Amber en Fabrizio zijn voorbeelden van de jonge geglobaliseerde generatie die online werkt. Ze wonen in een gehuurd penthouse in Bangkok. Amber: “Je kunt in Thailand supergoedkoop wonen, maar wij wilden wel wat luxe. We hebben een heel mooi appartement van 145 vierkante meter.”

Amber van Leeuwen (27), zij is Instagram- marketingexpert en Fabrizio Manese (26) is directeur van een affiliate internetmarketingbedrijf. Het stel zijn dan ook echte digitale nomaden.

In het Algemeen Dagblad kan je een interview lezen met Amber en Fabrizio: www.ad.nl/binnenland/we-zijn-voorbeelden-van-de-jonge-geglobaliseerde-generatie-die-online-werkt


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Nederlandse digitale nomaden in Bangkok”

 1. Rens zegt op

  Op wat voor basis verblijven deze diginomaden in Thailand? Een work permit voor dit soort werkzaamheden zit er niet makkelijk in.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Sjaak S zegt op

  Ik ken er intussen een redelijk aantal mensen die online goed geld verdienen. Het is moeilijk te controleren. Zet je een VPN op je pc, dan is het onmogelijk te na te volgen. Verdien je je geld met digitaal geld ben je voor de staat onzichtbaar.
  Affiliate marketing is big business als je het goed kunt doen.
  Waar je hier in Thailand ook goed mee kunt verdienen is klanten werven via je telefoon. Daarvoor staat er een server ergens in Thailand, meestal in Bangkok en via deze server bel je dan naar de uitgezochte klanten. Deze bestanden krijg je op je pc en je belt dan ook via speciale software via je PC met een headset naar de klanten. Bij iedere klant die dan een afspraak met het moederbedrijf maakt, krijg je een percentage. Ik ken iemand die daarmee gemakkelijk 2000 Euro per maand verdient en hij werkt slechts een namiddag per dag.
  Het zijn officieel alles “illegale” bezigheden, die echter heel moeilijk te achterhalen zijn.” Het is heel moeilijk dit legaal te doen, omdat er nog geen goede wetgeving op dit gebied is. Maar zou je het wel legaal willen doen? Waarom zou je een deel van het geld waar je voor werkt af moeten staan aan een regering die er zelf niks voor terug doet?

  Maar één ding is wel zeker: degenen die het doen moeten hun armen uit hun digitale mouwen steken… wil je goed verdienen moet je ook daar veel energie in steken. Maar dat is toch al met alles wat je wilt doen. Of je nou “investeert”, “handelt” of wat dan ook. Je moet weten wat je doet, je moet de trends volgen, je moet op de hoogte blijven over wat gaande is, want anders is het voordat je het weet voorbij of je laat goede kansen voorbij gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. l.lagemaat zegt op

  Het ruikt naar werK: Directeur van een affiliate internetmarketing bedrijf!

  U kunt beter maar eens goed informeren of dit naar Thaise begrippen werk is.

  De Thaise overheid is op dit moment erg “alert”op allerlei internet movements en kunnen op
  een gegeven ogenblik aanbellen met de vraag waar mijnheer mee bezig is!

  De gevolgen laten zich raden!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Rens zegt op

  “Het zijn officieel alles “illegale” bezigheden, die echter heel moeilijk te achterhalen zijn.” Het is heel moeilijk dit legaal te doen, omdat er nog geen goede wetgeving op dit gebied is.”

  Er is wetgeving op het gebied van het verrichten van werk om een inkomen te genereren. Men heeft dus een werkvergunning nodig, aangezien men binnen Thailand dat inkomen verdient. Over het belastingaspect gaan we het dan maar niet hebben.

  Het is gewoonweg oerdom indien deze mensen het niet officieel geregeld hebben om het breeduit op het internet en in de pers kenbaar te maken wat ze doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Jasper zegt op

  Het is een vreemd verhaal. Ze verdienen samen rond de 5000 euro per maand, geven aan eten, huis, internet en electra zo’n 3700 euro per maand uit, en hij gaat naar kantoor. Tegelijk staat er verder in het artikel dat ze maar 10 % uitgeven van wat er binnenkomt. Zij mag daarbij haar hele inkomen nog sparen ook.
  Belangrijke zaken, zoals visa’s, werkvergunningen en -heel belangrijk- internationale ziektekosten verzekeringen worden niet genoemd.
  Kort samengevat zijn het dus mensen die heel hard werken, en er een dure levenstijl op nahouden in een superwarm land.

  Hoef je niet per se voor naar Thailand, dunkt mij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website