Flipje Tiel is weer in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
9 oktober 2020

U moet wel een hondstrouwe lezer van het eerste uur zijn om u nog een verhaal te herinneren, dat ik in 2012 maakte over een inwoner van Tiel, die ik voor het gemak maar Flipje Tiel noemde. Hij was toen al een trouwe bezoeker van Pattaya en de Megabreak Poolhal. Als hij niet in de poolhal was, dan zat hij wel ergens in een kroeg te genieten van drank en mooie meiden.

U kunt dat verhaal nog eens lezen op: www.thailandblog.nl/thailand/flipje-tiel-hoteldebotel

Directe aanleiding voor die posting van toen, dat Flipje een omslag in zijn Pattaya-leven maakte, want hij werd verliefd op een Thaise schone. Het uitgaan werd minder evenals zijn bezoeken aan de poolhal, het verliefde stel hield zich vooral met elkaar bezig.

Vader geworden

Die verliefdheid is in de loop der jaren stevig uitgegroeid, zeker toen er uit die verhouding een meisje geboren werd. Voor Flipje was het zijn eerste en waarschijnlijk ook laatste vaderschap. Hij komt al die jaren zeker twee, maar vaak ook wel drie keer naar Pattaya om dan met zijn vriendin (want niet getrouwd) en dochter een min of meer gewoon gezinsleven te leiden. Hij komt nog altijd in Megabreak om deel te nemen aan de toernooien, dus regelmatig wordt ik op hoogte gebracht van vooral het opgroeien van zijn dochter.

Reisrestrictie

Tja, en ook Flipje werd getroffen door de reisrestricties van Thailand. Na een bezoek in het begin van dit jaar was het afgelopen, hij kon niet naar meer naar Thailand reizen. Hij moest wachten op betere tijden, zoals vele andere Thailand liefhebbers, die op het moment, dat het land op slot ging, zich elders op de wereld bevonden.

Die reisrestrictie werd dan op een gegeven moment enigszins verlicht, waardoor bepaalde groepen mensen toch een mogelijkheid hadden naar Thailand te kunnen reizen. Eén van die groepen bestond uit buitenlanders, die konden aantonen, dat zij een duurzame en getrouwde relatie hadden met een Thaise partner of wettig een ouderschap van een Thais kind of kinderen bezaten.

Thaise ambassade in Den Haag

Begin augustus vertelde ik hem van die laatste mogelijkheid, maar Flipje had het al gezien en ook al contact opgenomen met de Thaise ambassade in Den Haag. Het balletje ging rollen, Flipje zorgde voor de benodigde documenten, boekte een vlucht met Emirates via Dubai naar Bangkok en regelde ook een hotel in Bangkok voor de verplichte quarantaine. Een week of drie geleden stuurde hij mij een berichtje, dat hij in Bangkok was aangekomen.

De procedure

Gisteren was Flipje weer in Megabreak om mee te doen aan een poolbiljarttoernooi en ik vroeg hem of die hele procedure niet te ingewikkeld was. Flipje antwoordde, dat Thailand nu eenmaal de regels bepaalt, die voor hem duidelijk waren. Als je je daaraan houdt, dan is het wel ingewikkeld en moeizaam, maar het is goed te doen.

Natuurlijk wel steeds wat stress of het volgende document in orde zou zijn, maar Flipje nam alle hindernissen met gemak. Na de stress in Nederland kwam dan de saaiheid en verveling van de quarantaine in Bangkok.

Tenslotte

Flipje Tiel is dus weer in Pattaya, hetgeen hem naar zijn schatting (o.a. medische documenten, vlucht, quarantaine hotel) ongeveer 2500 Euro heeft gekost. Hij vond het alleszins waard, want hij geniet nu een maand lang van het weerzien van zijn vriendin en dochter. Gisteravond was hij redelijk snel uitgeschakeld in het poolbiljartoernooi, maar vond dat niet echt erg, want de volgende morgen moest hij “op bevel” van zijn dochter weer vroeg opstaan om haar naar school te brengen.

Een blij gezinnetje dus en ook ik was blij, want Flipje had voor mij, net als bij alle vorige bezoeken, mijn favoriete Nederlandse sigaren meegenomen.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.71/5. From 24 votes.
Please wait...

3 reacties op “Flipje Tiel is weer in Pattaya”

 1. Rob zegt op

  Leuk en informatief verhaal Gringo.
  groet Rob

 2. KC zegt op

  Prachtig verhaal…
  Karl

 3. Kees Onderwater zegt op

  Bedankt voor dit actuele verslag.
  Hier hebben we wat aan!

  groet Kees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website