Verjaarspartijtje voor Teoy

Door Charly
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
15 april 2019

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand. De laatste jaren dichtbij Udonthani. Deze aflevering: Verjaarspartijtje van Teoy.


Verjaarspartijtje voor Teoy

In eerste instantie had ik hier met een update mijn mening willen geven over het verloop van de Thaise verkiezingen en de gebeurtenissen die daarop volgden. Ik heb daar vanaf gezien, gelet op de voor velerlei uitleg vatbare ontwikkelingen die zichtbaar zijn geworden tijdens en na de verkiezingen. Het is blijkbaar een groot wespennest en het lijkt me beter me daar van afzijdig te houden.

Veel leuker, en vooral ook veel minder gevaarlijk, is het om over gezellige dingen te praten. De lezers die mijn verhalen volgen, zijn er inmiddels wel achter dat ik gezelligheid hoog in mijn levensvaandel heb staan.

Mijn credo: het leven is kort, dus haal in de tijd die je gegund is eruit wat maar mogelijk is.

Deze week is mijn vrouw Teoy jarig. Mooie aanleiding om weer iets leuks te organiseren.

Na onze toch wel wat tegenvallende ervaringen met de (te kleine) kamers in het Kavinburi hotel, deze keer weer gekozen voor het vertrouwde Pannarai hotel. Overigens, na eerst gecontroleerd te hebben of alle internet verbindingen daar weer naar behoren functioneren. Dat is het geval en daarom een driedaags verblijf in het Pannarai hotel geboekt.

Omdat de keuken in het Pannarai recentelijk enkele malen op verschillende dagen in december en januari heeft bewezen nu in staat te zijn echt lekkere gerechten te bereiden, besloten om het verjaardagsdiner ditmaal aan het Pannarai te gunnen. Vorig jaar hebben we de verjaardag bij Brick House gevierd en de jaren daarvoor bij daSofia. Deze keer dus het Pannarai gekozen. In feite om twee redenen: de kwaliteit van het eten in Pannarai is aanzienlijk verbeterd en het eten bij Brick House vorig jaar was bijzonder matig. Tweede reden en zeker niet onbelangrijk, het restaurant is van een goede airco voorzien. Geen overbodige luxe daar het dit jaar een pak warmer is dan de afgelopen jaren rond deze tijd. Ik noteer op de dag dat we inchecken 39 graden.

Een aantal stafleden komt ons enthousiast begroeten. Blij dat ze ons weer mogen ontvangen. Want ze hebben natuurlijk al lang gehoord dat we in februari een aantal dagen in het Kavinburi logeerden. Kavinburi ligt uiteindelijk maar 300 meter verderop. En dan werkt de Thaise tamtam uiterst snel en efficiënt.

Helaas werkt de airco op onze kamer niet goed. Na twee bezoekjes van de hotel-klusjesman is dit probleem snel verholpen. Teoy gaat naar haar fitness en ik maak een rondje langs onze vrienden in Irish Clock, daSofia en Good Corner. Verder kom ik niet, want het is bloed verziekend heet. Zo heet, dat ik op de terugweg naar het hotel maar een tuktuk heb genomen om de pakweg 200 meter te overbruggen.

Her restaurant van tevoren geïnformeerd over ons plan om een verjaars diner te houden en verzocht een grote ronde tafel te plaatsen. De general manager verzoekt Teoy om de samenstelling van het diner de avond van tevoren op te geven omdat op de zelfde dag een grote partij gepland staat met zo’ n 160 gasten. Teoy maakt derhalve haar lijstje zodat de keuken zich daarop kan voorbereiden. Zelf beperk ik me tot de westerse keuken, zodat Teoy geen rekening met me hoeft te houden met betrekking tot de bestelling van de Thaise gerechten.

De general manager laat ook weten dat een grote ronde tafel niet geregeld kan worden, daar voor de party van 160 personen alle beschikbare tafels noodzakelijk zijn. We moeten het dus doen met de in het restaurant aanwezige tafels en dat lijkt verder totaal geen probleem.

Het Pannarai hotel heeft regelmatig dit soort grote partijen. Net zoals het Centara Hotel moet het Pannarai deze krenten in de pap hebben om te overleven.

Tevens zijn er weer een aantal militairen uit Maleisië die in het hotel logeren. Zij zijn hier om te trainen met helikopters.

Het verblijf in het Pannarai tevens benut om de voortgang van de twee nieuwe hotels in soi sampan te bekijken. Het The Eight hotel, tegenover Irish Clock, is sinds kort geopend. Het hotel is op palen gebouwd, waarbij de begane grond uitsluitend wordt gebruikt voor het aan en af rijden van auto’ s van hotelgasten en van leveranciers. Receptie en restaurant bevinden zich op de eerste verdieping. Het geheel maakt van buiten af een wat klinische indruk. Het was er zo te zien ook niet druk. De kamerprijs ligt net onder de 1.000 baht.

Het tweede nieuwe hotel, tegenover The Old Inn hotel, is nog steeds niet afgebouwd. Ook nergens een aanwijzing over de naam van het hotel. Zo te zien gaan er nog wel twee maanden overheen, alvorens dit hotel zijn deuren kan openen.

Op de verjaardag van Teoy zijn uiteraard de zoon van Teoy met zijn vriendin aanwezig en de dochter met een vriendin en haar tomboy. Bovendien neemt dochterlief ook Kaet mee. Kaet is de charmante lady bartender in Brick House inn en onze dochter gaat daar frequent mee om. Verder een aantal vriendinnen van Teoy, voornamelijk van de fitness groep waar ze dagelijks mee optrekt.

Voor Thai niet echt gebruikelijk, maar zo waar, iedereen arriveert rond de afgesproken tijd. Dochterlief heeft een verjaardagstaart meegenomen en de staff zet die keurig weg in de koeling. Omdat de meeste mensen elkaar kennen, volgen er, onder het genot van wat drankjes, direct geanimeerde gesprekken.

De gerechten worden vervolgens naar Thaise traditie in een rap tempo opgediend. Ik zal je niet vervelen met de details van die gerechten, zou ik trouwens ook niet kunnen want ik heb geen flauw idee, behalve dan dat de onvermijdelijke somtam ook van de partij is.

Ik geniet van een werkelijk excellent bereidt kipgerecht op een uitgebreid spaghetti bedje in tomatensaus. Tussen de stukken kipfilet is ham verwerkt. Een werkelijk heerlijk gerecht. En een uitstekende combinatie met de spaghetti.

Ga ik thuis zelf ook eens proberen te fabriceren. Op zijn tijd vind ik koken namelijk een prettige tijdsbesteding, maar ik moet toegeven dat mijn kookkunsten zich beperken tot een niet zo groot aantal gerechten. Ik heb er echter alle tijd voor, misschien dat ik dat aantal gerechten wat ga uitbreiden. Te beginnen dus met deze kipschotel van het Pannarai hotel.

Alle aanwezigen genieten van de opgediende gerechten en zijn uitermate tevreden over de kwaliteit van wat wordt uitgeserveerd. Ook de aandacht van de service ladies was voortreffelijk. Drankjes werden regelmatig en tijdig bijgevuld. De keuze voor het restaurant van het Pannarai hotel is, kunnen we na afloop van het diner vaststellen, gelukkig een goede keus gebleken.

Daags erna nog even met de general manager zitten praten. Er hebben inderdaad een aantal veranderingen plaats gevonden. De gehele inrichting van de centrale ontvangsthal is door het ophangen van een aantal gedrapeerde overgordijnen veel intiemer en warmer van sfeer. Ook een veranderde stoelen / zitjes opstelling draagt daartoe bij.

De opstelling in het restaurant is ook aangepast en in mijn ogen verbeterd en ook logischer. En inderdaad, de general manager bevestigt dat de keukenstaf voor het grootste deel is vervangen. Op mijn vraag over de slechte internet ervaringen van een paar maanden terug en waarom het nu wel goed werkt had hij geen bevredigend antwoord. Maar goed, het belangrijkste is de constatering dat het internet nu weer wel naar behoren functioneert, zowel op mij laptop als op de telefoon. Tevens is Teoy prettig verrast dat de apparaten in de fitnessruimte ook weer goed functioneren.

Ik kon de verleiding niet weerstaan om vandaag, een dag na de verjaardag van Teoy, wederom het zo bijzonder lekkere kipgerecht te bestellen. En ook nu weer was dit gerecht overheerlijk. Door de warmte heb ik niet veel gelopen en meestentijds in ruimtes gezeten met airco, zoals daSofia, Irish Clock en het restaurant van het Pannarai.

Morgen weer terug op huis aan zodat we, voordat de Songkran van start gaat, veilig thuis zitten. Mij zien ze de komende 10 dagen niet in Udon. Pas als het waterballet voorbij is en het verkeer weer naar het nog altijd hoge veiligheidsrisico is gezakt, vertoon ik me weer.

Charly www.thailandblog.nl/tag/charly/)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Verjaarspartijtje voor Teoy”

 1. Henk zegt op

  Wederom een mooi verhaal Charly! Je maakt wat van het leven! We komen niet al te vaak in Udon Thani, maar we weten inmiddels wel waar we terecht kunnen voor wat betreft lekker eten! En ohja nog gefeliciteerd met Teoy!

 2. Willy zegt op

  Mooi verhaal Charly. Wij zijn ook een paar keer bij het Pannarai hotel geweest. Goed hotel en lekker eten. Je schrijft dat het eten bij Brickhouse zeer matig was vorig jaar. Was dat voor of na de verbouwing van het restaurant? Max heeft daar een hele mooie en gezellige restaurant(bar) van gemaakt en zeer belangrijk het eten was er heerlijk. Nog proficiat met Teoy en hoop nog vele verhalen van je te lezen.

 3. Philip zegt op

  Hallo,
  Fijn te horen dat alles ok was in het hotel. Een hotel dat ik trouwens gisteren geboekt heb voor volgende maand. Leuk dit te lezen.
  Mvg Philip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website