Lezersinzending: Televisiekijken in Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
29 augustus 2018

Ik heb als gepensioneerde inmiddels de leeftijd van 70 jaar bereikt en woon bijna 6 jaar in Thailand. Mede door mijn 3-jarige dochter en mijn veel jongere Thaise vrouw, beschouw ik mij zelf nog steeds niet als opgebrand en versleten. Ik lees zo een 2 tot 3 boeken per week, via “de Bibliotheek, die ik, een uitkomst vind om via internet met een keuze uit meer dan 20.000 titels te kunnen lezen.

Ga eens per week samen met een vriend eten bij een Nederlands guesthouse en restaurant Say Cheese, ook andere gezellige mensen ontmoeten. Mijn motorbike brengt me waar ik wezen wil, onze pitbull nodigt mij vele malen per dag uit tot een wandelingetje, maak zelf een paar keer per week een Hollandse pot en ga soms bij een vriend op bezoek en niet alleen omdat hij mij van die lekkere broodjes kaas voorschotelt.

Ook kijk ik graag naar BVN die weliswaar een programma biedt die een dag eerder al in Nederland te zien was. Niet naar alles wat er geboden wordt, maar ik noem er een aantal uit mijn selectie, zoals “Gort over de grens “een Nederlands sprekende wijnboer die in Frankrijk zijn landerijen heeft en dus wijn produceert. Maar op bezoek in Italië, niet alleen over wijnen en druivensoorten verteld maar ons in zijn cabriolet ook meeneemt en prachtige plaatsen bezoekt die vele Jaren eerder door de Romeinen zijn bewoond. Een aanbeveling waard.

Ook goed voor je algemene ontwikkeling zijn de boekbesprekingen van telkens twee bekende schrijvers in het programma “Mobie Dick“ gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk die zich niet alleen ontpopt heeft al presentator van het programma “ DWDD “, dat gelukkigerwijze weer in September van start gaat.

Jinek, hoewel nu met zwangerschapsverlof, doch nu tijdelijk vervangen door de ook aantrekkelijke “Nadia Moussaid“ die een prima vervanger blijkt voor Jinek, die beide live inspelen op de actualiteiten en een leuke tegenhanger van “ DWDD “. Zeer interessant is het programma van de “EO“ genaamd Bush piloten “die werkzaam zijn als drie zeer gelovige artsen die samen met hun vrouwen en kinderen in de meest onherbergzame streken van o.a. Afrika, Nieuw Guinea. Waar ze niet alleen gezondheidsvoorlichting geven, medicaties verstrekken en daarnaast ook nog iets aan zieltjes winnen doen. Maar je ook als kijker meenemen naar de meest fraaie plekken en mij zelf hebben laten geniet van het zwemmen met walvishaaien die tot wel 13 meter groot kunnen worden en hun schoonheid tonen in glashelder water.

Natuurlijk ontbreekt het “journaal“ niet, zo ook kijk ik graag naar “studio sport“ . Het skûtsjesilen in de diverse wedstrijdklassen op de mooie Friese wateren met de prachtige boten van weleer bemand door vaak jarenlang door de dezelfde zeer ervaren doorgewinterde bemanning, Fryslan Boppe. Als ik niet in Thailand gewoond zou hebben dan had ik zeker een stek gevonden in de zuidwesthoek van Friesland.

Om mijn intellect op de proef te stellen is “de slimste mens“ met drie slachtoffers die hun kennis op de proef laten stellen door Philip Freriks en ondersteund door immers scherpe Maarten van Rossum, een heerlijk programma .

Maarten van Rossum die zich als een zeer ter zake kundige geschiedkundige ontpopt geflankeerd door zijn zus SIS als kunsthistorica en zijn broer Vincent als expert op het gebied van architectuur, een aanrader.

Wel moet ik nog even vermelden het programma “professoren op pad“, wandelingen door de schitterende natuur van Nederland op zoek naar bloemetjes en bijtjes maar ook  het in Nederland levende wild, door Joop Schaminee samen met Pieter van Vollenhoven en ter plaatse bekend zijnde natuurvorsers.

In mijn rij van opsommingen die zeker niet nog niet compleet is mag een van de grootste komieken van Nederland niet ontbreken, Andre van Duin, die zich in het braad, bak en kook gedoe heeft gestort om op zijn manier het bindmiddel te zijn in dit door vele bekeken programma.

Ik hoop u een beeld gegeven te hebben wat er ook in Thailand aan Nederlands kijkplezier te genieten valt.

Ingezonden door Hans (Yuundai)

15 reacties op “Lezersinzending: Televisiekijken in Hua Hin”

 1. bob zegt op

  Er is veel meer te zien met zo’n kasje van rooba.nl , ga maar eens kijken. Alle nederlandse en belgische zender + engeland, duitsland, eurosport etc.

  • rentenier zegt op

   Ik zit met het dure True contract omdat ik graag FOX sport wil ontvangen maar dan mis ik nog het wielrennen wat ik meestal op NOS, SPORZA of EUROSPORT keek in Nederland.
   Ik woon bij Rayong. Waar kan ik zo’n rooba.nl kastje kopen en wat voor schotel hoort er bij=? of is het ook met kabel?

 2. Gerard zegt op

  Op dit moment nog steeds gratis te ontvangen NLTV-asia prima kwaliteit en ruim aanbod

  • yuundai zegt op

   Direct gekeken en door jou geen woord te veel gezegd, dus ook geinstalleerd. BEDANKT

 3. Jipe zegt op

  Er is veel meer te zien met Smart Iptv Samsung VIP Full HD, 3500 zenders, alle nederlandse tv zenders live.

  • Henk zegt op

   Jipe ,het zou jou reactie sieren als je ons gaat vertellen hoe je dat doet met deze TV ,namens vele Medelanders bij voorbaat bedankt .

   • HarryN zegt op

    Henk om dit te installeren kun je veel info vinden via YouTube. Edoch het is dan toch niet zo eenvoudig als het lijkt maar het klopt wel meer dan 3000 zenders van bijna alle landen te zien.
    Overigens kijk ik al bijna 2 jaar geen BVN meer. Te eenzijdig of de “nieuws” programma’s die zaken niet volledig weergeven derhalve haal ik mijn info wel via vele websites en bepaal zelf wel wat waar is of niet . Goede thrillers of Engels politie series krijg je niet te zien. Kijk dan vrijdag avond vaak naar TV5 monde met Franse misdaadfilms met Engels ondertiteling. Voor de rest eventueel Netflix of internet.

 4. Hurm zegt op

  Terzijde: de slimste mens: veel kennis van feiten zegt niets over IQ!!!
  Ik vind het programma van BVN obsoleet en een aanslag op mijn intelligentie. Gelukkig is er netflix

 5. Vincent Maria zegt op

  Kan al meer dan een maand niet meer BVN ontvangen. Woon in Mukdahan, Esan. Weet iemand wat er is gebeurt??. Met dank en beste groeten

  • chris&thanaporn zegt op

   Beste,frequentie even aanpassen in je “settings”
   LNB 5150 Mhz Trans Freq 3640 Mhz Symbol Rate 28066
   Video 5158 Audio 5159 PCR 5158

  • Joost-Buriram zegt op

   Probeer eens de zenders opnieuw te laten instellen.

   Op je afstandsbediening menu aanklikken, dan onderaan naar rechts ‘satellite’ aanklikken en daarna ‘auto scan’ aanklikken, dat neemt een paar minuten in beslag, waarna de kans groot is dat je BVN weer op een van de kanalen terug kan vinden.

 6. René zegt op

  Vincent Maria, misschien met je ontvangstkastje naar de installateur gaan om een update dat helpt vaak en/of anders een iets grotere schotel.

  René.

 7. Mike zegt op

  Ik kijk via VPN naar Ziggo. No problem.

  • willem zegt op

   Via de Ziggo Go app en met een account van iemand uit Nederland?

   Woonachtig in Thailand kun je geen abonnement op Ziggo nemen en ik ken geen andere optie op Ziggo te ontvangen.

 8. rentenier zegt op

  Ik zit met het dure True contract omdat ik graag FOX sport wil ontvangen maar dan mis ik nog het wielrennen wat ik meestal op NOS, SPORZA of EUROSPORT keek in Nederland.
  Ik woon bij Rayong. Waar kan ik zo’n rooba.nl kastje kopen en wat voor schotel hoort er bij=? of is het ook met kabel?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website