Je maakt van alles mee in Thailand (223)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
30 januari 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: een avontuurlijke geocachingtrip met cannabisplanten en een rare Thaise snuiter.


Cannabisplanten

In de rubriek, Je maakt van alles mee in Thailand (78), vertelde ik al over mijn avontuurlijke geocachingtrip op Koh Samui:(https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/je-maakt-van-alles-mee-in-thailand-78/).

Op een bloedhete dag vertrokken mijn vrouw en ik naar de Hin Lat waterval bij Nathon en dat dan nog zonder drank. Bovenaan de waterval vonden we bij het zoeken naar de geocachecontainer bij toeval een aantal ongeopende blikjes frisdrank. Dankbaar hebben we er eentje geledigd om onze ergste dorst te lessen.

Ditmaal verblijven mijn vrouw en ik in het noorden van Koh Phangam in een resort aan zee. Omdat stil zitten aan mij niet echt is besteed, trek ik er te voet op uit naar het nabijgelegen Koh Ma viewpoint, zoals aangegeven op Google Maps. Op de geocaching-kaart merk ik dat er tevens in de directe omgeving ervan een geocache verstopt zit: twee vliegen in één klap dus (foto boven).

Na een half uurtje heuvelopwaarts stappen bereik ik het viewpoint. In feite is het niet meer dan een verlaten en intussen vervallen discotheek waar in vervlogen tijden wellicht meer ambiance en volk was.

Rare Thaise snuiter mij met bevreemde ogen

Na enkele foto’s van de prachtige omgeving gemaakt te hebben ga ik op zoek naar de geocache. Normaliter laat dat ding zich meestal vrij vlot vinden, maar hier is het andere koek. Op enkele meters afstand bekijkt een beeld van een of andere rare Thaise snuiter mij met bevreemde ogen. Dat belooft niet veel goeds, denk ik.

Om mijn poging de geocache te vinden beloond te zien wijk ik wat verder af van de opgegeven coördinaten. Wat zie ik na enig klauterwijk achter een stapel metershoge rotsblokken? Goed verstopt maar goed onderhouden staan daar tientallen potten met kleine, grotere en zelfs oogstbare (denk ik dan toch) hennepplanten.

Om niet in de problemen te geraken met het volk dat op de nabijgelegen resort UTOPIA huist (what’s in a name?), besluit ik maar er stiekem van onderen te muizen, voordat de (illegale?) kwekers zich mogelijkerwijze betrapt voelen.

Internet leert mij dat iedere Thai thuis zes cannabisplanten mag hebben voor persoonlijk gebruik. De Thaise regering doet poging om het kweken en het gebruiken van wietplanten te decriminaliseren. Dat is althans wat een vluchtig opzoekwerk oplevert.

Ingezonden door Gust Feyen


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (223)”

 1. fred zegt op

  Het is een regelrechte niet te onderbouwen klucht dat wiet illegaal is en sterke drank legaal. Als ik zie wat die sterke drank in de Isaan aanricht is mijn ongeloof nog groter. Niet zelden denk ik bij mezelf wat een zegen het zou zijn mochten die mensen hier af en toe kunnen opteren voor een joint in plaats van hun zoveelste fles Lao Khao.
  Als voorstander van legalisering kan ik enkel maar hopen dat Thailand de weg volgt die meer en meer landen beginnen in te slaan .
  Alleszins zou ik iedereen afraden om zich er nu al op een of andere manier mee in te laten. Het duurt een hele tijd eer het risico op vervolging is geweken. Je hebt de wet maar ook nog eens hoe die wet wordt geinterpreteerd. Vergeet niet dat het fenomeen drugs altijd een heel dankbare stok is geweest om onschuldige mensen een loer te draaien (denk maar aan Duterte)

  Het zal nog lange tijd duren eer het allemaal wat ingeburgerd raakt en de weg echt safe is voor gebruik en of kweek.

 2. Johnny BG zegt op

  Over minder dan 120 dagen is het een feit dat TH cannabis niet meer als vijand ziet. Veel mensen hebben een tijd van hun leven in de gevangenis verloren vanwege de twijfelachtige wetgeving en straffen erop maar je kan het ook positief zien. Dit gaat gigantisch veel toeristen opleveren die in het thuisland geen cannabis mogen roken.
  Geen e-cig, geen shisha maar gewoon wiet. Wederom een cadeau aan boeren van deze regering om extra inkomsten te verdienen en als ze het goed doen meer dan dat.

 3. PEER zegt op

  Ja, en het klinkt raar.
  Maar in Ubon Ratchathani ging ik vorige week naar ‘t immigration-office, bij de universiteit, om te verlengen.
  Tot mijn grote verbazing stonden daar voor de ingang op 3 mtr. in de grote plantenbak wel 40 volgroeide ( 1 mtr hoog) hennepplanten.
  Nou jullie weer !!
  Welcome to Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website