Overgrootvader wordt weer vader

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand, Relaties
Tags: , ,
22 april 2021

Al het moois van een relatie met een Thaise dame is op dit blog vaak genoeg beschreven. Als je jong bent wil je een gezin stichten en daarmee verder door het leven, maar de oudere buitenlander moet er toch vaak niet aan denken weer luiers (Pampers) te moeten verschonen en bij nacht en ontij op te moeten staan om de vrouw bij te staan met de voeding van de baby. Zo niet Paul, een Engelsman, die ik al vele jaren ken.

Hij is een paar maanden geleden vader geworden van een bij een Thaise vrouw verwekte baby. Toen ik hem eerder deze week sprak, vroeg ik hem waarom hij niet bij zijn partner met baby in de Isaan was. Het is toch leuk om je eigen kind te zien en te vertroetelen? Maar daar had ik het mis, Paul vertelde mij het hele verhaal.

Paul

Paul is dus een Engelsman van rond de 60 jaar, die vier á vijf keer per jaar naar Pattaya komt. Hij is een handelaar, hij koopt hier in Thailand legaal bepaalde artikelen, die echter in Engeland niet legaal verkocht mogen worden. Wat die artikelen zijn doet even niet ter zake, het zijn in ieder geval geen verdovende middelen of zo. Hij is getrouwd en hij en zijn Engelse vrouw vormen een vruchtbaar stel. Zij hebben 5 kinderen, die allen nu ook weer kinderen hebben. Eén kleindochter van 19 jaar is inmiddels ook moeder, zodat Paul zich een overgrootvader mag noemen.

Lek

Lek is zijn Thaise vriendin, die hij toch al weer zo’n vijf jaar geleden ontmoette. Hoe precies is mij niet geheel duidelijk, maar in ieder geval is Lek geen bartype, want Paul komt nooit in bars. Door wat duistere akkefietjes in het verleden is hij 100% geheelonthouder. Hoe dan ook, ik ken Lek ook goed, zij is een bescheiden en ingetogen dame uit de Isaan. Gedreven door armoe en de zorg voor een dochter en familie is zij naar Pattaya gekomen. Bescheiden zei ik, maar in de loop der jaren is Lek wel wat opener geworden, praat met andere dames in de poolhal en gaat ook wel met ze uit. Zij lust wel een glaasje wijn!

Kennismaking

Na de eerste paar ontmoetingen besloot Paul om Lek te vragen bij hem in zijn condo te komen wonen. Hij maakte haar echter duidelijk, dat hij nooit met haar zou trouwen en dat hij geen kinderen van haar wilde. Hij beloofde wel goed voor haar te zullen zorgen. Hij nam haar in huis om tijdens zijn bezoeken aan Pattaya “a good time” te hebben. Zij accepteerde dat, want financieel was dat aantrekkelijk genoeg voor haar. En zo leefden zij al die jaren samen, dat wil zeggen als Paul in Pattaya was. Zodra hij terug ging naar Engeland, ging Lek naar haar moeder en dochter in de Isaan.

Kinderwens

Ergens in het begin van dit jaar wilde Lek wel wat anders dan het gezapig leventje, dat die twee leidden in Pattaya en uitte haar kinderwens. Zij wilde een kind van Paul, maar die bleef vasthouden aan zijn eerdere voorwaarde voor het samenwonen: geen kinderen. Om zwangerschap te voorkomen, zorgde Paul voor de regelmatige aanvoer van de anticonceptiepil en zag er ook op toe, dat zij die pil innam. Dat ging lange tijd goed, maar tijdens zijn afwezigheid “vergat” zij de pil in te nemen. Niet veel later constateerde Paul, dat zij zwanger was, wat nu?

Geen abortus

Natuurlijk vielen er woorden, maar Paul wilde haar toch ook weer niet kwijt. Hij stelde voor om de zwangerschap af te breken, maar daar wilde noch Lek noch haar familie van horen. Dat kind moest er komen. Lek meende waarschijnlijk, dat Paul nu wel bij zou draaien en blij zou zijn, dat hij weer vader zou worden. Maar nee, Paul stelde zich ten dele bikkelhard op. Goed, hij zou wel de kosten van geboorte, kleding en voeding op zich nemen, maar verder wilde hij niets met het kind te maken hebben,

Vader

En zo werd Paul weer vader, hij heeft de baby bij de geboorte even in zijn handen gehad en die eerste keer was ook meteen de laatste keer. Hij ging vanuit het ziekenhuis in de Isaan terug naar Pattaya en is absoluut niet van plan weer naar het dorp te komen om zijn kind te bewonderen. Lek mag gewoon weer naar Pattaya komen, maar dan zonder de baby. Hij vindt zijn condo niet geschikt voor 3 personen, maar duidelijk is wel, dat hij niets met het kind te maken wil hebben.

Vader?

De boeiende vraag voor Paul is nu of hij wel echt de vader is. Ja, hij heeft vanaf de geboorte terug gerekend naar de conceptie en hij zou inderdaad de vader kunnen zijn. Wat Lek bij de aangifte van haar kind gedaan heeft, weet hij niet. Het is volgens hem onwaarschijnlijk, dat hij als de vader op het geboortecertificaat staat. Mogelijk heeft zij gezegd, dat de vader onbekend is of zou er toch een (Thaise) naam zijn ingevuld? Paul weet het niet, want hij heeft zich niet met de aangifte of andere paperassen bemoeid.

DNA test

De enige mogelijk om het vaderschap aan te tonen is dus een DNA test van de baby en Paul. Eigenlijk is Paul er wel zeker van, dat hij de vader zal blijken te zijn, maar hij zegt: “Dit is Thailand, je weet het maar nooit!” Het zou toch best kunnen, dat Lek tijdens zijn afwezigheid het bed heeft gedeeld met een andere man, nietwaar? De test moet nog gedaan worden en wat er gebeurt als Paul niet de vader is, is met geen mogelijkheid in te schatten.

Ten slotte

Nu ken ik wel meer gevallen waar een Thaise vrouw zich opzettelijk door een buitenlander laat bezwangeren, dus het bovenstaande verhaal verbaast mij niet echt. Het blijft wel merkwaardig: een overgrootvader, die opnieuw vader wordt!

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


Rating: 2.75/5. From 4 votes.
Please wait...

14 reacties op “Overgrootvader wordt weer vader”

 1. Taitai zegt op

  Op zich begrip ik Paul goed dat hij geen kind wilde. Feit is alleen dat het kind er is. Ervan uitgaande dat het van hem is, vind ik dat hij zijn kind schromelijk tekort doet door er geen contact mee te willen hebben. Hij mag van Lek en haar familie vinden wat hij wil, maar aan zijn kind is en blijft hij de nodige verantwoording schuldig. Zijn kind heeft niet voor deze situatie gekozen en heeft (ooit) vermoedelijk de begrijpelijke behoefte om zijn vader goed te leren kennen. Paul pakt dat kind in feite zijn vader af.

 2. Peter zegt op

  Als hij geen kinderen wil, waarom laat hij zich dan niet helpen???

  • Frans Nico zegt op

   Klopt, Peter. Ik heb nooit een sterilisatie overwogen met als reden dat ik nooit weet wat de toekomst zal brengen. Toen ik mijn vrouw leerde kennen heb ik wel direct verteld dat ik geen kinderen meer wil. Ik had immers al drie volwassen kinderen. Bovendien had mijn vrouw ook al een bijna volwassen dochter. Maar als wij langs een babyspeciaalzaak liepen trok ze mij wel steeds mee naar binnen. Als een vrouw een sterke behoefte heeft aan nog een kind, heb je als man niets te vertellen. Uiteindelijk heb ik er dan maar mee ingestemd. Ik heb mij na de geboorte toch maar laten steriliseren. Onze dochter is nu vijf jaar en ik wordt volgende maand 70. Maar is ben stapelgek op onze (voor beiden) jongste dochter. Het geeft wel veel beperkingen waar ik niet op zat te wachten. Maar het zij zo.

 3. l.lagemaat zegt op

  Overgrootvader komt anders over dan een 60-jarige man, die een kind verwekt.
  Maar het komt meer voor.

  Voor de kinderen vind ik het vaak zielig, wat kunnen die mannen nog later voor hen betekenen?

 4. henry zegt op

  Eigen schuld dikke bult. Hij had zich maar moeten laten knippen. Had hij deze problemen nooit gehad.

 5. Ronald zegt op

  Misschien had hij trouw moeten blijven aan zijn Engelse vrouw?

 6. Rens zegt op

  Als je als man geen kinderen wilt dan is dat met een ingreepje van 15 minuten te verhelpen. De verantwoordelijkheid alleen bij de vrouw neerleggen is volkomen uit de tijd.

 7. Marcel zegt op

  Egotripper meer kan ik er niet over zeggen.

 8. Jacques zegt op

  Als ik dit verhaal zo lees zal dit zeker niet een man zijn die tot mijn vriendenkring behoort. Veel wat hij doet is niet mijn pakkie aan. Doet aan een vorm van wetteloosheid en een bijvrouw er op na houden wat, naar ik inschat niet bekend is in Engeland. Hij wil kennelijk geen bekendheid wat dit kind betreft, want zal problemen op gaan leveren. Dna onderzoek is een must en al naar gelang de uitkomst, je verantwoordelijkheid nemen ook. Als het zijn kind is wees dan ook een man en neem je vadersrol op je. Met alle gevolgen van dien. Dat kind kan er niets aan doen, maar wordt wel onheus bejegend, indien hij de vader blijkt te zijn. Dat deze vrouw hem op deze manier blijvend wil binden is iets dat vaak voor komt in Thailand. Dat hij dit gedrag afwijst kan ik mij voorstellen, maar dat had hij wel kunnen inschatten met alle signalen die hij heeft mee gekregen. Boontje komt om zijn loontje.

 9. JanT zegt op

  Ik kan hier ook geen enkel begrip voor opbrengen. Ook hier weer een kind de dupe van een alleen aan zichzelf denkende “man van de wereld”.

 10. Luit zegt op

  Deze Lek, is hier schuldig in mijn ogen, je zal ze de kost moeten geven in Azie die zich zo voor de toekomst verzekeren.

 11. henry zegt op

  ik vind het onverantwoord om als 60 plusser ni=og een kind te verwekken, zeker als dit buiten een erkend huwelijk in het afkomstland van de vader gebeurt. Want onafgezien het feit van de beperkingen die een bejaarde vader meebreng. Zijn er de financieele konsekwenties voor het kind en zijn moeder als de verwekker overlijd.
  Ik denk niet dat ik over die konsekwenties verder moet uitweiden. Iedereen met wat gezond verstand kent ze. Kan natuurlijk ook zijn dat de verwekker, egoist die hij is, zich daar geen barst van aantrekt

 12. peter zegt op

  Paul treft geen blaam. Hij heeft zijn best gedaan, alleen de vrouw had andere gedachten en is bewust de pil vergeten. Ook niet eens gezegd, tja te laat natuurlijk, of aan gedacht dat er morning after pillen zijn.
  Quote : maar tijdens zijn afwezigheid “vergat” zij de pil in te nemen
  Paul was weg gegaan, is het wel zijn kind? Takes two to tango.
  Of heeft Paul haar bezwangerd via internet?

  Dat Paul ouder is maakt niets uit. slaat nergens op om op leeftijd te discrimineren. Een man kan wel tot zijn 80 ste blijven verwekken. Vrouw niet, daarbij is het zo’n beetje afgelopen bij 40.
  Er zijn tal van oudere mannen met jongere vrouwen en derhalve kids.

  Het is dus egoïstisch van de vrouw, waarbij ze dacht dat Paul wel bij zou draaien. Nee, dus.
  Nee, ik kan Paul niets kwalijk nemen daarin. Financieel verantwoordelijk? nee hoor.
  Er zijn/waren zelfs in Europa, adellijke borsten, getrouwd, met buiten echtelijke kinderen. Leverde ook nogal een poeha op, na jaaaaaaren.

  Beiden zijn in principe verantwoordelijk, alleen als het principe verschilt, is het duidelijk dat problemen opdoemen.

  En wat betreft, je bent getrouwd , dus dan niet. Ook al onzin. Zie bijna dagelijks reclames over het scherm gaan zoals “second love ” en weet ik al wat niet meer. “t schijnt heel normaal te zijn, buiten de pot te eten.
  Nee hoor Paul deed het niet verkeerd. Over snoepen buiten het huwelijk? Dat ligt aan jezelf.
  Er zijn ook talloze vrouwen, die een scheve schaats rijden, misschien nog wel meer dan mannen.

 13. Marc zegt op

  Als de DNA test uitwijst dat hij wel de vader is, zal Paul dan wel zijn verantwoordelijkheid opnemen ?
  Of is het enkel een argument om er van onderuit te komen ? Ik vrees dat Paul een onverantwoordelijke egoist is (ook ten opzichte van zijn wettelijke echtgenote) en enkel uit is op zijn persoonlijke pleziertjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website