Thung Wualean, behorend tot de Ampheu Pathiu, Tambon Saphli, is de meest bekende strandplaats uit de streek van Chumphon.

Vooral in de weekends komen vele Thaise mensen hier een ontspannen dagje doorbrengen aan het mooie witte zandstrand. De meest bekende plekken: Cabana Beach, White Beach, Nana Beach, allen met bijbehorende resorts. Er is zelfs een primitieve “beach road”, met natuurlijk bijhorende shops waar frisdranken en versnaperingen aangeboden worden. Restaurants waar zowel Farang- als Thaifood aangeboden worden mag niet ontbreken en zijn er.

Er wonen hier nogal wat Farangs, geen grote aantallen, doch hier wonen er. Veelal Scandinaviërs, Denen, Noren, Finnen, Zweden … een paar Duitsers, Nederlanders, Belgen en zelfs enkele Fransen.

Hat Bo Mao ligt een 20 km meer noordelijk van Thung Wualean, in dezelfde Ampheu Pathiu doch Tambon Chum Koh. Ook hier prachtige witte zandstranden en verschillende resorts. Het is er echter niet uitgebouwd om veel toeristen, zowel Thais als Farangs, te ontvangen. De infrastructuur staat hier nog in zijn kinderschoenen. Enkele zeer goede Seafood restaurants maar dat is dan ook alles.

Nog enkele kilometers verder noordwaarts ligt één der meest mooie stranden uit de omgeving, voor mij persoonlijk zelfs HET mooiste: CORAL BEACH. Tot een 7-tal jaar geleden kwamen hier vele Thaise mensen voor een picknick aan het strand. Er was een restaurant met kinderzwemkom, het strand werd mooi onderhouden en het was een eind van de openbare weg vandaan, dus ideaal voor een gezin met kinderen. Doch plots was het daar over and out. Kwaadaardige zeegeesten waren verantwoordelijk voor de verdrinking van 5 jonge Thais in een tijdspanne van twee maanden. De plek wordt sedertdien gemeden als de pest.

Het domein stond lange tijd te koop, was eigendom van Singha. Een Noorse investeerder liet zijn oog erop vallen, gezien door de bril van Thaise schone, en kocht het boeltje op. Had heel grootse plannen en was dus op zoek naar potentiele investeerders. Lung addie kon de voorstelling van de plannen in 3D meemaken. Ja, dat zou wat worden. Verleden jaar werd met de restauratie van het bestaande restaurant begonnen, het zwembad werd gereinigd, een nieuw terras aangelegd, een bar …. Doch er kwam in feite niets nieuws bij. Gebrek aan mede investeerders?

De opening van het gerestaureerde gedeelte was voorzien voor Songhkran 2016 doch ging met een paar maanden vertraging pas open. Het noemt nu: New Nordic Coral Beach Resort Chumphon. Op het internet, even Googelen, zijn er mooie promotiefilmpjes, gemaakt met een drone, te bekijken.

De plannen voor de aanleg van een nieuwe Lomprayah pier, 5 km van Coral Beach, waren concreet en ook deze bouw is reeds aangevat. Mikt de nieuwe eigenaar op een nieuwe bloei van Coral Beach vanwege toeristen? De nieuwe Lomprayah pier is kort bij Coral Beach en er zullen steevast toeristen in de omgeving zijn, op doortocht naar de eilanden van de Samui archipel. Ook het vliegveld van Chumphon is op korte afstand, zo een 1Okm. Het treinstation van Pathiu en Ban Sa Pan is ook niet zo heel ver uit de buurt.

Vraag me af wat het wordt? Een succes zaak of een “still born baby” ? Lung addie is reeds verschillende keren gaan kijken bij Coral Beach, ook in de weekends, en het is er nog even stil als het de laatste jaren geweest is. Ben er meestal gewoon alleen, drink er een biertje aan de bar en ga dan maar naar Sapphli, bij lung Oo.

Wat mij ook opviel, ondanks het feit dat er nu blijkbaar meer op toeristen dan op Thais gemikt wordt: er is bij het huidige personeel niemand die een woord Engels spreekt! Er zijn enkele strandzetels ter beschikking doch er moet natuurlijk voor betaald worden. Het gebruik van het kinderzwembadje, gelegen in het terras van de bar/restaurant, is ook betalend (40THB).

Het domein ligt langs de Scenic fietsroute, doch iemand die de streek niet kent, is er voorbij voor hij het beseft. Geen enkele duidelijke aanwijzing langs de kant van de weg verwijst naar Coral Beach (vergeten ?).

Voor de toerist die echt eenzaam en alleen aan een parelwit strand wil zitten … hier moet hij zijn. Hier doe je werkelijk niets! Er is gewoon niets, maar dan ook niets, in de nabije omgeving. Zelfs geen eetstalletjes … en dat op zich is reeds uitzonderlijk in Thailand.

Afwachten is dus de boodschap.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Leven als single Farang in de jungle: Nieuw leven voor Coral Beach?”

 1. noortje bergmans zegt op

  Ja, ken dat strand goed en ook als je nog een beetje verder rijd is er nog een prachtig strand ,met een bar op t strand heel gezellig maar inderdaad coral beach nooit een kip…daarom ga ik er zo graag naar toe!
  Wel een beetje ver van mijn Saphli,maar heerlijk! EN PRACHTIG ,voor mij ook t mooiste strand van de hele omgeving!

 2. gonny zegt op

  Volgend jaar februari wederom maar eens gaan kijken op dit mooie strand,het was vorig jaar inderdaad een sterk verwaarloost strand.Het ziet er op het internet filmpje veel belovend uit.

 3. lung addie zegt op

  Ja Gonny, het is er nu opnieuw kraaknet, alleen de bezoekers blijven achterwege. Ik denk dat het personeel blij zal zijn eens een paar bezoekers te zien aankomen, nu zitten die mensen daar gewoon de godganse dag met hun vingers te draaien, kuisen elke dag het strand op….

  Tot in Februari …
  Lung addie

 4. Wim van Doorn zegt op

  Waar is dat strand precies? Hoe kom ik er (vanuit Pattaya)? Ik ben namelijk door vrienden van mij, die in NL wonen (en daaraan gebonden zijn) als expert (wat ik pertinent niet ben, terwijl ik toch al jarenlang in Thailand verblijf) gevraagd welk eiland zij nog meer kunnen bezoeken dan ieder jaar in december en januari Koh Chang. Vooral hun kinderen zijn strand (en snorkel) liefhebbers. Zij kunnen ervanuit Bangkok BKK er dankzij hun tomtom makkelijker komen dan ik, Ik bezit en rijd in Thailand geen auto. Mijn gasten huren een minibus, een van heb is rijinstructeur. Een goede (auto)kaart van Thailand zou ik willen bezitten, maar waar koop je die?
  Terugkomend op waar dat strand ligt, ken ik een aantal richtingen waar je strand en eilanden kunt vinden. Dat zijn zuidelijk in het oosten richting Koh Chang, dat is aan de andere zijde van en westelijk gelegen in de Golf van Thailand Samui en omgeving (nooit geweest nog vanwege het onzekere weer daar) en dat is in de Andamanzee (nooit nog geweest vanwege het Tsunamigevaar). Nogmaals, waar moet ik dat veelbelovende (want rustige) strand zoeken? En als het even kan ook via het openbaar vervoer vinden?. Dat ter verkenning, voordat ik mijn gasten iets aanraad. Bij voorbaat dank.

 5. lung addie zegt op

  Beste Wim,

  je kan er op drie manieren heel eenvoudig komen zonder eigen vervoer:

  de trein: vanaf Bangkok de trein nemen tot Pathiu. Mij verwittigen en ik kom je ophalen aan het station en breng je naar Cral Beach, Thung Wualean Beach, Bo Mao Beach ….
  de bus: je neemt de bus vanaf Bangkok naar Chumphon en U verlaat de bus in Ta Sae aan de afslag van de Highway 4 met de 3201, je contacteerd me en ik kom je ophalen.
  het vliegtuig: van Don Muang naar Chumphon. Twee vluchten per dag met Nokair. Je contacteert me en ik kom je daar op de luchthaven ophalen.
  Van Pattaya in Bangkok geraken zal wel lukken veronderstel ik.

  Met de wagen: geen probleem: Phet Kasem Rd ( Highway 4 ) van BKK richting het Zuiden. In Ta Sae de afslag naar de luchthaven nemen: road 3201 en aangekomen in Pathiu lung addie contacteren.

 6. Wim van Doorn zegt op

  Mijn hoog te waarderen Lung Addie,
  Ik vind je aanbod werkelijk genereus en ga er graag op in. Sinds ik gepensioneerd ben heb ik het drukker dan ooit (met onder andere veel in het zwembad te liggen) maar ondermeer heb ik ook een afspraak (voor totaal iets anders) op woensdag 14 december in Bangkok. Ik ga overmorgen, dinsdag 1 november naar het reisbureau met het voornemen om op donderdag 15 december naar Chumpron te vliegen, of althans daar te vernemen of dat vliegtuig wel iedere (donder)dag gaat, enz. Ik heb nog tijd genoeg om definitief te boeken.
  Mijn emaladres is worldwidewim@live.com. Komt de genoemde datum niet uit, geen nood, dan plan ik een andere datum. Nogmaals mijn hartelijke dank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website