Het ministerie van Volksgezondheid heeft niet-gevaccineerde mensen dringend gevraagd zich te laten inenten tegen Covid-19, anders krijgen ze mogelijk te maken met beperkingen. Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zal ook de provinciegouverneurs opdragen mensen aan te moedigen zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.

Het ministerie is van plan om de komende twee weken meer inentingen te geven om het doel van 100 miljoen doses te bereiken. Er zijn meer dan 85 miljoen doses toegediend, terwijl 10 miljoen mensen nog geen dosis hebben gekregen.

Landelijke vaccinatieweek

27 november – 5 december wordt voorgesteld als de landelijke vaccinatieweek en naar verwachting zullen verschillende instanties meedoen.

“De CCSA wil dat de doelgroep de injecties krijgt en kan met maatregelen komen om mensen te stimuleren zich te laten vaccineren”, aldus de permanent secretaris van de volksgezondheid. “En indien nodig kan de CCSA een regel opleggen die mensen verplicht om aan te tonen dat ze ten minste één dosis hebben gekregen bij het deelnemen aan activiteiten in openbare gelegenheden”, voegde zij er aan toe.

Persoonlijk

Toen de eerste berichten, ergens in juli, verschenen met aankondiging, dat vaccins binnenkort beschikbaar zouden zijn, heb ik mij tegen betaling laten registreren bij het ziekenhuis waar mijn medische gegevens liggen. Ik ben immers iemand in de kwetsbare categorie en ik wilde geen risico lopen.

Vrij snel daarna kwamen er uitnodigingen in de pers om je gratis te laten vaccineren in Bangkok en later ook in Pattaya, waar ik woon. Gisteren heeft mijn vrouw op een dergelijke massaal bezochte bijeenkomst in een sporthal (zie foto) haar eerste prik gehad en krijgt begin december haar tweede.

En ik? Overeenstemmend met het gezegde “De eersten zullen de laatsten zijn” wacht ik nog steeds op een uitnodiging van het ziekenhuis om een Moderna prik te krijgen.

Hoe zit het met u? Bent u als inwoner al in Thailand gevaccineerd?

43 reacties op “Ongevaccineerd in Thailand kan problematisch worden”

 1. Koos zegt op

  Nog niet gevaccineerd wacht op pfizer of moderna.
  Ik heb de tijd want plan voorlopig geen vakantie naar nederland.

 2. RonnyLatYa zegt op

  In Kanchanaburi 2x met Pfizer in september. Was gratis.

 3. Francois Nang Lae zegt op

  Vooraf al betalen voor iets dat nog besteld moest worden leek me geen goed idee, dus ik heb de moderna-optie aan me voorbij laten gaan en de ontwikkelingen afgewacht. Een maand geleden me geregistreerd op de expatvac-website en inmiddels 2x pfizer gehad in Lampang. Gratis.

 4. odilon zegt op

  In Nongkai ook 2x met Pfizer in september. ook gratis.

 5. Cor zegt op

  In Korat 2x AstraZenica. Gratis.
  Ik had liever Sinopharm of Sinovac gewild, maar dat kon niet.
  Cor

 6. harold zegt op

  In september en oktober de injecties gehad
  Pfizer, gratis, verzorgd door Pattaya Bangkok Hospital

 7. Lunghan zegt op

  In Pattaya , 2 x Pfizer , in september , gratis.

 8. Ger-Korat zegt op

  Misschien kun je vertellen waarom je het Chinese vaccin wil. Geen Thai wil het hoor ik uit elke reactie maar hebben geen keus. Men geeft al volop een Westers vaccin, de derde, aan degene welke het Chinese vaccin hebben gehad en dat hoor je niet van degene welke al 2x Astra in Thailand hebben gehad. Zelfs de minister van Volksgezondheid
  kiest na 2 x een Chinees vaccin nu voor 2x Westers en dat in een half jaar tijd. Denk dat hij nummer 1 is in de wereld welke 4x gevaccineerd is in zo’n korte tijd. Ze noemen het dan wel een booster maar daar mag je vraagtekens bij zetten want zijn een half jaar later begonnen dan de Westerse landen en daar begint men nu pas met het overwegen van een 3e als booster als extra bescherming. En dat terwijl in Thailand nog maar 53% volledig zijn gevaccineerd en men nog volop bezig is met de 1e en 2e ronde vaccinaties.

  In Korat had ik me ingeschreven voor 2x Astra en ik kon het in September krijgen. In augustus hoorde ik van het overheidsprogramma van Pfizer welke gedoneerd waren door de VS en nadat bekend werd dat ook degene jonger dan 60 in aanmerking kwamen heb ik me eind augustus ingeschreven en half September de 1e en begin oktober de 2e Pfizer gehad, gratis. Na 3 weken was mijn vaccin-paspoort gereed zodat ik het nu internationaal kan gebruiken om te reizen.

  • Ron zegt op

   Chinese vaccin zijn geen MRNA vaccins ( nieuwe methode) maar traditioneel ontwikkelt obv eiwit. Dat schept meer vertrouwen ondanks iets lagere effectiviteit . Maar ja daar dat geldt ook na verloop van tijd voor de mrna hebben we blijkbaar boosters voor. Dit kan een overweging zijn om voor de chinese vaccins te kiezen. In EU zijn deze nog niet aangeboden voor goedkeuring bij de EMA meen ik , wel Novavax welke een amerikaans eiwit vaccin is.

 9. Ger-Korat zegt op

  Mijn reactie betrof het schrijven van Cor welke aangaf dat hij liever Sinopharm
  of Sinovac had gehad.

  • Cor zegt op

   Beste Ger-Korat
   Ik lees je reactie nu pas, verontschuldigd me dus aub dat ik niet eerder antwoordde.
   Het antwoord dat Kor inmiddels gaf stemt evenwel volledig overeen met mijn visie: de Chinese vaccins veroorzaken (das middels meer dan 100 jaar praktijkervaring inmiddels bewezen) met zekerheid geen neveneffecten.
   Met de nieuwe technieken waarop de mRNA en de RNA-vaccins valt dat nog af te wachten. Louter theoretisch is de kans alvast bestaande.
   Daarom helt de risicoanalyse voor mijn persoonlijke aanvoelen in het voordeel van de beproefde recepten (van de Chinese vaccins) door.
   Ik beweer absoluut niet dat mijn argwaan terecht is. Maar ik stel wel vast dat niemand mijn argwaan kan ontkrachten.
   Vandaar mijn keuze, maar nogmaals, die is strikt persoonlijk, en deels intuïtief, maar ik baseer mijn keuzes al mijn hele leven voor minstens 50% op intuïtie.
   Met wisselend succes, dat spreekt.
   De toekomst zal het uitwijzen.
   Cor

 10. Yak zegt op

  Ik heb een paar maanden geleden 2 x een Pfizer vaccin gekregen in Chiang Mai, deze waren door Biden aan Thailand gegeven.
  Deze vaccins waren voor niet Thai.
  Mijn partner (Thaise) heeft 1x Sinovac en 1x Astra Zenica gekregen, liever had ook zij Pfizer gehad, maar ja er is voor de Thai geen keuze.
  Morgen is haar moeder aan de beurt (eindelijk) en krijgt Astra Zenica of Pfizer en moet afwachten welke het van de 2 wordt.

  • JP Peelos zegt op

   Om reden dat er niets voor mijn vrouw was voorzien heb ik die Pfizer geweigerd.

  • fred zegt op

   Mijn vrouw en heel wat kennissen kregen dezelfde mix. Niemand had last van de Sinovac prik terwijl heel veel waaronder mijn vrouw heel erg ziek zijn geweest van de AZ.

   Na twijfels begin ik me af te vragen of die Sinovac niet bij de betere is ondanks en dan onder Westerse invloed dit steeds werd ontkend. Als ik nu de toestand aanschouw in Europa met hun Pfizer prikken begin ik mijn twijfels voor waarheid te nemen.

 11. G.J. Krol zegt op

  Ik ken mensen die juist door vaccinatie met AstraZeneca geconfronteerd werden met beperkingen, zoals hoge koorts, ziekenhuisopname en dagen lang ziek zijn.
  Bij de mensen die ik spreek zit de angst voor AstraZeneca er goed in. Liever wachten ze op Pfizer.

 12. Rob V. zegt op

  Beste Gringo, kon of wou je niet gezellig met je vrouw mee voor een gratis spuit? Of spoten ze iets wat je liever niet hebt en wacht je liever rustig af? Ook prima natuurlijk.

  • Gringo zegt op

   Dat is een verhaal apart, Rob! De publicatie van deze bijeenkomst was in het Thais en kennelijk was de vaccinatiemogelijkheid alleen voor Thais bedoeld. Mijn vrouw en 3 buurvrouwen besloten te gaan en maakten er een uitje van. Begrijpelijk dat ik niet “mee mocht”. Er kwamen volgens mijn vrouw meer dan 1500 mensen op af, merendeels Thai, maar er werden ook enkele farangs gesignaleerd. Of die buitenlanders ook geprikt werden of, zoals in een andere reactie gemeld, te horen kregen “mai farang”, weet ik niet.
   Ondanks dat mijn vrouw en haar clubje vroeg (voor achten) aanwezig was kregen zij een nummertje achter in de 700. Buiten het gebouw waren wel enkele eettentjes, waar de wachtenden konden eten en drinken. Rond 3 uur ’s middags kwam het gezelschap thuis met het advies gedurende een week geen sterke drank en koffie te nuttigen. Dus… werd het uitstapje bij mij thuis besloten met het legen van een fles Hong Thong, een soort Thaise limonade!

   • Rob V. zegt op

    Zo te horen heb je dan toch een leuk uitje gemist… Volgende keer beter, of dat je maar snel via de route die je maanden terug ingezet hebt jouw prik eindelijk mag halen. Succes. 🙂

   • Jacques zegt op

    Ik ben ook met mijn Thaise vrouw bij zo’n bijeenkomst geweest in Pattaya. Ik kwam niet in aanmerking voor een prik en moest het anders oplossen. Wel werd mijn Birmese huishoudster gevaccineerd bij zo’n bijeenkomst. Men kon zich aanmelding via de mor prom app.

 13. kor zegt op

  Ger; Ik wil niet voor een ander spreken immers je stelt niet de vraag aan mij.
  Anyway, de Chinese vaccins zijn ouderwets vervaardigd. De mRNA en nRNA werken met spike eiwitten hetgeen een nieuwe techniek is waarvan de uitwerking op de lange duur nog niet bekend is.
  Veel mensen hebben daardoor de voorkeur voor een Chinees. Mijn zonen (hier) zijn geen voorstanders om te vaccineren en zeggen dat wanneer het dan toch echt moet, geef mij dan maar een Chinees.
  Verder zullen er nog wel meer redenen zijn om voor een Chinees te kiezen. Aldus.

 14. Joost zegt op

  2 x Astra Zeneca in Bang Sue grand station in Bangkok. Gratis via expat.vac website.
  17-10 de 2de, 12 weken daarvoor de 1ste.

 15. goort zegt op

  Heb (tegen betaling) 2x Sinopharm gehad. Gewoon omdat Pfizer/Moderna/AZ gebaseerd zijn op gentherapie of spike. Inmiddels wordt uit veel onderzoeken duidelijk dat de bijwerkingen hiervan groot zijn, het je eigen immunsysteem ondergraaft, en vandaar dat ik gekozen heb voor een ouderwets vervaardigd vaccin. Niet dat ik t nodig heb, vertrouw op mijn eigen immuunsysteem (ben pas 69 en gezond) maar mijn vrouw wil bewegingsvrijheid hebben en wil kunnen reizen.

  • Antonius zegt op

   Beste Goort, waar heb jij je Sinopharm kunnen halen? Ik ben sinds kort ook maar op zoek naar Sinovac of Sinopharm om dezelfde reden als jij. Ik woon in Aranyaprathet en ben bereid om er voor te betalen en een eind voor te reizen.

 16. Antonius zegt op

  Eind juni kwam de Poejaiban (?) aan huis voor de inventarisatie wie er moest worden geprikt. No, mai Farang. Eind augustus zou hij terugkomen voor Farang. Hij moet nog steeds komen. Bij de oproep voor de eerste prik van mijn Thaise vrouw ben ik meegegaan en heb gewoon een nummertje getrokken en mij in het strijdgewoel begeven. Bij de eerste registratie wederom, mai Farang en ik werd vriendelijk verzocht te vertrekken. Via de media begrepen dat er mogelijkheden waren in Bangkok en nog een aantal plaatsen maar niet in Aranyaprathet of zelfs Sa Kaeo.
  Nu vele maanden later moet ik begrijpen dat er sancties zijn voor het niet gevaccineerd zijn.
  Ik zal mij onder geen enkele voorwaarde laten inspuiten met die experimentele pseudo vaccins van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of J&J. Ieder zijn meug, maar geef mij dan maar Sinovac (niet te verwarren met Sinovax want dat is ook een vector vaccin). Sinovac is een traditioneel vaccin zonder spike eiwit en nanodeeltjes. Liever geen vaccin en vertrouwen op mijn natuurlijke weerstand maar met het mes op de keel moet je wat. Nu nog zoeken naar een mogelijkheid voor dat Sinovac vaccin. Advies is welkom.

 17. Jan zegt op

  Zo te lezen veel “enthousiasme” voor het nemen van een vaccinatie.
  Ik laat het absoluut aan me voorbij gaan. Ik heb geen trek in een vaccinatie waarvan totaal geen duidelijkheid is over de gevolgen op de lange termijn. Ik kan daarom ook niet zeggen of de vaccins veilig of niet veilig zijn.
  We weten het immers niet. Pas tegen het eind van 2023 loopt de testfase van Phizer en Moderna ten einde.
  Dan wordt pas duidelijk wat de eventuele gevolgen zijn op de lange termijn. Phizer en Moderna hebben in hun condities aangegeven dat zij geen enkele verantwoordelijkheid zullen dragen bij zich in de toekomst zich eventueel voordoende bijwerkingen..!!!!
  Ik heb mijn hele leven aan mijn gezondheid gewerkt. Ben dan ook erg gezond zonder enig overgewicht en zonder enig onderliggend lijden.
  Mijn immuunsysteem is meer dan capabel om bij eventuele besmetting het virus te kunnen verslaan.
  Als ik als ongevaccineerde restricties opgelegd zou krijgen neem ik dat maar op de koop toe hoe vreemd ik deze restricties als gezond persoon dit ook vind.
  Ik ben niet bereid om ook maar enig risico te nemen ten aanzien van mijn gezondheid middels het nemen van een vaccinatie.
  Een ieder sterkte en succes met het nemen van zijn of haar beslissing.

 18. Proppie zegt op

  Via een kennis hoorde ik dat Farangs zich op vrijdag 20 augustus en Maandag 23 augustus konden registreren voor het vaccin Pfizer. Er zijn ongeveer 60 Farangs uit de omgeving van Chaiyaphum op af gekomen. Op dinsdag 24 augustus mijn eerste prik ontvangen. Op dinsdag 14 september de 2e.
  De pfizer vaccins waren inderdaad bedoeld voor Farangs, maar dat heeft men niet aan de grote klok gehangen. Op de vraag of we het misschien via Facebook moesten communiceren, werd afwijzend gereageerd. Via een bevriende arts wist ik dat er ruim 200 vaccins beschikbaar waren, en dat de overige vaccins door de artsen van het ziekenhuis werden gebruikt en hun families. Naast het inentingsbewijs heb ik ook het gele boekje op gehaald voor 50 baht. Mijn vrouw wacht al maanden op Moderna maar heeft zich nu toch maar laten enten met Sinovac en Astra zenica. De schooljeugd van boven de 12 zijn deze maand ingeënt met Pfizer.

 19. Adriaan zegt op

  Ik woon in de Isaanse provincie Yasothon en heb me in juni ingeschreven voor een landelijk vaccinatieprogramma. Op 6 juli werd in ons dorp Hong Saeng een plaatselijke vaccinatie dag georganiseerd, wat best wel een leuke happening was. Ik kreeg als eerste een injectie met Sinovac. Eind september kreeg ik m’n 2e injectie, maar nu van Astra Zeneca. Dit omdat Astra Zeneca zou beter werken tegen de Delta variant. Aanvankelijk had ik een voorkeur voor Pfizer of Moderna doch deze dienen zeer koud te worden bewaard, terwijl ik in juni niet wist wanneer deze in de provincie beschikbaar zouden zijn. Ik ben thans blij met m’n 2 injecties en zo lang ik nog niet de behoefte heb Thailand uit te gaan is dit goed.

 20. theiweert zegt op

  2 maal Pfizer was erg goed geregeld vanuit het dorp Ban Khawao en het staatsziekenhuis Kantharalak en Sisaket. De eerste werd gezet in het staatsziekenhuis Kantharalak en de tweede in Sisaket.

  Ook het vaccinatie paspoort was snel geregeld. Mee erg tevreden over alles en het was daarnaast ook nog gratis. Echt een Hollander 😉

  Geen enkele negatieve reactie, ook mijn vriendin en haar dochter die Astra kregen geen problemen. De zoon kreeg via de school Pfizer en krijgt morgen zijn tweede vaccin.

  Met mijn reizen en mijn vroeger werk heb ik ook andere vaccins gehad, dus zit er niet zo veel mee.
  Heb door Covid zes vrienden verloren en ook mijn zuster.

 21. leo bossink zegt op

  2 x Pfizer, eind augustus en mid september, in Udon Thani. Gratis. Me ook voor Moderna aangemeld, dat schijnt begin 2022 te komen. Deze dan gebruiken als booster, voor mezelf en voor mijn vrouw.

 22. Paul Christiaans zegt op

  Hoi Gringo,

  In Juni mij ingeschreven bij het plaatselijke ziekenhuis, in Juli mijn eerste vaccinatie, sinovac, gelijk een afspraak voor drie weken later,astra zenica, Augustus dus verwacht eigenlijk over een paar maanden de derde booster prik

 23. ruud zegt op

  Ik werd uitgenodigd door de locale dokterspost – er wordt goed op me gepast.

  1x Sinovac en 1x Astra Zenica gekregen.
  Sinovac geen problemen, maar ik heb van Astra Zenica een vreselijke koppijn gekregen.

  Bij de vaccinatie werd gezegd dat ik thuis twee paracetamols in moest nemen.
  Het zijn er in totaal acht geworden.

 24. Eric zegt op

  Moderator: Off-topic

 25. Sjaak zegt op

  Ik heb in Khorat 2x moderna besteld en betaald, want deze zou worden geleverd in oktober maar ambassadeur van heeft de de invoer van moderna aan Thailand tegengehouden. Dus mijn vrouw (Thais) en ik moeten nu wachten tot het medicijn morderna in 2022 in Thailand wordt geleverd. Het ziekenhuis kan dus niet leveren tot het medicijn binnenkomt en wij moeten wachten.
  Dit is allemaal een politiek probleem, dan eerst de levering oplossen en dan ons verplichten voor de vaccinatie. Het is niet onze fout of van het ziekenhuis.

 26. loeng Johnny zegt op

  Ik heb gekozen voor de betaalde versie van Moderna. Door Westerse ogen gezien zou dat toch een zekerheid hebben om toch een vaccin te bemachtigen. Ik heb dan ook gewacht tot november. Eergisteren mijn eerste Moderna gekegen.

  Maar als ze maatregelen gaan treffen tegen niet gevaccineerden hoe moet ik dan bewijzen dat ik wel de vaccins heb gehad? Op de Morprom app kan ik niet op omdat ik enkel een Belgisch paspoort heb en geen Thaise ID Card.

  Weet iemand een oplossing op welke app ik mij dan na mijn tweede prik kan registreren? Om later dan gemakkelijk een bewijs kan tonen dat ik wel degelijk gevaccineerd ben!

  • Joost zegt op

   @loeng Johnny: hier kun je lezen hoe en wat. https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/is-er-een-thaise-app-met-qr-code-waarmee-een-thai-vaccinaties-kan-aantonen/#comments
   Het ging heel simpel bij mij.
   Maar je moet wel even wachten na je 2de prik, want ze hebben tijd nodig om je vaccinatie in te voeren in het systeem.

  • fred zegt op

   Ziekenhuizen geven toch een bewijs af van vaccinatie. U kan ook een vaccinatie boekje aanvragen. Kost 50 Baht.

   • loeng Johnny zegt op

    Ik heb al een vaccinatieboekje uit Belgie!

    Dat zal weer niet eenvoudig zijn om dat uit te leggen 55555

 27. Danzig zegt op

  In Narathiwat, de combinatie van Sinovac en AZ. De tweede alweer terug in augustus.

 28. Jan si thep zegt op

  Was een beetje gedoe.
  Ik had me al begin juli aangemeld bij de dokterspost in het dorp. Kort daarna werd omgeroepen dat het vaccineren door het ziekenhuis ging plaatsvinden. Een kennis was al eerder langsgeweest met het formulier. Toen was het eerst wel mogelijk, een kwartier later weer niet. Mensen om mij heen waren aan de beurt, ook jongere.
  Uiteindelijk tijdens een prikdag voor oudjes in het dorp een plekje gekregen. De eerste sinovac, 2e az. 2 weken later werd ik door het provincieziekenhuis gebeld om de volgende dag een Pfizer te krijgen. Jammer dat dit eerder bekend was gemaakt.

 29. JP Peelos zegt op

  Welke beperkingen kunnen er opgelegd worden aan hen die in juli 2021 inschreven en betaalden voor Moderna vaccinatie Zij zijn nog steeds wachtend omwille van redenen waaraan zij totaal vreemd zijn, maar eerder slachtoffer van werden.

 30. Johnny BG zegt op

  Zelf had ik mij ook opgegeven voor de betaalde Moderna maar waarom daar op wachten als BangkokPattaya hospital op 21 oktober bekend maakt dat je gratis Pfizer via het overheidsprogramma kan krijgen? 26 Oktober eerste en eergisteren de twee prik dus twee uitjes vanuit Bangkok naar Pattaya. Die Moderna zal ooit nog weleens van pas komen voor een boosterprik voor wie dan ook want die reservering is over te dragen en in de tussentijd weer wat minder beperkingen. Met wachten weet je in ieder geval zeker dat je niet de vlugste zal zijn 😉

  • Jean-Paul Peelos zegt op

   We hebben gemerkt dat het in Pattaya en Bangkok allemaal heel wat vlotter verliep dan in Noord Thailand. Daarenboven is overdraagbaarheid van besteld Moderna hier niet toegestaan door het SRIPHAT ziekenhuis.

 31. janbeute zegt op

  Het is nu al weer een tijd geleden dat ik in het Lamphun staats ziekenhuis op een voortreffelijk georganiseerde vaccinatie lokatie mijn Pfizer vaccines heb verkregen.
  Maakte deel uit van de door de US gegeven vaccins.
  Heb een week later mijn gele vaccinatie boekje ook aangevraagd en verkregen via het Lamphun health office.
  Er waren zelfs nog Thai bij die deze US vaccinatie ondergingen uiteraard met een geldige reden.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website