas 1 prik gehad en 2,86 miljoen mensen (4,0%) hebben 2 prikken gehad.
    https://www.facebook.com/KhaosodEnglish/posts/4466216143397283

 15. fred zegt op

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat blijkbaar heel wat NL en B die nog niet de mogelijkheid of de kans hadden om naar Thailand te komen wonen of voor wie het niet binnen hun mogelijkheden lag nu heimelijk hun frustratie botvieren. Ze lijken plezier te hebben dat ze voor één keer beter af zijn in Europa dan in Thailand. Momenteel klopt is dat min of meer zo echter vind ik het helemaal niet netjes om nu de expats alhier proberen op te zadelen met een schuldgevoel van jullie hebben het zelf zo gewild.

  • Jahris zegt op

   Ik lees die commentaren ook af en toe, niet netjes inderdaad, maar of het er veel zijn? Ik krijg de indruk dat dat leedvermaak vooral ingegeven is door de nogal dwingende manier waarop slechts een paar schrijvers hun vaccin lijken te ‘eisen’. En niet zozeer gericht aan alle Nederlanders die in Thailand wonen.

   Ik had persoonlijk juist graag het afgelopen anderhalve jaar in Thailand geweest. Nog steeds grotendeels veiliger dan Nederland. De trage vaccinatie is jammer maar geen onoverkomelijk probleem lijkt me.

 16. Kor zegt op

  Mooi toch? Van uitstel komt afstel en is het uiteindelijk misschien helemaal niet meer nodig of heeft het geen zin. Ik wacht wel af. Hoe langer hoe beter.

 17. Daniel zegt op

  Hier in Phuket reeds gevaccineerd met Astra Zenica. Geen problemen of wachttijden.

 18. timker zegt op

  Ik heb mij op 27 mei geregistreerd met de toen nog werkende Mor Prom App. Na wat zoeken had ik een eerste vaccinatie afspraak op 3 augustus in een ziekenhuis op 20 km van ons huis. Echter werden wij op vrijdag 4 juni gebeld dat de afspraak naar 7 juni werd vervroegd wegens mijn leeftijd (65 jaar) en het feit dat ik hoge bloeddruk pillen slik. Dus die maandag heb ik een AstraZeneca injectie gekregen en een bevriende oudere Belg was op de gok er ook heen gereden en die kreeg aan het einde van de ochtend ook een injectie omdat er Thaise mensen niet kwamen opdagen.

  • willem zegt op

   Geweldig. Zo zie je maar. Zeer positief nieuws.

 19. Jan VC zegt op

  Samen met mijn Nederlandse buur werden wij gevaccineerd met het Astra Zenica vaccin op 7 juni.
  In het plaatselijke ziekenhuis in Sawang Daen Din was het aanschuiven. Op 15 km. daar vandaan, in Charoen Sin, gingen ik me laten inschrijven. Eerst ons laten registreren in dat ziekenhuis en dan afwachten!
  Helaas kreeg ik het bericht dat ik eerst woensdag kon geholpen worden! Mijn Thaise echtgenote deed al het mogelijke maar geen smeekbede hielp!
  Wij terug naar huis…… tot men ons een uurtje later opbelde en ons verzocht alsnog te komen voor het vaccin! Talrijke ingeschreven burgers hadden immers hun kat gestuurd! Om 10:55 AM was ik gevaccineerd! Vriendelijk en perfect!
  Geen enkele bijwerking gehad!
  Om het verhaal nog mooier te maken: Mijn vrouw moest op controle bezoek in het Hospitaal van Sawang en daar was juist een ceremonie bezig met de respectievelijke burgemeesters van Sawang Daen Din en Sakon Nakhon. Mijn echtgenote, 54 jaar oud en een dame van 59, probeerden daar eveneens het vaccin Astra Zenica te ontvangen. Een uurtje later stonden beiden gevaccineerd buiten!
  Organisatorisch klopt dit allemaal niet maar wij hadden gewoon veel geluk.
  Mijn vrouw is genoteerd om op 7september de tweede prik te krijgen en ik op 27 september.
  Foto’s zijn in ons bezit en ook de App geeft op ons beider toestel, de bewijzen van onze eerste vaccinatie!
  Sprookjes bestaan dus nog!

 20. Jahris zegt op

  Krijgen we dit soort berichten nu elke dag? Niet normaal wat ik de laatste dagen lees: “Racisme! De Thaise inwoners van Europa terugpakken! Vreemdelingenhaat! Ze willen dat alle farang gaan sterven!” Die gefrustreerde toon en woordkeus doen deze mooie en informatieve site geen goed.

  Er wordt steeds een vergelijking gemaakt tussen Thailand en Nederland maar dat is natuurlijk niet eerlijk. Nederland had lang relatief veel besmettingen en doden en kruipt pas de laatste maanden een beetje uit de crisis. Thailand had juist relatief weinig last maar loopt nu tegen wat tegenspoed aan: te weinig vaccins en toenemende besmettingen. En kijkend naar de omvang van de bevolking valt het nog steeds wel mee toch? Want kom op zeg, we hebben het hier toch niet over de builenpest! Beetje voorzichtig zijn, goed handen wassen en een beetje slim afstand houden en je hebt echt geen probleem. Die vaccinatie komt dan gewoon een paar maanden later.

  En daarbij, veel Thai lopen toch ook tegen dezelfde problemen aan? Ook zij ervaren warrig beleid omtrent vaccinaties en moeten maar continu wachten. Beetje meer respect en wat minder onderbuikgevoel zou wat netter en eerlijker zijn.

 21. janbeute zegt op

  In mijn plaats waar ik woon heb ik nog nooit iemand aan de deur gezien van het dorpshospitaal of het dorpshoofd.
  Als ze weer eens een geld inzamel aktie hebben,voor het een of ander weten ze Janneman wel te vinden.
  Mijn stiefzoon ging twee weken geleden naar een verjaardagsfeest van de moeder van een vriend van hem.
  De familie heeft een kleding fabriekje.
  Er waren rond de 100 gasten incl de lokale bobooos, denk je dat daar de geldende Covid regels gehanteerd werden.
  Allleen bij het betreden van oa de lokale Lotus ed moet je weer aan de regels houden tempscan gelletje mondkapje enz enz enz.
  Net zoals eerder omschreven morgen komt de zon in Thailand weer op, en wie dan leeft wie dan zorgt, ik maak mij niet zo druk meer, aangaande die hele Corona hysterie, eens doodgaan ga ik toch.

  Jan Beute.

 22. loeng Johnny zegt op

  Ik heb me op twee lijsten van private ziekenhuizen ingeschreven.

  Van de eerste hoorde ik niets en bij contactname kreeg ik dan nog een nietszeggend antwoord.

  Bij de tweede kreeg ik na inschrijving netjes een inschrijvingsnummer. En ik heb geen roze ID kaart. Maar inschrijving met paspoortnummer.

  Voor beiden betreft het Moderna vaccin dat in oktober zou worden gegeven.

  Wel ik betaal dan liever met, misschien, wel een zekerheid dat ik het vaccin dan toch wel ga krijgen. binnen een ‘aanvaardbare’ termijn. En een vaccin dat men in Europa wel aanvaard, wanneer ik zou afreizen naar ginder.
  Hoop doet leven.

 23. henk appelman zegt op

  Wellicht heeft de administratieve cult dezelfde instelling als de immigratie….niet uniformeel dus, hier wel daar niet, voor de record, mijn Lao partner is gister gevaccineerd met astra, WEL eerst een maand van te voren een afspraak gemaakt, afspraak met qr code mee datem en hup,ik ga de 15 de volgens afspraak.
  blijven proberen maar probeer argumenten aan te brengen zonder Prayuth te introduceren, het maken en afgeven van een QR afspraak formulier is standaard is mij verteld……verzin iets maar laat de politiek er buiten
  succes

 24. Wayan zegt op

  Geen probleem in Mahasarakham
  Ik kreeg vorige week bericht of ik maar langs wou komen voor vaccinatie.
  ( 2 weken eerder had ik me al ingeschreven )
  In het universiteit hospitaal was het goed georganiseerd
  Het was daar erg druk maar ruim een uur later stonden wij weer buiten,
  En ik met mijn eerste vaccinatie, mijn tweede vaccinatie volgt in September.
  Mijn vrouwtje moet helaas wachten tot eind juli omdat AstraZenica op was.
  Kosten ? Zero
  Klachten? Geen
  Groetjes

 25. Hans Pronk zegt op

  Een paar maanden geleden werden we al benaderd met de vraag of we op een lijst geplaatst wilden worden. Maar mijn vrouw en ik hebben beleefd geweigerd. Hier in Ubon is er al lang groepsimmuniteit want R is kleiner dan 1 en dat komt omdat de mensen veelal buiten leven, overlopen van vitamine D, in maximaal geventileerde huizen wonen, al hun leven lang blootgesteld zijn aan virussen van de veestapel, gemiddeld minder dik zijn dan de mensen in Bangkok en ook nog eens weinig last hebben van luchtverontreiniging. Hier zijn griep en verkoudheid onbekende verschijnselen. Toch willen ze ook in Ubon 70% van de mensen vaccineren met een vaccin alleen goedgekeurd voor noodsituaties. De dwaasheid ten top.

 26. Davy zegt op

  Ikzelf ben 48 jaar en gisteren gevaccineerd met AZ hier in Chiang Rai , alles vlotjes verlopen .

  • Cornelis zegt op

   Davy, in welk ziekenhuis kreeg je de vaccinatie, en wat betaalde je?
   Ik vraag het omdat mijn partner daar in CR op zoek is naar een vaccinatiemogelijkheid – zelf ben ik tijdelijk in NL en krijg ik de vaccinaties hier bij de GGD.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website