Geland op een tropisch eiland: Een gewone dag

Door Els van Wijlen
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
20 april 2017

Els van Wijlen verblijft momenteel met haar man ‘de Kuuk’ op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


Elke morgen stap ik om m’n scooter en rijd in 20 minuten van mijn huis naar Bubba’s Coffee Bar. Rijdend door het binnenland zie ik een grote tevreden, glimmende grijze buffel, die net heeft genoten van zijn ochtendbad, ik ruik de natte blubber.

Even verderop staat een Thai met een touw in de hand, hij kijkt omhoog…in de palmboom zit zijn aap die kokosnoten losdraait en naar beneden laat vallen.

Er zit een prachte blauwe kingfisher te pronken op een stroomdraad. Een lizard schiet over de weg en een hond ligt midden op straat te slapen. Diffuus ochtendlicht schijnt door een haag van palmbomen tot ik de berg op ga.

Ineens zijn daar intens felle zonnestralen die mijn gezicht verwarmen en ik moet me inhouden om niet mijn ogen dicht te knijpen van genot.
Even flink gasgeven zodat de scooter vaart blijft houden op de steile weg. Dan ben ik boven op de berg.

Wow, voor me ligt de zee aan de andere kant van het eiland, ik zie Koh Samui en links de met jungle begroeide bergen richting Tong Nai Pan.
Een hoogtepunt!

Ik daal af, zonnestralen en zwoele zeewind strelen fluweelzacht mijn huid. Zucht. Nog een paar minuten, ruik ik al verse koffie?

Dan ben ik bij Bubba’s en Robin maakt een heerlijke flat white voor me. Als Robin er niet is, is Naing de barista in da house. Hij is het afgelopen jaar opgeleid tot barista en zet een mooie koffie. Wat mij betreft is hij de eerste en de beste Birmese Barista.

Hom, de chef in de keuken heeft vaak haar wangen versierd met het typische Birmese gele poeder. Zij maakt de allerlekkerste granola voor me.

Naing en Hom zijn vanaf de start bij Bubba’s, maar nu zijn ze er niet. Ze hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt en veel geleerd en bereikt.
Niet alleen in het cafe maar ook privé. Naing is 25 en hij ging vorige maand terug naar Birma om bij zijn vrouw te zijn. Ze verwachtten hun eerste kindje. Vorige week hoorde ik dat er een dochtertje is geboren.

Hom is 24 en wordt moeder in mei. Een spannende tijd!

Als het goed is zijn Naing en Hom voor het volgende hoogseizoen in juli weer terug.

Tot die tijd zullen Myatt, San, Nie, Tjee, Chai, Su, Nee en Mitra Robin gaan helpen om alle klanten van Bubba’s heerlijke koffie, lekker ontbijt en gezonde lunches te serveren.

En dat doen ze super!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Geland op een tropisch eiland: Een gewone dag”

 1. Rene Martin zegt op

  Ik zou zeggen een bijzondere dag en ik kan het me goed voorstellen hoe prettig het leven is op Koh Phangan.

 2. Johan zegt op

  Heel mooi geschreven, lijkt mij een paradijs op aarde en prachtig om daar te mogen en kunnen wonen.

 3. Hendrik S. zegt op

  Uw schrijfstijl leest lekker weg

  Mvg, Hendrik S

 4. Pelgrim zegt op

  Wat leuk dat er ook ” farangs” zijn die een fantastisch bedrijf hebben zonder problemen met de plaatselijke overheid of de Thaien over wat voor pietluttigheid dan ook.
  Als ik volgend jaar op het buureiland ben ga ik zeker een bakkie doen bij Bubba’s. Wat is precies het adres van de coffeeshop?

  • els zegt op

   Hoi Pelgrim,
   Bubba’s Coffee Bar zit in Baan Tai. Aan de drukke weg van Thong Sala naar HaadRin.
   https://www.facebook.com/pg/bubbascoffeebar/about/?ref=page_internal
   gr. Els

   • Pelgrim zegt op

    Els, is dat in de buurt bij Panghan Lodge?

    • els zegt op

     Hoi Pelgrim,
     Ja, als je Phangan Lodge op Baan tai bedoeld. Het is er ongeveer 1 km vandaan.

     • Pelgrim zegt op

      Dag Els, leuk en lekker vlakbij. We zijn er waarschijnlijk begin maart volgend jaar maar kijken er wel naar uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website