Je wilt toch ook op Thailandblog.nl weten, dat het Nederlandse vrouwenelftal kampioen van Europa is geworden, maar hoe leg je een verbinding met Thailand?

Nou, ik heb de fantastische wedstrijd in de geweldige ambiance van de Grolsch Veste gezien in Megabreak, waar wij het normale zondagavondtoernooi poolbiljart speelden. Er was Oranje genoeg, want de dames in de bediening lopen altijd al in een Oranje T-shirt of polo

Laat nou ook hier een vrouw, mijn goede Thaise vriendin Nittha, het toernooi winnen – dat gebeurt echt niet zo vaak – en laat zij nou ook een Oranje shirt aangetrokken hebben. Ik heb alle vrouwen in het Oranje op een drankje getrakteerd en de winnares, Nittha, gaf daarna ook nog een rondje. Er volgden nog meer rondjes, het werd erg gezellig en heel laat!.

Gefeliciteerd Nederlandse vrouwen met deze geweldige prestatie!

4 reacties op “Nederlands vrouwenelftal kampioen van Europa”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Stel nou eens dat het Thaise vrouwenelftal Aziatisch kampioen zou worden. De nummer één van Azië! De allerbeste! En dat daarbij aartsrivaal Cambodja, dat bijna altijd kampioen werd, met de staart tussen de benen naar huis zou worden gestuurd. Dat kijkrecords op televisie werden gebroken, de wedstrijden uitverkocht waren, en tienduizenden op de been kwamen om hun kampioenen te huldigen.
  En stel dan dat de Thaise Post zou besluiten om ter gelegenheid van deze unieke gebeurtenis een heel bijzondere postzegel uit te brengen, gemaakt van een héél dun laagje kostbaar eremetaal. Wat voor kleur zou die postzegel volgens u dan krijgen? Natuurlijk, Goud!
  .
  Zo niet in het kneuterdijkerig truttig bekrompen Nederland, waar overdaad schaadt en bescheidenheid ons siert.
  .
  https://goo.gl/GKRJp5
  .
  Wat een blamage.

 2. chris zegt op

  With one AFC Women’s Asian Cup title, three AFF Women’s Championship titles and five Southeast Asian Games titles, the team has a history as the most successful team in Southeast Asia.

  In spite of less investment than the men’s team, Thai women’s football is on the rise, notably winning the fifth place in 2014 AFC Women’s Asian Cup held in Vietnam which qualified them for the 2015 FIFA Women’s World Cup, their first ever FIFA Women’s World Cup.

  Het dames voetbalelftal van Thailand IS de beste in Zuid-oost Azie.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat wist ik niet. Misschien mogen we nu eens tegen ze spelen!
   De Thaise Post weet in ieder geval wel van uitpakken:
   https://goo.gl/photos/8nZtm9czcv3zwiX47

   • chris zegt op

    Ook dat is al eens gebeurd. Het vrouwenelftal van Thailand was in februari 2015 in Europa en speelde op 8 Februari tegen het Nederlands elftal: 7-0 voor Nederland.
    Ook speelden de vrouwen van Thailand tegen PSV (2-1), Ajax (3-0) en Fortuna Sittrad (1-1). Ze wonnen dus nooit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website