(Suwin / Shutterstock.com)

Ik heb bijna 3 jaar geleden een gecompliceerde buikoperatie ondergaan in het Radsjaveh ziekenhuis in Chiangmai en ben daarvoor 10 dagen in totaal in een ruime privekamer met balkon en badkamer daar verbleven.

De Nederlandse ziektekostenverzekeraar betaalde dat alles keurig netjes via Eurocross. Totale kosten 160 duizend baht. Pikant detail: Eten dat van buiten het ziekenhuis kwam, vergoeden ze niet. De ochtend van mijn vertrek kreeg ik 2 sneetjes wit brood en kreeg daarvoor zelf een rekening van 20 baht. Maar uit de e-mail wisseling tussen Eurocross en het ziekenhuis begreep ik dat er tariefafspraken waren tussen hen.

Van een Nederlander die voor eigen rekening eens een operatie had ondergaan, begreep ik dat die in verhouding veel duurder uit was.

Het zou interessant zijn om een deal te kunnen sluiten met een Nederlandse of Thaise verzekeraar, waarbij men zelf de kosten betaalt, maar dan wel volgens het de tariefafspraken die die verzekeraar met de verschillende ziekenhuizen heeft. Bijvoorbeeld met een bankgarantie voor 400 duizend baht (als deel van de 800 duizend die toch op rekening moet blijven staan?) en een kleine premie voor de tussenkomst.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.20/5. From 5 votes.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: Een ‘ieder voor zich’ ziektekostenverzekering?”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Ben geholpen in het changmai Ram Hospitaal
  In 2010 prostaat operatie,4 dagen gelegen, begin 2013 darmkanker operatie 11 dagen gelegen, daarna 12 chemos per chemo 3 dagen gelegen, alles het Changmai Ram Hospitaa;
  Het eten is van buiten,elke dag komen ze met een menu kaart wat ik de volgende wil eten,is zowel Thais als westers eten.
  Heb een ZKV bij VGZ universeell compleetmet als woonland Thailand.
  Alles werd door hun betaald met een bankgarantie,tot op heden geen rekening dat ik terug moet betalen.
  Soms moet ik mijn paspoort afgeven bij de kassier,omdat het geld nog niet binnen is van de bankgarantie,maar binnen 24 uur krijg ik een telefoon,dat ik mijn paspoort kanophalen
  Hans van Mourik

  • ton zegt op

   Hoe is dat mogelijk dat je een ziektekosten vezekering het bij VGZ terwijl je in Thailand woont. Zorgverzekering geldt toch alleen in Nederland en afgeleid daarvan in de zg verdragslanden: EU en nog een paar. Thailand hoort daar niet bij. Of bedoel je aan partikuliere verzekering.

  • adje zegt op

   Paspoort mag je nooit afgeven. Is een document dat eigendom is van de regering. Laat ze volgende keer maar een kopie maken.

 2. Bert zegt op

  Een kennis van mij is tijdens zijn vakantie een keer geholpen aan zijn aambeien in het Bangkok Hospitaal.
  Ziekenfonds heeft alles netjes betaald, maar kreeg wel de tip om in zo’n geval (niet spoedeisend) eerst contact op te nemen met de verzekering en die regelen dan de betaling rechtstreeks, maar wat zeker net zo belangrijk is de prijs van de behandeling.

  Dus mocht de situatie zich voordoen dat je een behandeling moet ondergaan, die niet kan wachten tot je terug bent in NL, Neem dan indien mogelijk contact op met de verzekering en die regelen het voor je.

  Ben je woonachtig in TH en hebt een verzekering, dan regelen die alles met het ziekenhuis.

 3. Hans van Mourik zegt op

  Ton hier staat alles in.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-nut-goede-ziektekostenverzekering/
  Hans van Mourik

 4. Singtoo zegt op

  Ik begrijp dat de praktijk vaak eerder andersom schijnt te zijn.
  Als je de rekening zelf moet betalen dat de rekening dan lager uit valt als dat het door een verzkeraar betaald word.
  Ja over de kosten voor behandelingen,operaties, etc kan zelfs onderhandeld worden. 🙂
  Er zijn ook ziekenhuizen waar je een aflossign regeling kunt treffen.
  BKK Hospial had eens een promotie bordje op de balie staan voor de kosten voor een bevalling als een pakket prijs.
  Op de vraag waarom wij meer moesten betalen was het antwoord omdat u verzkerd bent!
  Deze LAGERE prijs is voor als u NIET verzekerd bent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website