Lex in Pattaya – 2018

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Thailand tips
Tags:
5 december 2018

Dit jaar strijk ik voor alweer de 4e keer neer in Pattaya. Meer dan 10 keer ben ik reeds in Thailand geweest, maar nu voor de 4e keer een weekje alleen in Pattaya. Niet helemaal alleen, want ik ken gelukkig voldoende mensen hier om de week te vullen. Omdat ik maar een week ga, ben ik nog kieskeuriger met de besteding van mijn tijd. En omdat ik mijzelf een echte fijnproever vind – anderen noemen mij een moeilijke eter – wil ik elke dag genieten van al het lekkers dat Pattaya te bieden heeft. Zie het als tips, waarbij ik nadrukkelijk aan wil geven dat er nog ruim voldoende eetgelegenheden zijn die ik (nog) niet geprobeerd heb. En natuurlijk maak ik een kort verslag van de trip, met tips waar lezers wellicht iets mee kunnen.


Dag 2 – ontbijt

Na heerlijk geslapen te hebben is het tijd voor ontbijt. Ik werd wel iets vroeger wakker dan ik zou willen, want het mooiste is natuurlijk om gewoon de Hollandse tijd aan te houden voor het slapen en het opstaan. Dus in plaats van 22.00 uur in Nederland naar bed, hier om 04.00 uur en in plaats van 06.00 uur opstaan, 12.00 uur opstaan. Maar 10.00 uur was ik wakker, dus nog lekker de tijd om de kranten even online door te nemen en me alvast te verheugen op het ontbijt.

Als je gewoon zo goedkoop mogelijk wilt ontbijten zijn er veel mogelijkheden. Het is allemaal een beetje hetzelfde en vooral Engels of Amerikaans georiënteerd. Eitje, broodje, sapje, worstje en dat is het. De ondergrens zeg maar. Wil je wat beters? Dan kun je terecht bij de meeste hotels voor een buffetontbijt. Ook als je er niet verblijft. Laten we dit dan even de middenklasse noemen. Maar ga je voor het beste ontbijt van Pattaya, dan ontkom je niet aan Casa Pascal. Casa Pascal biedt verreweg de meeste keus in kwalitatief zeer goed eten. 10 soorten brood, vele soorten drinken (warm en koud) en zelfs de grill gaat aan voor naast eieren ook kip en varkensvlees. En dat voor slechts 245 Baht per persoon all-inn, en dat van ’s ochtends  08.00 uur tot ’s middags 14.00 uur. Voor sommigen zal het duurder zijn dan ze gewend zijn, maar de prijs-kwaliteit is absoluut dik in orde.

Tip! Casa Pascal

Casa Pascal is gevestigd aan Pattaya 2nd Road even na Pattaya Avenue (waar o.a. McDonalds gevestigd is). Loop dan richting Beerfest en het is de 3e straat links. Circa 10 meter de Soi inlopen en daar is Casa Pascal gevestigd.

Tip! Hotel ontbijt

Het ontbijt in uw eigen hotel zat? Loop gewoon een ander hotel in voor een ontbijt. U kunt bij de meeste hotels, uiteraard tegen betaling, aanschuiven voor een buffet ontbijt.

Dag 2 – avondeten

Vrij laat pas ontbeten, zodoende lunch maar overgeslagen. ’s Middags rondje gelopen, maar door een enorm hevige regenbui het lopen afgebroken om even te ontspannen in het hotel. Even douchen en daarna, zo tegen 20.00 uur, weer op pad met mijn gezelschap. Dit keer besloten mijn favoriete restaurant in Pattaya te bezoeken met ongetwijfeld de beste spareribs die ik ooit in Thailand gegeten heb. En ik kan melden dat ik wat spareribs betreft heel kieskeurig ben. De spareribs van de supermarkt laat ik links liggen, zelfs de meeste slagerijen, ook keurslagers, hebben geen lekkere spareribs. Als ik lekkere spareribs wil dan ben ik zelfs bereid er 50 minuten voor te rijden naar Woerden, waar La Payuca zit, zonder enige twijfel de lekkerste spareribs van Nederland. Of bijvoorbeeld Joe’s Spare Ribs & More in Nieuwegein, volgend op nummer 2. Maar goed, nu moet ik het even doen met de kunsten van de Thaise koks en dan kom je toch al snel uit bij Surprise BBQ in Pattaya, gelegen aan Soi Buakhaow. En dat was weer heerlijk! Slechts 299 Baht betaal je voor een grote portie spareribs met friet. En ze vallen zo van bot af, heerlijk!

Tip! Suprise BBQ

Surprise BBQ is gevestigd in een zijstraat vrijwel tegen Soi Buakhaow aan. De naam van de zijstraat is Chaloem Phrakiat 21 Alley. Maar wellicht kan ik het eenvoudig uitleggen. Als je vanaf Central Road Soi Buakhaow inloopt dan heb je na enige tijd bocht, een soort knik waarbij je even naar rechts loopt en daarna gelijk weer naar links. Na die knik is het de 2e straat links, daar op de hoek zit Surprise BBQ. Kom je vanaf Soi Honey? Dan is het de 3e straat rechts. Surprise BBQ is open van 15.00 uur tot 22.00 uur en gesloten op zondag. Ontzettend vriendelijk zijn ze er niet, maar de kwaliteit van het eten compenseert dat ruimschoots.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lex in Pattaya – 2018”

 1. Lex zegt op

  Nog even een correctie, de ribs met patat (grote portie) zijn er 199 Baht, niet 299 Baht zoals in de tekst. Verder is het een zijstraat van Soi Buakhaow waar een bord hangt van een Grieks restaurant waarop staat dat ze verplaatst zijn. Dat bord is vrij groot en zie je duidelijk als je over Soi Buakhaow loopt. Je kunt er ook afhalen, wat wij weleens deden omdat het soms te druk is om er te zetten.

 2. mr.Bojangles zegt op

  Dank je, zal volgende keer eens gaan eten daar, zit toch altijd in die buurt. 1 kleinigheidje,d’r is geen mens die weet waar de Central Road is, dus noem het maar gewoon de Pattaya Klang.
  En als je toch al gezelschap hebt, dan na die bocht in de Soi Buakhaow, 1e straat rechts, zitten een aantal bars waar je eens lekker rustig kunt zitten.

 3. loe zegt op

  Een 2e correctie:
  Het ontbijt bij Casa Pascal is niet niet 245 baht ”all in” maar exclusief 7% VAT
  Verder klopt de informatie als een ”bus”. Een aanrader dus.

  Per ongeluk heb ik ook afgelopen maand het ontbijt buffet van het Lek hotel bezocht.
  150 baht p.p. Brood als karton, koude eieren en smerige koffie. Het personeel loopt
  er rond als cipiers in een gevangenis. Dat was eens maar nooit meer.

  • Lex zegt op

   Lek hotel stond ook op mijn lijstje maar was telkens te laat voor het ontbijt. Volgens mij is dat daar tot 11.00 uur. Stond online goed aangeschreven maar naar ik begrijp stelt dat niet veel meer voor…

 4. loe zegt op

  Op de foto staat echter nog de ”oude prijs” bij Casa Pascal, zag ik: 225 baht + 7% VAT

  • Lex zegt op

   Klopt het is 245 baht.

 5. Joop zegt op

  Dank voor deze tips, we gaan het doen.

 6. Joop zegt op

  Dank voor deze tips. We gaan het zeker doen.

 7. Hans van Es zegt op

  Interessante bijdrage. Leuk om te lezen. Lex, wat is bij jouw taxichauffeur de prijs voor de taxi naar Pattaya?
  Normaal betaal ik 1800 bth. Maar internet zit rond de 1100-1300 bth. Vriendelijke groet, Hans

  • Lex zegt op

   Bedankt Hans. Ik betaalde dit keer 1500 Baht, vorig jaar was dit 1300 Baht. Waarschijnlijk komen er nu veel reacties dat dit veel te veel is en dat 800 – 1000 Baht gangbaar is. Maar mij maakt het niet uit, Santi is betrouwbaar, is altijd op staat en is niet te beroerd om onderweg even te stoppen bij een tentje voor wat eten of drinken. Daarnaast rijdt hij een nieuwe Toyota Camry en rijdt hij lekker door, maar wel op een veilige manier. En dat betaal ik graag die paar honderd Baht meer.

 8. loe zegt op

  Ik heb net van Pattaya naar het vliegveld 1100 betaald inclusief tolweg, bij een kantoortje
  op de Second Road.
  Voor de omgekeerde weg vroegen ze 1200 baht.
  1800 is dus veel te veel. Limousine prijzen waarschijnlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website