Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand. De laatste jaren dichtbij Udon Thani. Vandaag enkele restaurant vergelijkingen.


Restaurant vergelijkingen in Udon Thani

Als Toey en ik naar Udon gaan, zijn we meestal ergens te vinden op de vierkante kilometer vanaf enerzijds Central Plaza tot met UD night market en anderzijds tussen Prajak Road en Wattana Nuwong Road. Een zeer klein, ook zeer centraal gelegen gebied in Udon. Natuurlijk zijn er ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Nong Prajak Park en sinds kort, door mijn gang naar de Thaise lessen, naar Srisuk Road.

In de loop der jaren hebben we in tal van restaurantjes gegeten. Gemiddeld gaan we tweemaal per week uit eten, dus we hebben een hele reeks van restaurantjes inmiddels wel gezien. We hebben natuurlijk niet in alle restaurants gegeten die Udon rijk is. Op voorhand worden restaurants al geselecteerd op locatie en of er wel of geen westerse keuken (naast de Thaise keuken) aanwezig is. Ik heb me veelal beperkt tot de restaurants in Central Plaza en directe omgeving, de hierboven aangegeven vierkante kilometer. Mede gezien het feit dat ik niet meer zo kwiek ter been ben en lange wandelingen probeer te vermijden. Bij de beoordeling van een restaurant is voor mij van belang de kwaliteit van het voedsel, zeker niet de kwantiteit, en of het restaurant echte wijn schenkt. Ik ben geen bierdrinker, zeker niet bij het eten. Bier drink ik uitsluitend als ik echt dorst heb. Bij het eten wil ik graag van een lekker glas wijn genieten, en van een lekkere maaltijd natuurlijk.

Na een aantal jaren hier in Udon heb ik een enkele restaurants geselecteerd waar ik zeer regelmatig heb gegeten. De kwaliteit van het eten bij de geselecteerde restaurants loopt behoorlijk uiteen. Het Thaise eten heb ik niet beoordeeld. Bij de beoordeling van de restaurants heb ik de volgende criteria gehanteerd:

 • Kwaliteit van het voedsel
 • De keuzemogelijkheden op de menukaart
 • Echte wijn beschikbaar. Ja/nee
 • Zogenaamde witte wijn beschikbaar, soort surrogaat dus. Ja/nee
 • Prijs in relatie tot de kwaliteit van het eten en overige faciliteiten zoals airco, terras, parkeren, vriendelijkheid van het personeel.
 • Service (snelheid en vriendelijkheid van de service staf, wachttijd drankjes en eten.
 • Aanvullende opmerkingen

Op basis van bovenstaande criteria heb ik zeven restaurants beoordeeld en ze ook een eindcijfer gegeven. Er zijn natuurlijk veel meer restaurants in Udon, maar die heb ik niet allemaal regelmatig bezocht. Ook zijn er restaurants die ik wel eens heb bezocht maar vaak slechts een of twee keer. Dat ik die restaurants niet vaker heb bezocht heeft waarschijnlijk alles te maken met de ervaring die ik die ene of tweede keer heb opgedaan.

Voor alle duidelijkheid: de beoordeling is mijn persoonlijke ervaring. Zo veel mensen, zo veel smaken. Ik hou van een goed glas wijn, een ander zal de voorkeur geven aan een ijskoud biertje. De een houdt van fast food, de ander weer van een pizza uit de Italiaanse keuken, weer een ander geeft de voorkeur aan verfijnd eten en weer een ander wil het liefst alleen maar Thai food eten. En een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van je budget.

Dus nogmaals, in dit verhaal geef ik mijn persoonlijke voorkeuren en ervaringen.

De geselecteerde restaurants zijn:

 1. Sizzler in Central Plaza
 2. Laem Chareon Seafood in Central Plaza
 3. Pannarai hotel in soi sampan
 4. daSofia in soi sampan
 5. Irish Clock, soi sampan
 6. Kavinburi hotel, prajak road
 7. Good Corner, prajak road

 

 1. Sizzler in Udon maakt deel uit van een restaurant keten. In de meeste steden is wel een Sizzler vestiging te vinden. In Udon vind je Sizzler op de vierde verdieping van het winkelcentrum Central Plaza. Parkeren kan eenvoudig in de aangrenzende parkeergarage, van waar uit je zo het winkelcentrum kan inlopen. Sizzler heeft airconditioning.

In alle restaurants van Sizzler zal je praktisch hetzelfde aanbod aantreffen, inclusief het buffet. Er wordt centraal ingekocht en de gerechten in een Sizzler restaurant wordt volgens een centraal uitgevaardigde receptuur vervaardigd. Ondanks die gemeenschappelijke receptuur en de standaard kwaliteit van de ingekochte ingrediënten is de kwaliteit van de te bereiden gerechten natuurlijk ook afhankelijk van de kunsten van de plaatselijke koks. In Udon hebben we blijkbaar geluk met de aanwezige koks. Ik heb er ontelbare malen gegeten, en tot dusver zat daar geen enkele misser tussen. Altijd eten van een hoge kwaliteit.

Het redelijk unieke van Sizzler is het buffet. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Er zijn zelfs mensen die uitsluitend voor het buffet komen. Deze mensen betalen voor het buffet ongeveer 180 baht. Mensen die ook een hoofdgerecht kiezen, betalen helemaal niets voor het buffet. Sizzler heeft een uitgebreide menukaart met een ruime keus uit verschillende vlees- en visgerechten, voorgerechten, kindermenu’s en speciale aanbiedingen. In Thailand een goed klaargemaakte biefstuk is niet zo eenvoudig. Bij Sizzler lukt dat, met ook nog eens veel leus.

De drankenkaart biedt een heel scala aan frisdranken. De keus voor een alcoholische versnapering beperkt zich tot een merk bier, rode en witte wijn, zowel per glas als per hele fles. Het gaat hier om echte wijn. Per glas 240 baht en per fles 1.200 baht. Op basis van kwaliteit, veelzijdigheid van het menu, prijsstelling, service van de staf, de aanwezigheid van echte wijn, locatie en airco is Sizzler mijn nummer 1 restaurant in Udon.

 1. Het Laem Chareon Seafood Dit restaurant ligt pal naast Sizzler. Mijn opmerkingen over parkeren en locatie gaan dus ook op voor Laem. Laem is, zoals de volledige naam al doet vermoeden, volledig gericht op vis in combinatie met noedels. Vis en noedels zijn dus de specialiteiten van het huis. En het moet gezegd worden, zij doen dat voortreffelijk. Garnalen, krab, kreeft, inktvis, je treft het hier in allerlei vormen aan. Deze gerechten worden opgediend met allerlei noedel variaties.

Deze specialisatie is tevens hun zwakke punt. Want je weet, als je trek hebt in vis dan is er geen beter restaurant dan Laem. Maar soms weet je niet in welk eten je trekt hebt, en dan is een niet gespecialiseerd restaurant vaak te verkiezen. Neemt niet weg dat alle gerechten bij Laem van een uitstekende kwaliteit zijn. Minpuntje voor mij is dat Laem geen echte wijn schenkt, maar een surrogaat. Ik kan mij dat ook wel voorstellen. De vraag naar witte of rode wijn zal niet groot zijn. De meeste Thai drinken water, een softdrink en soms bier als ze uit eten gaan. De gemiddelde eindafrekening ligt op een iets hoger niveau als bij Sizzler of zelfs veel hoger, in geval gekozen wordt voor duurdere vissoorten, zoals kreeft.             Voor mij komt Laem op plaats nummer 4 van mijn favoriete restaurants.

 1. Het Pannarai hotel.

Het Pannarai hotel is gelegen in het leukste straatje van Udon, soi sampan (of zoals de local Thai hier zeggen: soi farang). Parkeren is geen probleem. Er is altijd wel een plaatsje vrij, soms zijn er zelfs een heleboel plaatsjes vrij. Overigens is dat niet jouw probleem. Je zet je auto voor de ingang van het hotel en een van de mensen van de staf zal je auto dan ergens op het terrein parkeren.

Het restaurant binnen het Pannarai hotel had bij mij een tijdlang een slechte naam. Sinds eind vorig jaar, 2018, is er het een en ander veranderd in het Pannarai. Een nieuw management en een volledig andere keuken staf. Wat een verademing. Er is nu ook een aparte entree voor mensen die van uit soi sampan het restaurant willen binnen gaan. Het restaurant heeft zelfs een eigen naam gekregen, alleen wil die naam mij nu even niet te binnen schieten. Het restaurant levert nu uitstekende gerechten af. Goed van smaak.

The Pannarai Hotel

De menukaart is min of meer hetzelfde als voorheen en biedt voldoende keuzemogelijkheden. Verschil is dat er nu een keuken brigade staat die weet hoe die gerechten op smaak te maken. Mijn favoriete gerechten: als voor gerecht de zalmsalade en als hoofdgerecht de gebraden kipfilet op een spaghetti bodem. Soms wil ik dat laten volgen door een banana split ijsje. Helaas gaat die vlieger niet altijd op omdat er niet altijd bananen zijn! De drankkaart is zeer uitgebreid. Ook whisky’s en diverse likeuren staan op de lijst. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die dranken inderdaad op voorraad staan. Dus altijd eerst maar even informeren.

Ik heb wel eens mee gemaakt, in de begintijd, dat ik daar campari dronk. Na het tweede glas wilde ik nog wel een derde glas campari, je weet dat in hotels dit soort dranken worden geschonken alsof het neusdruppels zijn. Helaas, een derde glas campari zat er niet in want de campari was op.

Enfin, die drankenkaart is voor mij normaal gesproken niet mijn vertrekpunt. Dat is wel een goed glas rode of witte wijn. En laat het Pannarai daar nu juist in uitblinken. Ze hebben voor Thaise begrippen een goede keus uit flessen echte rode en witte wijn. De prijs per fles ligt tussen de 1.300 en 1.600 baht. Als je een glas wijn bestelt krijg je sinds enige tijd een glas met surrogaat wijn.

Dat was in mijn begintijd bij het Pannarai beter geregeld. Toen kreeg je ook per glas echte wijn geserveerd. Nu niet meer, dus ik voel me wel verplicht een fles wijn af te nemen. De bediening en service is altijd uitstekend. Het prijsniveau van de gerechten is zeer acceptabel. Dit restaurant staat bij mij nu op plaats nummer drie.

 1. daSofia restaurant

Ook dit restaurant is gelegen in het leukste straatje van Udon. Een groot pluspunt is het open, verhoogde terras met zitplaatsen voor zeker 30 personen. Is het buiten te warm, dan heeft daSofia ook nog een ruime binnen ruimte, die voorzien is van airconditioning. Zeker dit jaar geen overbodige luxe, want het was buitengewoon warm vanaf eind februari. Het restaurant wordt geleid door Tsum, daarin bijgestaan door haar echtgenoot Manfredo. Manfredo is van Zwitsers/Italiaanse afkomst. Het zal dan ook geen verwondering wekken dat het restaurant voornamelijk gericht is op de Italiaanse keuken.

Parkeren is wat minder eenvoudig. Omdat we trouwe bezoekers en gasten zijn bij het Pannarai hotel, kunnen wij onze auto daar altijd wel kwijt. Voor andere bezoekers geldt dat je geluk moet hebben een vrije parkeerplaats in soi sampan te vinden. Een alternatief is om je auto op de vrije parkeerplaatsen te zetten tegenover het Centara hotel. Dan via de achteruitgang/ingang van het Little Havana beer bar complex doorsteken naar soi sampan. Dat is hooguit vijf minuten lopen.

De kaart van daSofia biedt vele variaties. Voor de voortreffelijke pizza’ s komen mensen uit de wijde omtrek naar daSofia. Mijn favoriet: pizza nummer 11. Ook de Cordon Bleu mag zich verheugen in een groot aantal aanhangers. Geheim bij alle gerechten: er worden veel authentieke ingrediënten uit Italië geïmporteerd. Op de kaart staan dus vele pizza’ s, pasta’ s in de vorm van allerlei spaghetti’ s, ham/kaas schnitzel (Cordon Bleu) met overheerlijke kaas, gewone schnitzels en een uitgebreide kaaskaart. Je kunt hier dus ook een stukje kaas als voorgerecht nemen. daSofia heeft zo’ n acht kaassoorten aan te bieden, waaronder Brie en Gorgonzola.

Ook een aantal lekkere nagerechten. Hierbij zijn de profitoroles en de tiramisu mijn favorieten. De tiramisu wordt door Tsum zelf gemaakt en is een eersteklas zoete lekkernij. Ook de drankenkaart is zeer uitgebreid. Voor mij is de huiswijn van daSofia van een uitstekende kwaliteit, 150 baht per glas echte wijn. Bij gelegenheid neem ik soms wel een speciale fles wijn af. Prijzen van deze speciale flessen wijn: tussen de 1.200 en 1.500 baht. Heerlijk genieten en vanaf het terras de activiteiten in soi sampan gadeslaan.

daSofia is een restaurant dat in feite door de familie van Tsum wordt bemand. In de keuken staan twee zusters en een broer van Tsum. Dit geeft een behoorlijke continuïteit in de staff bezetting en in de kwaliteit van de gerechten. De service staf is ook aan weinig verandering onderhevig. De huidige drie service ladies zijn al geruime tijd in dienst, hetgeen zich ook weer vertaald in een goede service en kennis van het menu. De service ladies kunnen vragen over het menu of gevraagde aanbevelingen moeiteloos beantwoorden.

Ik bezoek daSofia al sinds hun opening, ruim drie jaar geleden, met een frequentie van gemiddeld een maal per twee weken. Op basis van hun kwaliteit, locatie en de gezelligheid is daSofia nummer 2 op mijn lijst van favoriete restaurants.

 1. Irish Clock

Ook dit restaurant is gelegen in soi sampan. Irish Clock ligt zeer centraal in soi sampan met aan de linkerkant het Pannarai hotel, aan de rechterkant het Italiaanse restaurant daSofia en tegenover zich het gloednieuwe The Eight hotel. Het heeft een klein buiten terras maar ook een grote ruimte binnen, die voorzien is van airco.

Na een wat moeizame verpacht periode is sinds een enige tijd eigenaresse Som weer aan het roer. Zij doet dit met een geweldig charisma en met een grote inzet. Klantvriendelijkheid en service zijn daarbij de trefwoorden. Som doet dat voortreffelijk. Bovendien kan ze ook nog een aantal kamers te huur aanbieden voor de aantrekkelijke prijs van 750 baht per nacht.

Sinds een paar maanden heeft Som er bovendien een uitstekende kracht in haar staf bij, in de persoon van Kaet. Kaet was lady bartender bij Brick House inn, maar is na de zoveelste aanvaring met de manager aldaar, terug gekeerd op het oude nest. En dat is dus Irish Clock. De service staf van Irish Clock doet het fantastisch. Daarover absoluut geen klagen. Hoe anders is het gesteld met de keuken staf.

Irish Clock hotel

Mijn nieuwsgierigheid om de keuken van Irish Clock ook eens een kans te geven, werd gewekt door een paar positieve berichten van farang op sociale media. Ik had namelijk met enige regelmaat wel het terras van Irish Clock bezocht, maar daar nog nooit iets te eten genomen. Dus toch maar eens proberen. Maar helaas: wat er uit de keuken komt is een regelrechte ramp. De keuken staff ziet zelfs kans om iets eenvoudigs als spring rolls te verpesten door het te snel uit de frituurolie te halen, waardoor die springrolls van binnen gewoon nog koud zijn. Ik kan nog vele voorbeelden aanhalen, maar laat het maar hierbij.

In het vervolg kom ik uitsluitend bij Irish Clock voor een drankje, even te kletsen met Som en/of Kaet, lekker te chillen op hun terrasje en verder niets.

Op mijn favorieten lijstje komt Irish Clock op de laatste plaats, plaats nummer 7. Mijn advies aan Som: vervang je keuken staf en zoek een goede kok. Irish Clock is namelijk best een aantrekkelijk gelegen bar/restaurant met een klein maar toch mooi gelegen terras. Irish Clock verdient veel meer klanten, maar dat kan alleen als de keuken gaat presteren.

 1. Kavinburi hotel

Het restaurant van het Kavinburi hotel vind je op Prajak Road, tegenover het Good Corner restaurant en Nutty Park. Parkeren is eenvoudig. Het hotel heeft een ruime parkeerplaats aan de achterkant van het hotel. De menukaart van Kavinburi is redelijk simpel en zeker niet uitgebreid te noemen. Op het smalle terras is het heerlijk vertoeven. Geen airconditioning op het terras. Wel een hele grote, staande fan, die dan ook volledig op mij gericht wordt. Naast de gebruikelijke drankjes biedt Kavinburi ook flessen surrogaat wijn aan. De kwaliteit van die surrogaat wijn is echter behoorlijk goed. Evenals de prijs: ca. 650 baht per fles.

Volgens Teoy is het Thaise eten van goede kwaliteit en smaak. Ik heb daar dus geen oordeel over en beperk mij tot de westerse keuken in Kavinburi. Meestal neem ik de caesar salade in combinatie met een spaghetti schotel. Soms beperk ik me tot wat spring rolls die hier overigens wel goed verhit worden opgediend. Een uitschieter is de bananasplit. Ook hier weer afhankelijk van de aanwezigheid van bananen en van de slagroom (uit een spuitbus natuurlijk, echt slagroom kloppen ben ik in heel Thailand nog niet tegen gekomen).

Maar als alle ingrediënten voor de banana split aanwezig zijn, krijg ik een bananasplit voorgetoverd die zijn weerga niet kent. Na het nuttigen van dit ijsschepsel ga ik 3-4 dagen niet meer op de weegschaal staan.

De service staf is in aantal zeer beperkt, namelijk een tot twee. Maar gezien het aantal eters is dat niet te weinig. Met andere woorden: het restaurant wordt slecht bezocht. De jongeman die ons meestal bedient, is zeker sympathiek en doet zijn uiterste best het ons naar de zin te maken.

Op mijn favorieten lijstje zet ik Kavinburi op plaats 5, waarbij moet worden opgemerkt dat het verschil met Good Corner zeer gering is, en dat het verschil hoofdzakelijk wordt gemaakt door twee dingen: 1. De goede kwaliteit van de surrogaat wijn en 2. De zeer uitgebreide banana split.

 1. Good Corner

Ook Good Corner vind je op Prajak Road, tegenover het Kavinburi hotel. Het is de plaats waar ik vanaf het begin toen ik in Udon kwam, het meest ben geweest. De locatie is fantastisch. Ongeveer op de hoek met soi sampan, 150 meter van het winkelcentrum Central Plaza aan de ene kant en ongeveer 150 meter van UD night market aan de andere kant, plus nog eens naast de ingang naar Nutty Park. Een beter locatie in Udon is niet denkbaar. Vol op passanten derhalve en dan is een behoorlijk terras natuurlijk zeer welkom. Good Corner heeft dat terras, zowel aan de voorkant als aan de (linker) zijkant.

Parkeren is hier niet zo eenvoudig. Als er geen parkeerplaats vrij is op Prajak Road, voor Good Corner, dan is het het beste om naar Central Plaza te gaan en dan de auto te parkeren in de parkeergarage (let wel op, die sluit om 21.00 uur) of op de vrije parkeerplaatsen tegenover het Centara hotel.

Good Corner wordt sinds ongeveer 2 jaar gerund door een sympathieke Deen, samen met zijn charmante Thaise eega. De vorige eigenaar was ook al een Deen. Niet zo verwonderlijk dat de klandizie voor een belangrijk deel bestaat uit Scandinaviërs. De menukaart van Good Corner is redelijk uitgebreid. Helaas is de kwaliteit van het eten in het algemeen zeer matig. Er zijn gelukkig enkele uitzonderingen. De pizza’ s zijn niet geweldig maar acceptabel (veel te dikke bodem). De spaghetti’ s zijn redelijk. De gehaktballen zijn veels te vet, maar soms is dat toch lekker. De ham / kaas salade, de tuna salade en de eier salade zijn ok. Bijzonder lekker is het warm opgediende appelgebak met ijs en slagroom en het dessert ijsje. Dat zijn in mijn ogen de echte uitschieters bij Good Corner.

De dranklijst is zeer uitgebreid. De meeste drankjes zijn laag geprijsd.De wijn is helaas weer een surrogaat wijn, dus geen echte wijn. De service staf is altijd gedienstig en graag bereidt service te verlenen.

Het is niet zo eenvoudig om onderscheid te maken met Kavinburi. Dus of nu de een op plaats 5 staat en de ander op plaats 6, is zeer discutabel. Maar goed, voor alsnog staat Good Corner bij mij op plaats 6.

Charly (www.thailandblog.nl/tag/charly/)

Bijlage:  Overzicht restaurant recensies in Udon

15 reacties op “Restaurant vergelijkingen in Udon Thani”

 1. GeertP zegt op

  Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen wijn mee te nemen?
  bij sommige restaurants moet je kurkgeld betalen,maar meestal wordt er niets in rekening gebracht als de rest van het gezelschap de consumpties van het huis nuttigt.

  • Charly zegt op

   @GeertP
   Dat kan inderdaad heel goed. Maar helaas is de wijn bij mij thuis ook een surrogaat wijn. Het is mij tot op heden helaas niet gelukt een echte wijn te vinden voor een redelijke prijs.
   Als we naar zo’ n typische Thaise bbq gaan, neem ik steevast een fles van huis uit mee.

   Ga ik naar de restaurants die ik hier boven heb beschreven, dan doe ik dat nooit.

   Groeten,
   Charly

 2. Enrico zegt op

  Als ik in Udong Thani ben, ga ik altijd naar restaurant Rabiang Patchanee. Leuk sfeervol in het groen aan het meertje Nong Prajak.
  Lekker écht Thais eten. Wijn hoeft voor mij niet in Thailand en voor een kaasplankje ga ik wel naar Frankrijk.

 3. Willy zegt op

  Ik mis het Brickhouse op je lijstje. Heb je daar nog nooit gegeten? Heerlijke biefstuk en snitsels hebben ze daar.

  • Charly zegt op

   @willy
   Hi Willy, jazeker heb ik ook een paar maal bij Brick House inn gegeten. Helaas, het eten is daar een verschrikking. Brick House inn is in mijn ogen een beetje een veredelde hamburger tent. Koken kunnen ze daar niet, het niveau van het eten varieert tussen slecht en matig, en is nooit van de zelfde kwaliteit. Voeg daarbij de extreem lange wachttijden, dan heb ik het met Brick House helemaal gehad. Kom er dus ook nooit meer. Vergeleken met Brick House inn is Irish Clock een 5 sterren restaurant, en je hebt kunnen zien hoe ik Irish Clock heb beoordeeld.
   Na een goed begin is het in Brick House inn inmiddels ook behoorlijk stil. De bezoekers zijn blijkbaar ook tot de conclusie gekomen dat je beter ergens anders kunt gaan eten.

   Groeten,
   Charly

   • hans hu zegt op

    Ik heb 2 maal bij Brick House gegeten. Ik westers en mijn vrouw Thais. In alles een onvoldoende wat betreft kwaliteit van het eten. Ik kom er niet meer.
    Good corner is voor mij prima voor ontbijt. Goed en lekker. Voor het diner kom ik er niet meer want dat is voor mij onvoldoende.
    Santa fee is voor mij ook wel ok, beetje kleine porties alleen.

   • Peter de jong. zegt op

    Beste charly
    Zoals je al zegt .het is mijn ervaring
    Maar om de brickhouse inn zo neg over te doen ?
    Iets persoonlijk denk ik dan
    Da sofia italiaans is voor mij na twee keer een restaurant die op nr 55 ofzo komt
    Blijkbaar een goede kennis van je
    Want da sofia heeft niets te maken met een echt goed italiaans restaurant
    Een veredelde pizza tent met te hoge prijzen
    Gr peter
    Ja ook een ned die al vele jaren in udon woont

    • Charly zegt op

     @Peter de jong
     Beste Peter,

     Zoals ik in mijn artikel uitvoerig aangeef, zijn dit mijn persoonlijke ervaringen op basis waarvan ik mijn beoordelingen heb gemaakt.
     Ook jij hebt je persoonlijke ervaringen op basis waarvan jij je oordelen hebt.
     Daar heb ik alle respect voor.

     Je toevoegingen in de persoonlijke sfeer als “iets persoonlijks denk ik dan” en “blijkbaar een goede kennis van je” kan ik minder waarderen. Hierbij denk ik dan aan het oude Nederlandse spreekwoord: “zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”. Van Brick House inn een paar gratis biertjes gekregen om deze persoonlijke noot aan je redactie toe te voegen?

     Met vriendelijke groet,
     Charly

     • Peter de jong. zegt op

      Beste Charly
      Geen alcohol voor mij
      Jij gratis wijn van da sofia ?
      Het spreekwoord van je spreekt boekdelen ,om in de sfeerte blijven
      Gr peter

      • Charly zegt op

       @Peter de jong

       Dan nog maar een, om het gezellig te houden: wie de schoen past trekke hem aan.

       Groeten,
       Charly

      • Charly zegt op

       @Peter de jong

       Je insinuaties zijn volledig misplaatst en kunnen alleen tot stand zijn gekomen na influisteringen door de manager van Brick House inn. Die probeert namelijk al vanaf de opening van Brick House inn zijn collega aan de overkant, daSofia dus, zwart te maken.
       Daarbij gaat hij zelfs zover dat hij gefantaseerde recensies bij TripAdvisor laat plaatsen.
       Uiteraard hele lovende recensies over Brick House en hele slechte recensies over daSofia.

       Ik heb Brick House om een aantal redenen uit mijn overzicht weg gehouden:
       1. De kwaliteit van het eten uit zijn keuken is gewoon echt slecht;
       2. De manier waarop Brick House meent te moeten omgaan met zijn concurrenten, zijn
       service staf, keuken staf en met zijn eigen vrouw is weerzinwekkend. Niet voor niets
       wisselt de samenstelling van zijn service en keukenstaf bijna dagelijks. Niemand die
       voor langere tijd in Brick House wilt werken;
       3. Na tig jaren in Thailand te zijn, weet de manager nog steeds niet op de juiste wijze om
       te gaan met zijn Thaise werknemers;
       4. Met name zijn gekonkel om daSofia constant dwars te zitten geeft aan dat we hier met
       een slecht mens te maken hebben.
       5. Gelet op de eerste vier punten plus het feit dat ik deze ja/nee discussie wilde vermijden,
       heb ik Brick House niet in mijn overzicht meegenomen.

       Als iemand in een reactie dan meldt dat hij zich afvraagt of ik wel eens bij Brick House heb gegeten, moet ik daar toch wel even in alle eerlijkheid op reageren.

       Ik krijg geen gratis drinken bij daSofia, en ook niet bij Sizzler en het Pannarai hotel.
       Ik heb dat ook helemaal niet nodig. Ik ben heel goed in staat mijn drankjes zelf te betalen.

       Misschien moet je eens wat minder naar de bluf verhalen van de manager luisteren.

       Met vriendelijke groet,
       Charly

  • Chef zegt op

   Heb vorige maand bij Brickhouse een snitsel gegeten maar dat viel me vies tegen. Ga liever naar Good Corner.

 4. Leo Th. zegt op

  Beste Charly, zoals ik eerder al meededeelde heb ik uitstekende ervaringen met het restaurant van het Centara hotel in Udon Thani, de naam van het restaurant is, dacht ik, Ban Chiang. Heb er diverse malen gegeten en telkens genoten van de lekkere gerechten, wat natuurlijk het belangrijkst is, terwijl ook mijn Thaise gasten bijzonder te spreken waren over de geserveerde ‘Isaan’ specialiteiten. Daarbij prima service, een uitgebreide wijnkaart en veel privacy. Tijdens dinertijd speelt er een bandje en op verzoek zingt één van de zangeressen jouw favoriete nummer. Nu moet ik er wel bij vermelden dat het toch al gauw weer 2 jaar geleden is dat ik Udon bezocht heb. Wens jou, samen met Teoy en eventuele anderen, nog veel lekkere maaltijden in Udon, in welk restaurant dan ook!

 5. Ruud NK zegt op

  Charly, als je Good Corner voorbij rijdt heb je links een smal straatje met aan het einde een ruime parkeerplaats. Vandaar kun je langs de barren makelijk naar de Good Corner lopen.

  • hans hu zegt op

   Ja , met in de nacht bewaking. Ik sta daar altijd wanneer ik in Udon overnacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website