Je maakt van alles mee in Thailand (198)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: , , , ,
20 oktober 2021

Als er één sport is waar ik mij in interesseer dan is het golf. Op YouTube volg ik ook alles van Rick Shiels een coaching professional. Rick had de hand weten te leggen op een set van King Cobra, een speciale genummerde golfset 2500 dollar. Alles gemaakt zoals Ricky Fowler het zou willen (een Amerikaanse golf grootheid). De koperen koppen zijn dan ook met RF aangeduid.

Nu komt het……

Een week geleden loop ik de golfstore van de Outlet in Pattaya binnen en zie tot mijn stomme verbazing deze RF clubs in het rek staan voor 45.000 baht, zeg 1145 euro. Dit kan helemaal niet want Rick Shiels heeft er meer dan een jaar op moeten wachten!

Ik ben al op zoek naar mijn creditcard maar voor dat ik hem vind komt er een jonge verkoopster naar mij toe met de mededeling dat ik de set niet kan kopen….. Hè?? Niet kan kopen? Ja, u speelt niet goed genoeg, FOR PROFESSIONALS ONLY!

Misschien ben ik wel een professional of wil ik de set alleen maar als decoratie in mijn kantoor! Een beetje perplex ben ik de zaak uitgelopen en doe mijn verhaal bij mijn vriend Gerrit in soi 7 (Jomtien). Door Gerrit en nog een paar mensen die in zijn zaak aanwezig waren, voelde ik mij zo opgefokt en besloot ik de golfset TOCH te kopen.

Niet veel later loop ik de winkel weer binnen en gelijk de dame in mijn nek want volgens haar zou ik de set wel eens onbetaald mee willen nemen. Ik kijk nog even de opgegeven specificaties van Cobra door en het valt mij op dat de nummer 4 geen deel uitmaakt van de set terwijl die toch echt op de foto staat. De dame weet zich geen raad en roept er een senior verkoper bij. Op mijn vraag waar de nummer 4 is zegt hij, “you must order“. Okay, please can you order it, so we can finish the deal? NO CAN NOT en loopt weg om ons vanaf zo’n twintig meter achter in de zaak gade te slaan.

In de tussentijd had de corpulente verkoopster nog een prijsstickertje gevonden van 48.000 baht i.p.v. 45.000 baht die toch echt op de uitverkoop aanduiding stond. Het mocht allemaal niet meer baten, de set met een club minder was echt 3000 baht duurder geworden in de tussentijd.

Moraal van dit verhaal. Wat ben ik blij dat ik een Nederlander ben en beroemd ben om onze handelsgeest.

Morgen weer lekker golfen.

Ingezonden door Fred R.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 14 votes.
Please wait...

4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (198)”

 1. KhunJoop zegt op

  Het ontbreken van Nr 4 zou enigszins de lagere prijs kunnen verklaren, maar ik zou toch wantrouwig worden bij zo’n lage prijs.
  Is de set namaak of “van de vrachtwagen gevallen”? Dat zou toch mijn eerste gedachte zijn.
  Tevens vreemd dat ze se set niet willen verkopen. Bang dat je terug zou komen om verhaal te halen als de set inderdaad fake zou zijn?
  Een Thai die iets niet wil verkopen voor de vraagprijs is toch op zijn minst vreemd te noemen.
  Dus ik denk dat er iets met de set niet pluis was.

 2. Fred Repko zegt op

  Beste Joop,

  De set is 100% origineel.

  https://www.cobragolf.com/king-rf-forged-mb-copper-irons

  Door het grote succes van de 500 genummerde sets heeft Cobra besloten ook een niet genummerde versie uit te brengen voor een kleine 1400 dollars.
  Zoals je kunt zien bestaat deze uit 4 t/m Pw.
  Waarom de 4 ontbreekt en waarom ze deze niet aan mij willen verkopen is een groot raadsel.
  Eerder kocht ik, een Ping G25 Graphite, Ping G400 stiff, Ping G ladies Graphite, Callaway XR stiff en de laatste aanwinst een Mizuno JPX 919 hot metal.
  Ik ben zoals je kunt zien een serieuze klant en de dame in kwestie heeft duidelijk haar cursus ” verkopen ” nog niet afgemaakt.

 3. R. zegt op

  Zou het een lokkertje zijn geweest?
  Onrealistische prijs met de intentie om het zowiezo niet te verkopen voor die prijs?

  Zullen het denk ik nooit te weten komen.

  Echter, als ik u was, dan zou ik daar NOOIT meer iets kopen!
  ONLY FOR PROFESSIONALS. Wat heeft dat er nu mee te maken. Bepaal zelf wel of het geschikt voor me zou zijn (of niet).

  Zulke winkels met dergelijke verkopers zou ik als de pest vermijden

 4. Fred Repko zegt op

  Geachte lezers,

  Bij deze film begint het hele verhaal. Riek Shiels ontvangt hier de King Cobra copperhead. Genummerde clubs en speciaal voor Rick Fowler ontworpen. Kosten 2499 dollar

  https://www.youtube.com/watch?v=MxyHR3qihpE&t=341s

  Nu heeft cobra dezelfde clubs uitgebracht zonder nummering en kosten nu 1399 dollar en DEZE staan nu in de grote golf outlet in Pattaya shopping Centre maar IK mag als oud professional de clubs niet kopen omdat een corpulente dame van 100 kilo plus dit mij verbied !!!!!
  Er is een club kwijt ende prijs is terwijl wij staan te praten 3000 baht omhoog gegaan
  Ga er naar eens naar toe, een prachtige zaak, de manager van Ping komt zelfs bij ons thuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website