Voor mensen met hartproblemen zijn de 220 kilometer naar de ziekenhuizen van Bangkok soms moeilijk te overbruggen. Om het deze patiënten gemakkelijker te maken, opent de Nederlandse huisartsenpost Be Well op 19 maart in samenwerking met het gerenommeerde Bumrungrad Hospital in Bangkok een hartkliniek.

Het gaat bij de hartkliniek, naast de ingang van Banyan Resort in Hua Hin, om onderzoek van hartkransslagaders, hartaanvallen, ritmestoornissen met behulp van een ECG en specifieke laboratoriumtests. Ook rehabilitatie staat de patiënten ter beschikking, opdat ze zich de reis naar Bangkok kunnen besparen. De kliniek wordt ondersteund door specialisten/cardiologen van het Bumrungrad, die indien nodig via een videolink advies kunnen geven.

Het Bumrungrad Heart Center, onder leiding van dr Wattanaphol Phipathananunth, staat dagelijks ter beschikking voor zowel advies als consultaties. Bovendien bezoekt dr. Wattanaphol regelmatig Hua Hin voor een spreekuur.

De prijs voor een consult bedraagt 1.200 baht voor leden van Be Well en houders van een Banyan Privilege Card.

De kliniek is uitdrukkelijk niet bestemd voor noodgevallen. Die worden verwezen naar een van de drie ziekenhuizen in Hua Hin.

De hartkliniek wordt op 19 maart officieel geopend door de heer Punlop Singhasenee, gouverneur van de provincie Prachuap Khiri Kan. Op die middag voeren ook een aantal specialisten het woord, onder wie de heer Somsak Vivattanasinchai CEO, Health Network Bumrungrad International Hospital en Prof. dr. Leonard Hofstra, hoogleraar cardiologie aan de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam.

Rating: 4.67/5. From 6 votes.
Please wait...

3 reacties op “Nederlandse huisartsenpost in Hua Hin opent hartkliniek”

 1. ron zegt op

  Wat een mooie ontwikkeling !
  Succes gewenst

 2. lung addie zegt op

  Is er hier iemand bekent met het emailadres van Be Well? Heb wel een telefoonnummer maar vind nergens een emailadres en ik veronderstel dat ze er wel een hebben.

 3. Hans Bos zegt op

  Via het contactformulier op de website https://bewell.co.th/contact-us/
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website