Valhelm?

Door Khun Peter

Wie de media in Thailand volgt, zal het wel opgevallen zijn. De berichten dat er weer een farang van zijn balkon in Pattaya is afgevallen. In Phuket kunnen ze er ook wat van overigens. Net zoals de vele zelfmoorden onder ‘verdachte’ omstandigheden.

Recentelijk nog een Belgische pensionado in Pattaya (Pattaya Daily News). Deze man zou zelfmoord gepleegd hebben door zich op te hangen. Maar hij was geboeid en had een doek over zijn hoofd. Lijkt me lastig om geboeid zelfmoord te plegen.

Ze duiken steeds weer op van die vage berichten. Uitgegleden in de badkamer en op z’n hoofd gevallen, ja ja. Van het balkon val je ook niet zo maar af, tenzij iemand je helpt natuurlijk.

Misschien toch maar goed voor expats en pensionado’s om een helm te kopen. Niet voor op de brommer, maar voor op het balkon. Je weet maar nooit…

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Kan een farang vliegen?”

 1. johnny zegt op

  Ooit verbleef ik 6 weken in Pattaya, 4 overleden door geweld. Een farang uit het raam gesprongen, omdat een dame met al zijn spaargeld er van door was gegaan. Een Australier vermoord in opdracht van zijn vriendin die hij al 3 jaar kende. Hij had tijdelijk 750.000 bath op haar bankrekening geparkeerd. Twee Thai doodgeschoten omdat ze voor de ander voetbalclub juichden tijdens een uitzending van de match.

  Later die maand is er nog een Thai een bar binnengereden. En een discotheek is in vlammen opgegaan.

  Sindsdien mijd ik plekken zoals Pattaya, het is beslist geen reflectie van het ware Thailand. Voorkomen is beter dan genezen en hoef ik ook niet geboeid en met een kap over mijn hoofd 14 hoog het raam uit te springen….

 2. steven zegt op

  De conclusie zou dus kunnen zijn:
  1 Zorg dat je geen spaargeld hebt en als je het hebt, parkeer het dan niet op de rekening van je vriendin.(Geldt ook voor een Nederlandse vriendin)
  2 Kijk niet in het openbaar naar een voetbalwedstrijd of toon geen enkele betrokkenheid en emoties Helemaal niet juichen en/of klappen en opspringen.
  3 Mijd discotheken,ook als je een opleiding hebt genoten als jazzdancer
  Ga je toch naar Pattaya e.o, zorg dan dat je je fietshelm altijd draagt ook onder de douche en vooral op het balkon.
  Is dit alles tegen dovemansoren gezegd, volg dan, voordat je naar Thailand afreist,
  een cursus”skydiven”!
  Mijn vlieg- instructeur leerde mij, bij het begin van mijn opleiding, dat je altijd weer op landt.Het is alleen maar de kunst om veilig te landen.
  Een goede reis-en overlijdensverzekering lijkt me een must!!
  vr.gr
  STEVEN


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website