Heel veel is er in de stad zelf niet te zien. De stad heeft een grondige opknap nodig en biedt een min of meer troosteloze, verouderde indruk. Het racecircuit is enkel interessant als er een race plaatsvindt. Het is wel een circuit dat de hoogste kwalificering ontvangen heeft en waarvan gehoopt wordt een formule1 race op wereldniveau in de wacht kunnen slepen.

Idem met het voetbalstadium, is er geen voetbalmatch, ja dan valt er ook daar niet veel te beleven. Het is wel een mooi stadium. Naast de grote parking van het voetbalstadium is er echter een groot shoppingcenter, het Castle Shoppingcenter, doch daar hadden, zowel Lung addie als C&A weinig boodschap aan. Shoppingcenters vindt men tenslotte overal. Er was wel een prachtig parkje waar we wel oog voor hadden. De decoratie bestond uit beelden welke de Kamazutra uitbeelden. Ook het omliggende parkje was mooi en had een goede variëteit aan planten. Het was trouwens heel goed onderhouden.

Ook een bezoek aan het zijderupsmuseum en aansluitend bezoek aan een zijderupsfarm stond op het programma. Het museum, dat snel werd gevonden, was wel een bezoekje waard. De farms was een ander probleem. Na wat zoeken en vragen vonden we uiteindelijk het dorp waar de rupsen hun activiteit van zijdespinnen volbrachten. De toegang naar het dorpje lag net naast een tempel. In het dorp was er echter geen enkele activiteit te bespeuren. Navraag leerde ons dat we in het verkeerde seizoen zaten. De rupsen hielden zich in deze periode van het jaar met andere activiteiten bezig dan mooi garen spinnen, dus niets te zien…. jammer…
Op de terugweg van het zijderupsendorp naar de stad zagen we een tempel, met een heel speciale kleur, bovenop een heuveltop. Het was de Wat Pah Khao Noi. Een mooi meenemertje op onze sightseeing tocht. Deze tempel is uniek wegens zijn kleur, roze-bruin. Ook een bezoekje waard.

De historische Khmer tempels, gelegen in de provincie Buriram kunnen we beter later bezoeken als we opnieuw in Lahan Sai vertoeven. Van hieruit is het eerder te ver en vanaf Lahan Sai amper een paar km rijden, veel korter dus dan vanaf de stad Buriram. Er zal in Buriram wel nog meer te zien zijn, doch wegens de korte verblijfsperiode aldaar namen we niet echt de moeite om zaken, gekend door de lokale farangs, te gaan bekijken. Er werd zelfs besloten door C&A om Buriramstad een dag eerder te verlaten dan oorspronkelijk gepland. Twee dagen sightseeing bleek genoeg.

Het Roy Hotel zelf was goed. Het geeft een goed onderhouden indruk van buiten uit. De badkamers kunnen wel best een opknapbeurt gebruiken en de terrassen mogen ook eens gepoetst worden. Het ontbijt was degelijk, doch dagelijks een identiek buffetje, zoals in vele hotels. Farangs eten blijkbaar enkel eieren, gekookte, roer- of spiegeleieren. We hebben er eenmaal een avondmaal genoten en dat was niet echt wat je ervan zou verwacht hebben. Lung addie kwam wel aan de weet dat de kok, die blijkbaar heel goed was, de dag voordien zijn werkpost in het hotel had ingeruild om elders te gaan werken. Nu ja, les excuses sont faites pour s΄en servir.
De Stad Buriram kon, zowel C&A, als Lung addie niet echt bekoren. Rond de stad zijn wel de meest bekende grootwarenhuizen vertegenwoordigd: Big C, Tesco Lotus, Home Pro, Makro…. dus geen gebrek hieraan.

Morgen vertrekken we naar Roi Et waar C&A een landgenoot en, Lung addie, een goede vriend zal ontmoeten en last but not least, Lung addie opnieuw culinair zal kunnen genieten. Er zijn daar prima goede restaurants en daar kijkt Lung addie naar uit.

11 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Bezoek aan de stad Buriram en omgeving”

 1. fred zegt op

  Persoonlijk vind ik Buri Ram één van de meest aangename steden in de Isaan. Mooie grachten en leuk wandelen er om heen. Niet te druk niet te rustig. Weinig hoogbouw. Relaxte sfeer. Niet te veel verkeer.
  Leuk groot zwembad en goede goedkope restaurantjes. Maar ja uiteindelijk verschillen die stadjes in de Isaan niet zo veel van elkaar. Wie daar geblinddoekt ergens wordt heengebracht zal nooit echt kunnen zeggen in welk stadje hij zich bevindt. Same same but different zeker.

 2. adje zegt op

  Waarom zo negatief beeld schetsen over Buriram?Je zegt het zelf al. Je bent er tekort geweest om een goed beeld te kunnen geven.Wegens de korte verblijfsduur heb je de moeite niet genomen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Tussen de regels door meen ik dat het eerder aan C&A dan aan Lung Addie lag dat de tijd en moeite voor een verdere verkenning niet werd genomen.

  • lung addie zegt op

   Ik zie niet goed waar ik een negatieve beschrijving van Buriram geef. Ik geef de zaken gewoon weer zoals ik ze ervaar, verbloem niets en zal het ook niet minder waarderen dan het in werkelijk is. Ik ga me ook niet baseren op “van horen zeggen” maar eigen ervaring en op hoe mijn gasten reageren op wat ze zelf zien. Lung addie woont reeds lang genoeg in Thailand en heeft reeds voldoende steden en landelijke gebieden bezocht om een objectief beeld en vergelijk met andere plaatsen te kunnen maken.
   Mijn gasten C&A hebben zelf de keuze kunnen maken over wat ze wilden zien. Ze waren goed voorbereid al voor ze Buriram uitkozen als eerste te bezoeken stad in Isaan. De tweede keuze kwam van Lung addie die voorstelde Roi Et te bezoeken, dit zou hen tevens een contrast met Buriram tonen.

 3. Hendrik S. zegt op

  Voor de wat jongere Thailandganger:

  In Buriram kan je ook karten (tegenover voetbalstadion) en er zijn diverse bars en discotheken verspreid over Buriram.

  Tevens kan je goed eten (vooral pizza) bij het

  Maung Resort Buriram a.k.a. Tulip Boutique Hotel Buriram
  https://www.booking.com/hotel/th/maung-resort-buriram.nl.html

  Een van de best gewaardeerde hotels in Buriram door zijn gastvriendelijkheid en waar volgens horen zeggen de spelers van FC Buriram wel eens een hapje komen eten.

  Een paar jaar geleden dat ik er was, werd het hotel gerund door een Nederlander. Ik weet niet of dit nu nog zo is?

  • Hendrik S. zegt op

   Wat hij trouwens heel leuk deed (of nog steeds doet) is een eigengemaakt stokbroodje met kruidenboter, gratis als voorafje geven. Ook bij de door enkel en alleen door Thaise mensen bezette tafels. Werd toch wel door iedereen gewaardeerd zo af te lezen gehad hebbende aan enkele verraste maar voldane gezichten.

 4. Cornelis zegt op

  Op het Buriram Chiang International Circuit vindt in het weekend van 5 – 7 oktober de Moto GP voor de eerste maal in Thailand plaats. Ook in 2019 en 2020 is de Moto GP daar te gast.
  In het weekend van 24 – 25 maart zijn op het circuit de World Superbike races, dit jaar voor de vierde maal. In voorgaande jaren kwamen daarbij telkens zo’n 85.000 bezoekers opdagen.

 5. Joost Buriram zegt op

  Als je de weg niet kent in Buriram en je niet even navraag doet of op verkenning gaat, maar in je hotel blijft dineren, wat niet bekend staat vanwege zijn hoogstaande culinaire keuken, moet je niet klagen over het eten in Buriram en daarna zeggen dat je de volgende dag naar Roi Et gaat (waar je waarschijnlijk wel de weg kent) zodat Lung addie opnieuw culinair zal kunnen genieten.

  Er zijn hier in Buriram genoeg zeer goede restaurants met Thais en/of Europese gerechten, waar je culinair zeer goed terecht kan, maar als je de moeite niet neemt om die te vinden of even op ‘Tripadvisor’ te kijken, houdt alles op.

  Europees gericht zijn hier o.a. Muang Pizza (Nederlandse eigenaar), La Lom restaurant (Nederlandse eigenaar), Paddy’s Irish bar, Osteria Italia, Oli Wijn bar, Jimmy’s Sports café, Schnitzel Wirtin, London Steak, Klim Kitchen, Bus by Oli enz. en dan zijn er nog de vele zeer goede Thaise restaurants.

  • lung addie zegt op

   Beste Joost,
   denk je nu werkelijk dat toeristen, C&A, over de nodige tijd beschikken om op zoek te gaan naar de door U vermelde restaurants? Dat is allemaal goed en wel voor mensen die er langere tijd verblijven maar niet voor een verlofganger die amper 3 dagen voor Buriram kan uittrekken. Op zekere leeftijd zijn sommige mensen reeds blij dat ze, na een dag sightseeing, even in hun hotel kunnen verpozen en niet opnieuw moeten op zoek gaan naar een of ander restaurant, aangeprezen door tripadvisor, welke vaak een puur commerciele achtergrond hebben. Dat er in Buriram ook zeer goede restaurants zijn, daar twijfel ik zelfs niet aan, zou me eerder verwonderen dat het niet zo is. Als toevallige bezoeker ken je die echter niet altijd.
   Doch indien je wenst dat de bloglezers jouw streek beter leren kennen, neem jij dan maar eens de moeite er enkele boeiende artikels over te schrijven dan zullen kortstondig bezoekers ook mogelijk de moeite doen om die te gaan opzoeken.

   • Joost Buriram zegt op

    Nou zo groot is Muaeng Buriram niet hoor, met ongeveer 45.000 inwoners en bij de meeste hotels ligt een plattegrond van de stad, dat is altijd het eerste wat ik inkijk als ik in een vreemde stad kom, met daarop de bezienswaardigheden en de meest belangrijke winkels en horecagelegenheden, ook op loopafstand van het Ray hotel zitten zat goede Thaise restaurants en daar vlakbij, op 10 minuten lopen, zit Oli Wijn bar, met een zeer goed wijntje en een goede Franse keuken, gerund door 2 Franse broers.

    Ik ben helaas geen goede schrijver, voor een goed artikel wat geschikt is voor Thailandblog, mijn manier van schrijven is te beperkt, maar als je meer wilt weten over de bezienswaardigheden, shopping en het uitgaansleven van Buriram kijk dan eens bij de blogs van Buriram times of Buriram expats.

    Maar Buriram is gezien en nu zitten jullie in Roi Et waar je wel culinair zal kunnen genieten bij een van de goede restaurants die daar zijn.

 6. Peterdongsing zegt op

  Ik hoop dat je niet uitkijkt naar het bekende The White Elephant, gesloten wegens problemen met zijn Thaise liefje. Ook hoop ik dat je niet uitkijkt naar de bekende Pizza Italiaan, gesloten wegens visa problemen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Wel open en goed is Take Care, helaas op maandag gesloten. Mag ik weten welke restaurants je zelf in gedachten hebt?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website