Huisjes kijken van lezers (47) nieuwe inzending

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
4 februari 2022

Beste lezers,

Hierbij een paar foto’s van ons huisje in de Isaan in de plaats Nongkham nabij Atsamat provincie Roi-Et. Wij zijn in april 2016 geëmigreerd naar Thailand hebben eerst twee jaar in Roi-Et gewoond. Daarna hebben we grond gekocht ruim 3,5 rai ongeveer 6.000 vierkante meter en er ons huisje laten bouwen.

De woonoppervlakte binnen is 136 m² en de buiten sérre zelf aangebouwd is 60 m². Ook de watertoren en de carport met berging heb ik zelf gebouwd. Het huis omvat 3 ruime slaapkamers en 2 ruime badkamers met toilet een ruime woonkamer en keuken. Daar aangrenzend de buiten sérre met een tweede keukenblok.

Er was geen water en elektriciteitsvoorziening. Elektriciteit hebben we laten voorzien rechtstreeks van de hoogspanningsleiding afgetakt wat nogal kostbaar was namelijk 200.000 baht.

De watervoorziening hebben we een put laten boren 44 meter diep glashelder water en drinkbaar wel voor de zekerheid een filterinstallatie er tussen geplaatst. Verder hebben we het voorste gedeelte ongeveer 1 rai laten ophogen en ommuren. Op het achterste gedeelte hebben we een grote vijver van 20 bij 30 meter en 3 meter diep de rest van de grond wordt rijst verbouwd.

We wonen ongeveer 2 kilometer buiten de plaats midden tussen de rijstvelden. Het huis door een aannemer gebouwd 2.100.000 baht. De totale kosten grond het huis, elektriciteit en watervoorziening bedragen ong. 4.500.000 baht. Hierbij ingesloten de foto’s.

Wij wensen jullie veel kijkgenot en voor eventuele vragen is mijn e- mail: c.van.osch@live.nl

Ingezonden door Christ en Samorn


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


 

 

 

 

 


» Laat een reactie achter


Rating: 4.39/5. From 18 votes.
Please wait...

2 reacties op “Huisjes kijken van lezers (47) nieuwe inzending”

 1. PEER zegt op

  Prachtig huis Christ,
  Maar waarom bouw je 2 lagen ipv ‘n bungalow? ‘n Zee van ruimte.
  Je hebt zelfs meer dan ‘n halve hectare en je woont buiten de bebouwde kom, dus binnengluurders heb je niet. Of ben je nog zo jong dat trappenlopen geen probleem is.
  Ik wens je veel genot en woon plezier in Nongkham.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Leuke woning, wat is geboud om lang in Thailand te blijven.
  Wij hebben ook ons eigen woning geboud in het begin van 2000.

  Het is veel denkwerk en heeft een groot doorzettings vermogen voor nodig.
  Mooi en eigentijds.

  Veel geluk.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website