Onlangs stelde C een vraag aan onze zeer gewaardeerde Thailandblog huisarts Dr. Maarten met betrekking tot het in Thailand kunnen behandelen van een pijnlijke scheef staande rug waarvoor hij nu en dan helemaal naar België reist. Ik heb vergelijkbare, net als C ook mede door een auto-ongeval, heftige rug problemen gehad maar, afkloppen, heb er al jaren geen last meer van. Heb enige informatie voor C en mogelijk anderen.

Ben destijds nu en dan behandelt door een Manueel Therapeut in Nederland, die in een behandeling van ½ uur de zaak weer overeind hielp, kwam scheef en krom binnen en liep rechtop de deur uit. De beperking was dat een dergelijke behandeling niet te vaak uitgevoerd mag worden. Bijgevolg aanpassen, zorgen voor rugspieren, algehele conditie, goed bewegen, niet overbelasten, zonodig langzaam opbouwen van de spierkracht, etc., daar zijn op internet wel veel meer adviezen over te vinden.

Aan rugpijn kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen, het is wijs een onderzoek te laten uitvoeren, wellicht kan de bron worden vastgesteld. Welk onderzoek zou moeten plaatsvinden kan door een orthopeed worden besloten, maar een andere mogelijkheid is een onderzoek te laten doen door een chiropractor die gespecificeerd is in o.a. rugklachten, deze ook effectief kan behandelen en ook adviseren om voorafgaand aan de behandeling een onderzoek te laten doen. U kunt deze chiropractor of een kinesist/fysiotherapeut ook vragen de behandeling te doen zoals uw kinesist, uw fysiotherapeut, dat in België doet, zoals ook Dr. Maarten in zijn advies aangaf, ook diens andere adviezen zijn serieus te nemen.

Is er bij u in de buurt geen fysiotherapeut te vinden? In Pattaya zit een chiropractor, een vriend van mij heeft daar goede ervaringen mee. De website is: http://www.pattayachirocenter.com/

Ook al is Pattaya zo’n 600 km van Mahasarakham, toch altijd beter dan helemaal naar België voor een behandeling. Wellicht dat er dichter bij u ook een chiropractor te vinden is?

In Chiang Mai is het Lana Hospital dat beschikt over een Back Pain Center dat gespecialiseerd is in dit soort rugproblematiek, ik weet, dat ze daar niet een twee drie maar even een operatie adviseren, maar patiënten ook helpen met alleen medicijnen of uitvoerige individuele bewegingsadviezen.  De site is: www.lanna-hospital.com/lannahospital

Hoop dat C en mogelijk anderen hier iets mee kunnen.

NicoB

13 reacties op “Lezersinzending: Chiropractor/kinesist/fysiotherapeut voor rugpijn behandeling”

 1. erik kuijpers zegt op

  Ik loop ook wel eens met een wervel ‘uit het lood’ en dan weet je niet waar je ’t zoeken met van ellende…..

  Het maximale dat de lokale fysio kan doen is de trekbank. Dank voor de weblink. Pattaya is vanuit Nongkhai met de bus rechtstreeks te doen of vanaf Udon Thani vliegen naar Sattahip.

 2. NicoB zegt op

  @Erik, ik weet wat het is, ga er nog even op in.
  Zo’n wervel uit het lood, het kan je gebeuren dat je de hele dag in de tuin gewerkt hebt en dan pak je een blaadje op en pats daar gaat het mis.
  Of dat dan een wervel uit het lood is of een facetgewricht, dat kan verschillen, maar je weet echt niet waar je het zoeken moet van ellende. Bijgevolg heb je dan dat je rugspieren dat proberen op te vangen door aan te trekken en dan heb je de lage rugpijn er ook bij.
  Zoals gezegd, mijn manueel therapeut kon dat oplossen, hij rekte en strekte dan de rug en beenspieren, maakte alles soepel, bepaalde waar er kracht uitgeoefend moest worden, dan moest ik mij op m’n zij draaien en dan kwam het, een forse kracht met een hand op de rug en ja, ook pats, probleem helemaal opgelost. De houding op dat moment van behandeling was ongeveer gelijk aan wat ik op de bovenstaande foto zie.
  Volgens een destijds behandelende neuroloog volstrekt onmogelijk, maar diverse keren succesvol ondergaan.
  In Thailand 1 x veel lage rugpijn, hoge spierspanning, niet hetzelfde als ik hiervoor beschrijf, op naar een huisartsen kliniek, kon pijnstillers gaan slikken of een injectie in de bil krijgen, ondanks dat ik niet zo voor injecties ben toch maar gedaan en zowaar in korte tijd was het krampachtige in de rug weg, kon weer soepel bewegen en pijn bleef weg.
  De kennis van de links deed ik op door mijzelf voor te bereiden voor als er ooit weer iets uit het lood zou schieten, gelukkig, afkloppe!!!, maar tot heden in 6 jaar Thailand nog niet gebeurd, ondanks zeer actief in de tuin, etc.
  Hoop voor je dat het nooit nodig is, woon vlak bij Sattahip, laat maar weten op het blog, dan pik ik je op en zorg dat je in Pattaya komt.
  Groet.
  NicoB
  .

  • erik kuijpers zegt op

   Spondylolisthesis, als een wervel wat verschuift ten opzichte van de buurman. Een minimale beweging kan het veroorzaken. Of dit: mijn bureaustoel was 41 cm hoog en ging kapot. Dus een eetstoel van 48 cm hoog er gezet. Hoppa! Pijn aan de L4 en dat straalt uit. EEN dag maar gezeten. Nu heb ik een stoel van 45 cm hoog en blokken onder het bureau gezet. De restpijn zal slijten.

   Vroeger in NL, mijn fysio. “Ja, hij staat weer scheef” hoor ik hem nog zeggen en dan moet ik zitten, hij achter me, lijf wordt gedraaid (je hebt even niks te vertellen), lijf wordt teruggedraaid en hij houdt de wervel vast. Drie keer doen, dan de trekbank, warmte en thuis hete gel er op. Drie dagen later klaar tot ik weer een kast ga sjouwen…..

   Ik neem graag jouw aanbod aan en zal tegen die tijd het blog vragen je een memo te zenden met mijn e-mail. Zeer dank.

 3. ronald zegt op

  bericht voor C , in Ubon wat niet zo ver je jouw is zit een super Chiropractor Dr Den 085-3067123, hij komt maandelijks naar Udonthani en is zeker van het zelfde niveau als chiropractor in België .

 4. erik kuijpers zegt op

  Heb vanavond eens intensief gezocht en vind een associatie van chiropractors in Thailand. En men is gesitueerd in Bangkok, Pattaya, Phuket en Koh Samui om mij in topje Isan te gerieven (?). Snap het wel, men zit op plaatsen waar veel volk is.

  Ik weet ook dat er een enkele westerse fysio in Bangkok zit maar vind hem/haar maar eens. Bangkok blijft de spin in het web in dit grote land en woon je ver weg dan heb je pech.

  Ik ga me beraden maar wacht even af wat de pijn doet.

  • ronald zegt op

   24 juni komt Dr Den weer naar Udonthani

  • NicoB zegt op

   @Erik, de giropractor in Pattaya waar ik de link naar gaf is een Amerikaan.
   Om de lijnen wat in te korten voor als je hulp nodig hebt, je kunt als je wilt mij een email sturen naar: [email protected] , dat emailadres is een extra adres wat ik normaal niet gebruik, stuur je een email vandaag of morgen dan kijk ik er in en bevestig je de ontvangst, dan heb je de kortste lijn. Even afwachten hoe het zich ontwikkelt is begrijpelijk, als je last houd en naar Pattaya wilt, pak een vliegtuig naar Sattahip, dan hoef je niet urenlang in een bus te hobbelen. Maak vooraf een afspraak in Pattaya, de man is druk.
   NicoB

 5. theoS zegt op

  NicoB, dit is een zeer helpful artikel, dank je wel. Ik heb al jaren last van rugpijn en het is nu zo erg dat ik er zelfs last van heb met lopen en opstaan. Ik woon in Sattahip en ga zeker eens langs bij die chiropractor in Pattaya. Bedankt voor de link.

 6. Kees 2 zegt op

  In Isan zit nog een chiropractor:
  [email protected]

  • Kees 2 zegt op

   …had er natuurlijk bij moeten vermelden: is een zeer ervaren farang-chiropractor.
   Gepensioneerd, maar doet misschien nog wel af en toe een behandeling als iemand in nood is.

 7. Chris zegt op

  Beste NicoB,alvast bedankt voor de reactie,ik kom juist thuis van de luchthaven van khon kaen ben namelijk ticekts gaan halen voor Bangkok ik heb namelijk een afspraak met Master Adul Spinal Adjustment in Ratchaburi hij gaat mij behandelen nu zaterdag op de en ik hoop de europese manier hij werkt van 6u s’morgens tot 12u s’middags.Als dit niet helpt dan heb ik dank zij u ook nog ander mogelijkheden allen vind ik het jammer van die Dr Den als je pijn heb en ik denk dat vele die met pijn zitten weten waar ik nu over praat dat je geen maand kunt wachten tot hij in Udonthani is dat vind ik jammer,ik zal ook jullie laten weten hoe het zaterdag is afgelopen meschien kan dat ook andere helpen .Vriendelijke groeten Chris.

  • ronald zegt op

   Dr Den ontvangt alle dagen in Ubon Ratchathan , is toch nog steeds dichter bij dan Bangkok of Pattaya

 8. tonymarony zegt op

  Wel Chris die dokter ken ik uit ervaring en ik vertel je die is erg goed en nog aardig ook, je moet er wel op rekenen dat je in de wachtkamer moet want die man heeft het enorm druk ik ga meestal door de week want in het weekend is het overvol en betaal schrik niet 209 baht maar daar heb je ook wat voor en ik heb geen of weinig problemen meer dus een aanrader voor ieder 1 veel plezier gewenst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website