Wereldomroep in Pattaya

Door Colin de Jong
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
8 juni 2010

RNW Wereldomroep

Door Colin de Jong – Pattaya

Naar aanleiding van mijn artikel over AOW’ers die in de problemen waren geraakt door de lage Euro kwam de Wereldomroep even een kijkje nemen. Marijke van den Berg bezocht twee landgenoten te weten Peter Kroket en Ab Mulderij, die het zo moeilijk had dat hij binnenkort terug keert naar Nederland vanwege de zwakke Euro en de ijzersterke baht.

Ik voorzie een snelle terugkomst want het leefklimaat is zo onevenredig groot dat hij zeker niet meer kan wennen in het peperdure en koude Nederland. Echter het grote struikelblok was dat hij niet meer verzekerd kon zijn op zijn 74e dan wel met vele uitsluitingen en een dure premie, wat door de zwakke Euro niet meer haalbaar was. Deze interviews zijn binnenkort te zien via BVN en internet via www.wereldomroep.nl

Ik had sterke kritiek destijds bij het invoeren van de Euro omdat onze gulden de sterkste munt was en ik problemen zag in de toekomst bij onze zwakke broeders. Daarbij werd bijna alles een keer zo duur en kreeg de koopkracht een enorme opdonder om over inflatie nog maar niet te spreken. Al onze zwakke buurlanden wilden mee doen en hebben met veel boekhoudcreativiteit hun eurodiploma gehaald, maar zijn nu toch hard door de mand gevallen.

Vraag me werkelijk af want die luie sukkels daar doen in Brussel met hun vele miljarden die vaak heel slecht worden besteed. Spanje soupeerde bijna de helft van de subsidies op destijds en is bijkant failliet na Griekenland en wie volgt. Het is een groot roversnest in het corrupte Brussel waar er jaarlijks vele miljarden Euro’s onnodig worden verkwanseld. Bedankt corrupte Helmuth Kohl voor je geweldige initiatief waar vooral Duitsland en Nederland nu de dupe zijn.

WK 2010 en Louis van Gaal

Helaas door een slecht tactisch concept van Louis van Gaal verloor Bayern de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Louis van Gaal mag dan een goede reputatie hebben maar hij weet nog steeds niet hoe hij moet voetballen tegen het vreselijke negatieve Italiaanse intellect voetbal. Hij vergat even om zijn beste verdediger op de Italiaanse topscorer Milito te zetten incl. een schaduwverdediger. En hoe dom en laf kun je zijn bij een 2-0 achterstand om jou topscorer eruit te halen i.p.v. 2 extra aanvallers.

Eveneens een grote blamage van de scheidsrechter die een handsbal en dus een penalty over het hoofd zag. Dit is te gek voor woorden met nota bene een 4e en 5e man die allemaal niets gezien hebben? Maar mijn kritiek gaat vooral uit naar de oerconservatieve Sepp Blatter die anno 2010 nog steeds niets wil weten op dit nivo van technische hulpmiddelen. Hierdoor wordt er zoveel onrecht gedaan dat dit niet meer te rechtvaardigen is. Heb hem opnieuw een boze email gestuurd en kon mij de woede van Louis wel voorstellen. Maar het zou hem zeker passen als hij zijn irritante wangedrag eindelijk eens aanpast aan de pers want hij is nog lang geen God op voetbalschoenen. De nederlaag tegen Inter heb je over jezelf afgeroepen met jouw foute speltactiek.

Willem II gered voor de eredivisie

De gemeente Tilburg heeft Willem II kunnen redden van een financiële ondergang. Ook in Pattaya zitten de nodige kruikenzeikers en Bart (de Tilburgse Hazes) en fanatiek supporter van Willem 2 ging in Pattaya rond met zijn collecte bus en heeft inmiddels al aardig wat opgehaald. Jan, Johan en Ronald 3tilburgers, Wil (Fortuna Sittard), Mathieu van het Tuliphuis (Ajax), Andre en Wijnand(Feyenoord) en Ko (PSV) deden allemaal een duit in het zakje. Uiteraard ook Bart (Hazes) en Colin (Elvis) behoorden ook tot de donateurs want ze zijn niet alleen muzikale maar ook voetbalvrienden, behalve als Ajax tegen Willem 2 speelt.

Het WK 2010 is in aantocht en Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op 14 juni tegen Denemarken om 18.30 Thaise tijd. Voor en na elke wedstrijd van Nederland geef ik s’morgens mijn analyse op Pattaya People radio 96 FM met een collega van de tegenpartij. Mijn tegenstander zal ongetwijfeld voetbalfanaat Niels Colov zijn die het team van Denemarken zal analyseren. Ik schat de kansen voor Nederland voor de laatste vier redelijk positief maar zet gelijk een kanttekening bij onze defensie. Ondanks onze drie superwereldsterren Van Persie, Robben en Sneijder is onze defensie het zwakste deel van het team en daar zal van Marwijk nog heel wat moeten sleutelen. Ik heb opnieuw weer genoten van de dreigende vleugelacties van Robben waar hij op rechts bijna niet te stoppen is en voor groot gevaar zorgt.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website