Valse vruchten?

Door Colin de Jong – Pattaya

Waar blijft de tijd? Alweer vijf jaar aan het pennen. Wat eens begon met een informatie verzoekje voor de Nederlandse gemeenschap in Pattaya.

Hierna kwamen er veel verzoekjes binnen om hier mee door te gaan en de 2e week was al het 300 woorden en binnen een maand 1500 woorden elke week. En dat allemaal voor de goede gemeenschap voor mijn niks met assistentie van collega en ex-Parool medewerker Ben Berrens die mij verving als ik op reis was, waarvoor mijn dank.

Thailand virus

Gelukkig nog maar een halve pagina want moest vanwege de bezuinigingen dit delen met de Fransen en zou zeggen; Merci Beaucoup want er ging meer tijd in zitten dan mij lief was. Vooral de hulpverzoeken, vele reacties en vragen over de gehele wereld liep de spuigaten uit. Start binnenkort een website over het vestigen en emigreren naar Thailand met alle voor maar ook nadelen. Maar het gaat het om de plussen en dan wil je graag hier wonen in het laatst overgebleven paradijs, want eenmaal op vakantie geweest blijkt bijna iedereen besmet met het Thailand virus.

Valse vruchten

Maar heb ook vele nare ervaringen meegemaakt want verliefd is verloren! Blijf hiervoor waarschuwen want de problemen kunnen niet uitblijven als je verliefd wordt op de eerste beste bar of go-go meid. Ze moeten voor hun familie en kindjes zorgen en beschouwen ons slechts als een sponsor en een ATM machine. Een zwarte doos is sterker dan 10 paarden is hier vooral van toepassing en ben 3 jaar geleden begonnen met een boek wat meer op een encyclopedie gaat lijken onder de titel ;”VALSE VRUCHTEN”. Heb er zelden zoveel meegemaakt in een mand met bizarre gevolgen. Zes vrienden en kennissen vermoord uitsluitend om financieel gewin.

Heb ook nog nooit zoveel leugens gehoord maar het blijft het meest fantastische land om te leven en de kwaliteit van het leven is geweldig en voel me hier ook net als miljoenen andere farangs thuis in ‘The land of smile” Soms met een zure of valse lach maar dat ligt meestal aan jezelf, want als je naïef bent en goedgelovig kom je aan de beurt en kun je vroeg of laat als ridder te voet naar huis.

Thais schatje

Onlangs nog 3 vrienden die hun miljoenen in rook zagen opgaan omdat ze na respectievelijk 10-19 en 20 jaar hun vrouw wel vertrouwende en alles op hun naam hadden gezet. Plots werd men geconfronteerd met enorme schulden op hun bezittingen omdat de dames forse leningen hadden afgesloten voor woeker rentes via de bekende loansharks. En niet betalen betekent alles kwijt want deze maffiosi heeft geen medelijden.

Kortom nog eens; Zet nooit een huis op een Thais schatje maar alleen op een compagnie en zorg voor een preferent share zodat de andere aandeelhouders geen coup kunnen plegen. Moet je dan toch zo nodig een huis op haar naam zetten vraag dan niet alleen een 30 jarige lease maar geef haar ook een hypotheek en laat haar een onherroepelijke volmacht tekenen. Gaat zij protesteren stuur haar dan maar gelijk het bos in. En koppel een testament aan een lease want anders is het vroeg of laat bingo. Want als er een probleem komt, worden de messen geslepen en kun je met jouw lease op de vlucht. En bewaar je belangrijke papieren altijd elders bijvoorbeeld bij het Nederlandse kluisbedrijf in het Jomtiencomplex. Voorkomen is beter dan genezen en nogmaals; Wie niet luisteren wil moet maar voelen, want heb nu genoeg gewaarschuwd!

Nederlandse Podoloog

Velen kennen hem alweer een tijdje in Jomtien onze voetendokter Ruud. Hij heeft 5 klinieken in Nederland en een in Bangkok en heb hem kunnen overhalen om hier ook te beginnen gezien de vele farangs die hier woonachtig zijn. 80 % heeft voetproblemen en ik kwam ook bijzonder slecht uit de test voor slechts 500 baht. Mijn rechtervoet is 1.5 cm korter en liep scheef. Maar dit is inmiddels verholpen middels een leren steunzool waarvoor grote dank van mijn zweetkakkies. Een paar dagen spierpijn maar kan inmiddels weer kilometers lopen zonder pijn met mijn rug en nekhernia. Ik sta inmiddels weer recht en de rest ook met dank van mijn vrouw. Ook mijn grote dank voor het gratis testen en corrigeren van de Merceykids waarom ik had gevraagd,wat uitgebreid was te zien op Pattaya People Tv. Voeten worden vaak verwaarloosd maar het is een absolute must even een bezoekje te brengen aan Dr. Ruud die zijn praktijk onlangs heeft geopend bij zijn huis in Jomtien’s Viewpoint onder de naam; The Walker”

zie www.footclinic.asia tel.038- 232543 of 08-71331280

4 reacties op “De 250-ste editie van de Hollandse pagina in Pattaya People”

 1. johnny zegt op

  Ik ben ooit in een vlaag van verstandsverbijstering vertrokken naar Thailand, op zoek naar een happylife, omdat ik het in Nederland niet meer zag zitten. Land van de glimlach, vol met nieuwe mogelijkheden. Sindsdien is mijn idee over dit land behoorlijk veranderd/aangepast. De waarden en normen hebben niets te maken met wat ik ooit heb geleerd van mijn ouders en het is en blijft een 3e wereld land met de daarbij behorende IQs en hier en daar een luxe warenhuis of ziekenhuis. Ik heb geleerd om Thailand te bekijken met Thaise ogen en mij te verplaatsen in die waarden en normen. Ik reken ook nergens meer op en niets is wat het lijkt. Die Thaise glimlach heeft voor mij dan ook een geheel andere betekenis gekregen. Het was dan ook mijn vrouw die veel zaken uit de doeken heeft gedaan en nog steeds.

  Het zijn dan ook veelal de dagelijkse ergernissen wat de farang weer doet vertrekken, die zinloze ergernissen, zo zonde van je tijd.

  Enkele dingen van gisteren, het slaat echt nergens op;

  – ik laat mijn auto wassen, doch is niet schoon. Ik klaag en wordt opnieuw gewassen ( zeggen ze ) nog steeds niet schoon, ik klaag…. ik klaag…. uiteindelijk een geergerd vrouw mens daar. Ik betaald en ik zeg dat ik nooit meer terug kom. Enfin, de eigenaar van de shop komt om mijn geld terug te geven. Waarom maken ze nou niet gewoon die auto schoon?

  – ik wil geld pinnen, to mijn verbazing heeft iemand zijn groentenzaak in de ATM opgebouwd. Extra afdakje denk ik?

  – een vrouwtje van de massage zegt mij dat ze in November gaat trouwen…. leuk. Zie ik haar een week later en blijkt ze al getrouwd te zijn. Vandaag krijgt mijn vrouw te horen dat ze helemaal nooit getrouwd is, maar dat haar vriend nog steeds getrouwd is en zijn vrouw het niet erg vind dat die een ander ketst. Wat een gezwam toch allemaal……

  Enfin, ben je als farang ” Thai solid ” geworden, dan is het een mooi land om te verblijven en dingen te zien. De mensen ga je selecteren en veel zaken neem je met een korreltje zout. Blijven lachen….. dat werkt het best!

  • ThailandGanger zegt op

   Leuke reactie….. Weer veel herkenning. Vooral die van dat trouwen. Zo vaak hoor ik een Thai zeggen…. het is zeker…. even later misschien…., weer even later geen idee of weet ik niet…. niet….. tot het is nooit gebeurd of heeft nooit plaatsgevonden.

   Altijd gezwam en geklets over anderen en de waarheid is vaak ver te zoeken.

 2. Hansy zegt op

  Nogal geschrokken van met name het volgende geschrevene: “Zes vrienden en kennissen vermoord uitsluitend om financieel gewin.”

  Na wat te zijn bijgekomen toch nog wel met wat vragen blijven zitten.
  Waaruit bestaat het financieel gewin? Bv het verkrijgen van een huis, wat al op naam van de partner staat? Bankrekeningen op beider naam waar nogal wat op staat?

  Gebeuren deze moorden ongestraft, met andere woorden, kijkt de politie de andere kant op?
  Om wat voor bedragen gaat het globaal?

  Waren deze moorden te voorkomen geweest door minder naïef te zijn en het beter beschermen van bv eigendommen?

  • Steve zegt op

   Ja Hansy, je geeft zelf het antwoord al.

   Zo gauw een Thai merkt dat er geld te halen is, zullen ze dat ook doen. De goede nagelaten natuurlijk. Als je veel geld hebt moet je dat niet laten blijken en er voor zorgen dat anderen inclusief je Thaise liefje er niet bij kunnen. Zij kan wel betrouwbaar zijn, maar haar aan Yaba verslaafde broer niet. Zaken doen in Thailand is ook link. Voor je het weet doe je dat met de verkeerde mensen.

   Als Thai het gevoel hebben dat er niets te halen valt laten ze je met rust. Het is dan ook niet slim om te pronken met sieraden, dure auto’s en grote huizen. Hetzelfde geldt voor een dikke levensverzekering afsluiten met jou schatje als begunstigde. Dan lees je even later weer in Pattaya Daily News dat er een Falang van zijn balkon is gekieperd. TIT.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website