Website UWV (arretera / Shutterstock.com)

Vanaf nu is inloggen bij het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) met alleen de DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord niet meer mogelijk.

Je kan alleen nog inloggen via de DigiD-app met een tweede controle via een sms-bericht. Om dit in te kunnen stellen moet je opnieuw een activeringscode ophalen bij consulaat of in NL.

>> Nederlanders in het buitenland die hier de dupe van zijn geworden en niet in staat zijn binnen korte tijd een nieuwe activeringscode af te halen, kunnen er voor kiezen om hun post (TIJDELIJK) op papier te ontvangen. Dit kan telefonisch doorgegeven worden aan UWV, tel. Nr. +31 88 898 20 01 <<

Ontvangt u (binnenkort) AOW? Dan kunt u rechtstreeks via de www.SVB.nl een DigiD aanvragen. De activeringscode wordt dan wel per post naar het buitenland gestuurd.

(Bron: Stichting Goed)

Het is ook mogelijk om een virtueel mobiel nummer te gebruiken en sms te ontvangen, de kosten vallen mee al vanaf 3.- € per maand. Voor meer info over een virtueel Nederlands mobiel nummer kunt u meer info opvragen via een email naar [email protected]

13 reacties op “Inloggen bij UWV met alleen DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord niet meer mogelijk”

 1. tom bang zegt op

  Tip voor diegenen die in Nederland zijn en langere tijd in Thailand verblijven, koop een sym only prepaid hoef je maar 1x in de 6 maanden te gebruiken door b.v. een sms te versturen en je kunt gewoon sms ontvangen in Thailand.
  Ben je niet in staat om het in Nederland aan te schaffen doe je het online en laat je het bij vriend of familie aankomen en opsturen.
  Als je vaker voor een iets langere periode naar Nederland gaat kun je bij b.v. symio de pre paid omzetten naar contract per maand en voor je terug gaat naar Thailand weer omzetten naar pre paid, bij deze verandering krijg je wel een nieuw sim kaartje , van pre paid naar contract niet.

 2. Edward zegt op

  Ik kan nog steeds inloggen bij “Mijn Overheid” met mijn oude DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord, dit zonder probleem, kan van daaruit naar mijn Pensioen uitvoerder, UWV en SVB zonder opnieuw in te loggen, of dit in de toekomst nog lukt!, geen idee, hoop van wel.

 3. Pieter zegt op

  Hema prepaid = 12 maanden geldig.
  Gebruiken Kpn net werk.
  https://www.hematelefonie.nl/voorwaarden.html

 4. J.A. zegt op

  Ja heel tof woon je in Thailand moet je nog steeds een Nl abonnement hebben….Weet niet eens of dat wel rechtsgeldig is…Zou me niet verbazen als het dat niet is..Ze maken zoveel rgeles in Nl die niet stroken met de wetgeving..en daar moet je dan zelf maar weer achteraan…

  • Hendrik zegt op

   Ik heb gewoon mijn Nederlandse nummer op de site van DIGID veranderd naar mijn Thaise nummer en dat werkt prima.

   Inmiddels de DIGID app op mijn smartphone geïnstalleerd en dat is nog makkelijker.

   • sjaakie zegt op

    Ben benieuwd naar de details, mij lukt het niet.
    Kan alleen als je de wijziging wilt realiseren naar je Thaise telefoonnummer dat je nog beschikt over je Nederlandse telefoonnummer waar je een code op kunt ontvangen.
    Had jij je NL telefoonnummer nog op het moment van veranderen?
    Sjaakie

    • Hendrik zegt op

     Hoi Sjaakie, ja ik had op het moment van veranderen nog mijn Nederlandse telefoonnummer. De code kwam daar op binnen.

  • Bert zegt op

   Ik lees nergens dat het verplicht is om een NL abonnement te hebben als je in Thailand woont.

   • Hendrik zegt op

    Bert, dat is ook niet verplicht.
    Omzetten naar een andere simkaart moet je wel doen met een code die je op je oude simkaart krijgt.

 5. Paul zegt op

  Ik heb een prepaid KPN. Ik had al jaren voor mijn vertrek naar Thailand een all-in-one KPN abonnement, maar op advies van een vriendelijke KPN medewerker heb ik dat omgezet in alleen telefoon op basis van prepaid. Je moet wel in ieder geval één keer per jaar even iemand bellen, anders vervalt je nummer. Dat kost € 2,55 per minuut. Gruwelijk duur, maar als je een familielid of vriend vooraf even een mailtje of whatsapp stuurt dan kan je gewoon bellen, hallo zeggen en weer ophangen. Maar zo heb ik mijn bij velen bekende Nederlandse nummer behouden en daarnaast een Thais nummer aangeschaft. En dat kan ook nog op één toestel. Whatsapp is in Europa veelgebruikt, hier is dat Line, Maar ik kan dus ook met mijn Nederlandse nummer kosteloos appen.

  Een ander verhaal is dat de Belastingdienst (en veel andere overheidsinstellingen) en emaildeur strikt gesloten houdt, tenzij een ambtenaar in een specifiek onderwerp die deur opent. Hierdoor wordt het toch mondiaal maatschappelijk aanvaard medium voor communicatie ontnomen. Het zou niet veilig zijn, zegt men. En dat, 50 jaar nadat we mensen op de maan hebben gezet? Nee, stel je vraag maar via Facebook……. Dat is zo openbaar als het maar zijn kan. En brieven, die beantwoorden ze gewoon niet. Ik heb daarover (door tussenkomst van de Nationale Ombudsman) een klachtenprocedure lopen.

  Door deze opstelling bij de Belastingdienst krijg ik (na 7 maanden stilzwijgen!) waarschijnlijk een niet ontvankelijkheid van een bezwaar aan mijn broek. Ik overweeg nu reeds om daarvan zo nodig in beroep te gaan bij de Bestuursrechter.

  Kortom: De Nederlander in het buitenland wordt steeds meer een verstotene. En de politiek……..die zwijgt.

  • Hendrik zegt op

   de KPN heeft je niet goed voorgelicht maar een ander abonnement aangesmeerd.

 6. Aad zegt op

  Heb geen brief gehad van diged app
  Moet je die zelf aanvragen
  Of gewoon nog maar ff wachten
  Zonder brief kan ik de app niet activeren

 7. van Arend zegt op

  Ben toevallig op dit artikel gestoten. Allen, u kunt tenminste via de ambassade in Bangkok. Ik woon in Tsjechië maar wil ik een DigId dan moet ik naar Nederland. Kosten heen/terug en verblijf in (heb niemand in NL) € 250. Post van het UWV? Als ik een keer in de 3 maanden daadwerkelijk wat ontvang ben ik blij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website