Ervaringen met de Garmin Thailand kaart voor de iPhone

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
12 september 2012

Ik woon al weer een tijdje in Thailand en rij zo’n 20,000 km per jaar hier, en ik heb dat tot voor kort zonder GPS gedaan.

Ik had nog wel een mooie Garmin StreetPilot 2720 liggen, een destijds zeer geavanceerd duur apparaat en zeker zo’n 6 jaar oud, maar ik heb die in Thailand nooit gebruikt om de simpele reden dat het niet eenvoudig is zo’n apparaat te updaten met een Thaise kaart.

Garmin

De Garmin website heeft de Thailand kaart niet op hun website staan in ieder geval. Op internet staan wel veel tips over hoe je zo’n kaart gratis kunt downloaden en installeren, maar volgens mij moet je toch redelijk wat technische kennis hebben om dit allemaal tot een goed einde te brengen – ook gelet op de vele problemen die in de diverse internet forums aangekaart worden.

Een andere optie is bij de Garmin dealer in Bangkok langsgaan met je Garmin GPS ontvanger, die schijnen wel Thaise kaarten te verkopen voor de meeste verschillende Garmin apparaten. Tot nog toe heb ik echter voornamelijk de standaard GPS en Google kaart op mijn iPhone gebruikt, maar dat blijft toch een beetje klungelen.

iPhone

Onlangs heeft Garmin echter de Thailand kaart voor de iPhone op de markt gebracht. Een download via de Apple app store maakt voor pakweg 1,000 baht van de iPhone een volwaardige GPS unit. Een telefoon standaard met zuignap om je telefoon op je voorruit te plakken kun je bij iedere IT zaak krijgen. Ik heb er nu een dikke duizend km op zitten, en de ervaringen zijn zeer positief! Het is echt een volwaardig GPS navigatiesysteem dat niets of weinig onderdoet voor de op de markt bestaande GPS systemen. De taal is in te stellen op Thais of Engels. Receptie is goed, ook in de stad, en daar waar ik dacht problemen te ondervinden – het continue updaten van de huidige positie – daar werkte het nagenoeg vlekkeloos, het systeem heeft weinig tot geen last van vertragingen hierin, ook in de stad werkt het erg goed!

De locale maximum snelheid wordt duidelijk aangegeven, al dan niet met waarschuwing als men die overschrijdt, en toen ik van een 90 km een 40 km zone inreed veranderde de maximum snelheid op het schermpje exact op het moment dat ik het 40 km bord passeerde. Indrukwekkend! Veel restaurants, benzinestations, ziekenhuizen, etc. etc. zijn al ingeladen in het systeem en zijn allemaal zeer makkelijk te vinden. Als je verkeerd rijdt is de hercalculatie van de nieuwe route ook erg snel.

Tolwegen Bangkok

Tot nog toe ondervonden nadelen: het navigatiesysteem kiest af en toe een drukkere (maar kortere) weg, en soms weet het niet of je op de verhoogde tolweg of op de weg daaronder rijdt. Het schijnt ook een voorkeur te hebben om tolwegen in Bangkok te vermijden – een vreemde keus met het oog op het vaak chaotische verkeer. Ik verwacht dat deze problemen in toekomstige versies opgelost zullen worden. Daarnaast is het aan te bevelen zo’n iPhone oplader voor in de auto te gebruiken; GPS gebruik is nogal een aanslag op de batterij. Afgezien daarvan is het systeem een zeer goed alternatief voor een volwaardig GPS navigatiesysteem wat een hoop zoeken op de vaak hopeloos slecht of verwarrend bewegwijzerde Thaise wegen kan besparen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Ervaringen met de Garmin Thailand kaart voor de iPhone”

 1. peter zegt op

  ik heb een nokia n8 daar zit gratis een app in met geweldige gps voor thailand en ook nog nl gesproken met keuze voor dame of heer. is zeer precies, zelfs kleine ois in Bangkok, Chiangmai en andere steden makkelijk te vinden

 2. roelof jan zegt op

  meestal kan je kiezen uit : snellere route ; kortere route ; tolwegen of niet ; omdraaien (U) of niet ; zandwegen of niet .

  Misschien dat de vragen beantwoord over wel of niet tolweg en de drukke , maar kortere route .
  Verder altijd het voertuig invoeren of wandelen . Ook daar houd een navigatiesysteem rekening mee ( een wandelaar kan bv tegen de rijrichting in wandelen bij een éémrichtingsweg) .

  Overigens vreemd dat Garmin dit levert ; ik dacht dat TomTom een deal had van Apple .

 3. wmgadella zegt op

  peter wat kost zo,n nokia n8 en is die ook op de voorruit te plakken met een te kopen onderdeel?

 4. Frank zegt op

  Ik heb een Thaische kaart gekocht bij Tom Tom. Alles werkt eigenlijk prima maar
  het nadeel is dat je niet op postcode kunt navigeren. De weg vinden in Bangkok bijvoorbeeld op straatnaam is niet mogelijk.
  Voor de buitengebieden en op plaatsnaam werkt het prima. Kosten 35,- Euro

  Frank

  • Dennis zegt op

   Dat verbaast mij Frank, want ik kan WEL in Bangkok op straatnaam de weg vinden en zoeken met de TomTom (zowel de iPhone versie als de losse TomTom.

   Op postcode zoeken lukt inderdaad niet, maar dat heb je bij Garmin ook. Bij Tomtom kun je voor zover ik weet alleen in de UK en NL op postcode zoeken.

 5. Dennis zegt op

  Garmin heeft sinds kort een officiële Thailand kaart. Maar er was al heel lang een semi-officiele Garmin kaart van ESRI (if memory serves me well); ESRI had die kaart voor Garmin gemaakt, maar Garmin besloot de kaart niet te gebruiken. Zoiets. Maar het werkte wel. Deze kaarten heb ik gebruikt op m’n Nokia N95 en later nieuwere versies ook op de Garmin nuvi’s. De kaarten zijn er in het Engels en in het Thais.

  Zelf ben ik meer een TomTom-fan; Een in mijn ogen betere gebruikersinterface, duidelijkere instructies en duidelijkere kaarten. Bij Garmin is het moeilijk zoeken naar Petchburi Road in Bangkok. Die is bij Garmin alleen te vinden als je zoekt onder Thanon Phetchburi. Bij TomTom kun je ook zoeken op “Thanon” of op “Petchburi”. Wel zo makkelijk. Verder vind ik in Nederland de kaarten van Tomtom actueler. Of dit in Thailand ook zo is weet ik niet. Overigens kun je bij de TomTom wel instellen of je tolwegen wilt gebruiken of niet.

  Of je nu Garmin of TomTom op je iPhone installeert, je krijgt gratis updates! Dit in tegenstelling tot losse kaarten!

 6. roelof jan zegt op

  esri Thailand verkoopt voor alle Garmin navigatiesystemen voor 2000 TB ( inclusief verzendkosten ) een (micro-) sd card met map van Thailand (TSM=Thailand Street Map) . Niet zo goed als bv Speednavi ; maar die heeft niets voor Garmin . Het is gemaakt door Nostra . tel.: 02 636 8421

  • Dennis zegt op

   Kaarten zijn ook (in Bangkok) te koop bij Gadgetrend http://www.gadgetrend.com/aboutus.php

   Gadgetrend zit op Phloenchit Road in Aramin Plaze, ongeveer tegenover Intercontinental Hotel en Gayshorn (Shopping Centre). Skytrain halte Chit Lom

 7. roelof jan zegt op

  Meneer Dennis , ik ken geen map van Thailand van Garmin . Waar is die te koop . Wat ik wel ken is de South-East Asia map mat oa Thailand . Maar die is ten opzichte van esri zeer summier .

  • Dennis zegt op

   Meneer Roelof Jan,

   Ik bedoel inderdaad de door u gememoreerde Zuidoost Azië kaart, met daarop ook Thailand. Of deze kaart slechter is of beter of gelijkwaardig aan ESRI weet ik ook niet, aangezien ik nu TomTom gebruik en in elk geval de TomTom kaart voor Thailand beter vind dan die van ESRI.

  • m.krause zegt op

   Hoi Jan.

   Er is wel degelijk een thailand map van garmin.
   helaas kan ik nu niet bekijken hoe die heet, mijn pc is onwel.
   Als ik het me goed herinner heet hij bangkok street map.
   Maar het is een kaart van heel Thailand.
   Ik heb hem ooit op internet gevonden.
   zelf gebruik ik die van zuidoost asie.
   Die wekt ook prima.

   Groet,
   Marco.

 8. jan splinter zegt op

  Weet iemand het .Ik heb een navigatie systeem Mio type Moov330 of er in Thailand kaarten voor zijn of updates ,bij voorbaat dank

 9. roelof jan zegt op

  Ik denk van Speed Navi ; ik had een Mio 701 A en dat werkte perfect (beter dan Garmin ) .
  Helaas werkt mijn Mio niet meer ; en daarmee kan ik het ook niet meer gebruiken .
  Het werkt op Windows is mij verteld .

  Het tel.nr.: 02 266 9943
  http://www.SpeedNavibiz

 10. Piet zegt op

  Ik gebruik Garmin ook maar alleen voor noodgevallen om weer thuis te komen.

  Straten opzoeken is lastig omdat de thai vaak verschillende manieren van schrijven toepassen voor straatnamen.

  In Holland werkt een gps veel beter maar toch is het handig om bij je te hebben in Thailand.

 11. roelof jan zegt op

  Aan de heren Marco en Piet ,

  Meneer Marco is zijn kaarten VOOR Garmin , maar NIET VAN Garmin !!
  Bv die van esri en er zullen vast meerdere zijn (alhoewel niet iedere kaart op een ander systeem kan werken ) .
  Ik heb het nagevraagd bij Garmin zelf en de mappen van bv esri (die overigens zeer lastig te bedienen is omdat men eerst naa de provincie vraagt als het een plaats is buiten je eigen provincie ) beschouwd Garmin als illegaal .
  Wel heeft Garmin de map South-East Asia maar die is zeer beperkt en in mijn omgeveing wordn heel veel plaatsen zelfs niet benoend en zijn de straten die daar naar toe leiden niet in de map .
  Wat dat betreft is de map van esri vele malen uitgebreider .

  Meneer Piet ,

  Het is vreemd dat uw gps in Nederland (ik neem aan dat u dat met Holland bedoelt ) beter werkt .
  Het werkt namelijk op satelieten van het Amerikaanse leger om positie te bepalen .
  En die zijn bijna overal even sterk .
  Ik heb op de Mio en Garmin geen verschil hier .
  Het is niet zo als met een telefoon dat het van de dichtheid van masten afhangt .
  Wel kan het zo zijn dat de ontvangst op bepaalde plaatsen de signalen van de satelieten nauwelijks of zelfs niet ontvangt door hoge gebouwen rondom u ; tunnels ; bergen als u in dalen rijdt ; en zeer dichte bossen etc etc .

  Ik hoop dat ik weer een beetje duidelijker ben geweest .

 12. Willem van Doorn zegt op

  Wat moet ik intypen op de Tom Tom als ik naar Pattaya wil? Van Koh Chang uit naar bijvoorbeeld Phuket lukt wel (bijna 24 uur duurt -per auto- die reis, koos dus maar voor het vliegtuig). Het BKK vliegveld, het nieuwe, wist de computerversie van de TomTom ook niet toen ik dat uitprobeerde (was misschien nog te kort na de openstelling daarvan), maar vrienden van mij reden met een Tom Tom in hun auto van BKK naar Koh Chang zonder enig probleem. Kortom: al ben je met electronische hulpmiddelen uitgerust, naam altijd een goede kaart mee (en natuurlijk een co-piloot die je de navigatie kunt toevertrouwen). Liever nog: reis per openbaar vervoer als dat niet al te bezwaarlijk is. Dat is en veiliger en je hebt geen navigatieproblemen.

  • Dennis zegt op

   Vreemd, want ik rij al meerdere jaren met Tomtom dwars door Thailand (Bangkok -> Isan, Hua Hin -> Isan, Pattaya -> Isan). Geen enkele probleem. Pattaya wordt herkend, Bangkok wordt herkend. En het vliegveld van Bangok natuurlijk ook. Als je zoekt onder “nuttige plaatsen” zul je zeker het vliegveld vinden en op dezelde manier ook veel hotels in Thailand.

   Aangezien de kaarten vaak zijn opgemaakt op basis van satellietbeelden kan er soms een foutje inzitten, maar dit geldt voornamelijk op het platteland. Ook kan een nuttige plaats (hotel) zich net aan de andere kant van de weg bevinden als wat de TomTom opgeeft, maar even om je heen kijken en je ziet het. Kortom, met een TomTom kun je prima uit de voeten in Thailand, maar je gezond verstand gebruiken en een kaart meenemen is altijd een goed idee.

 13. Rolf zegt op

  Indien nodig, kan ik elke kaart voor Garmin instaleren, ook van Thailand. Kosten zijn 1,000 Bath, en dat is een stuk goedkoper dan in Bangkok bij ESRI. Daarbij kan ik het toestel ook in het Nederlands of welke taal dan ook zetten en politie camera’s instaleren. Groeten Rolf

  • Dennis zegt op

   Waarbij ESRI de officiële versie installeert.

   Ik vermoed dat jij de Garmin kaart download. De “unlocked” versies van welke Garmin kaart dan ook zijn op veel plaatsen zo te downloaden, zeker via de nieuwsgroepen (“spotnet”, voormalig FTD). Dat werkt prima, maar vervolgens 1000 baht voor “de moeite” vragen vind ik persoonlijk aan de hoge kant. Maar wellicht voor diegenen die niet weten van hoe en wat toch een oplossing.

 14. roelof jan zegt op

  Mijn Garmin Zumo 220 had problemen en ik had de map van Thailand van ESRI . Hoewel ik nog anderhalf jaar had werd deze niet gerepareerd omdat de map van ESRI illigaal blijkt te zijn . Dus Garmin gebruiker ge zijt gewaarschuwd .

  • Rolf zegt op

   Beste Roelof Jan, je kunt het kaartje gewoon op micro sd zetten, bij problemen niets aan de hand, gewoon het kaartje er uit halen. Ik zet al jaren kaarten in Garmin en heb nog nooit problemen daarmee gehad. Groeten Rolf

 15. roelof jan zegt op

  Sommige kaarten dien je eerst de provincie in te voeren en dan pas kan je de plaats invoeren naar waar je naar toe wilt . Dit geldt meestal alleen als die plaats buiten de provincie ligt waar je bent . Helaas is het ook zo dat heel veel plaatsen op verschillende manieren worden geschreven . (Mancha Khiri ; Man Ja Kheeree ; Mancha Kheeree als voorbeeld ) . Vaak herkend een apparaat de “andere” naam niet

 16. roelof jan zegt op

  Ik had een nieuw kaartje gekocht op micro-sd ; maar toen mijn Garmin het begaf (de geïnstalleerde kaart is van geheel Europa {dus ook Rusland}) . Dat was het probleem niet , maar er ontstonden de fouten F30 en F34 in het apparaat wat te wijten is aan de kaart . Dat wilde ik mededelen en voor waarschuwen ; verder heeft de kaar veel onhebbelijke dingen . Dat alles heeft de kaar van Zuid-Oost Azië niet . Deze is echter beperkt met hetgeen er op staat . Ik hoop dat ik nu wat duidelijker ben .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website