Charity bedrace 30 januari in Pattaya

Door Colin de Jong
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
19 januari 2011

Onder leiding van de Rotaryclub of Pattaya gaat zondag 30 Januari de 3e editie van start van deze komische en succesvolle charity bedrace. De vorige twee edities van de bedrace was een groot succes met vorig jaar 42 deelnemers.

Ook diverse artiesten hebben hun medewerking toegezegd w.o. de vaderlandse troubadour ‘Gerbrand’ de ook vorig jaar van de partij was, evenals de Engelse Frank Sinatra.

Vanwege mijn rugproblemen heb ik het presentatiestokje overgegeven maar kom waarschijnlijk niet onder mijn Elvis kunstje uit als Charity chairman. Maar het goede doel heiligt de middelen en vorig jaar hadden we ruim 700.000 baht bijeengesprokkeld en dit jaar ligt de lat op 1 miljoen baht. Deze komische show met deelnemende bedrijven uit diverse landen wordt wederom opgenomen door Reuters en is de volgende dag te zien op CNN.

De organisatie kan nog enkele sponsors gebruiken voor de minimale kosten van 5.000 baht waarvoor men een bed krijgt aangeboden. Voor de reclameborden moet men zelf zorgen. De enige Nederlandse deelnemer tot nu toe is het Eagle guesthouse en restaurant in Jomtien. Kom op mannen voor slechts 5.000 baht ben je een charitysponser inclusief bed. Met een enorme publiciteit wereldwijd via CNN, BBC, FOXNEWS, diverse Aziatische en Nationale T.V. en Pattaya People T.V die men kan volgen via de website video.www.pattayapeople.com click bedrace.

Diegene die is geïnteresseerd kan contact opnemen met de Pattaya People office tel. 038- 427585 en vraag naar Khun Ning die samen met Niels Colov deze bedrace coördineert. Om 17.00 worden de deelnemers verwacht bij Central World shoppingmall. Om 18.00 uur is er een parade over de Beachroad waarna men weer terugkeerd naar de Central World. Om 19.00 uur is de officiële opening van Pattaya’s burgermeester Khun Ittipol Khunplume waarna de deelnemers gaan vertrekken vanaf Central World aan de beachroad richting Walkingstreet.

Alle deelnemers worden verzocht zich te verzamelen aan het begin van de Walkingstreet. Het podium en prijsuitreiking vindt plaats in de Walkingstreet tegenover King Seafood. Op 18 Januari 15.00 uur is er een persconferentie over de int. Bedrace in de Centralworld en de deelnemers worden allen geacht daar aanwezig te zijn. Vanaf 18 tot 30 Januari is er een exhibition met videobeelden van de Bedrace 2010 in de Central World mall die eveneens deelneemt met 5 bedden. Eaglehouse zoekt nog actieve helpers c.q. duwers. Wie steunt onze enige landgenoot? Neem contact op met Rens tel; 08-7001

Thailand Nr. 1

Uit een onlangs verschenen onderzoek gaven de ondervraagde vakantiegangers de meeste punten aan Thailand als beste vakantieland buiten Europa. Maar liefst 87% van de ondervraagden gaven te kennen dat ze Thailand een fantastisch vakantieland vonden en zeker terug komen. Maar liefst 53 % gaf te kennen te willen overwinteren en hier hun oude dag wilde slijten. Geen wonder met zoveel plussen. Mooie stranden, tropisch klimaat 365 dagen per jaar, heerlijk Thais eten en heel goedkoop was een enorme plus, evenals de vele fraaie golfbanen en geweldig uitgaansleven in de grote steden.

Vooral Pattaya en Phuket kwamen er het beste van af alhoewel de meesten Phuket erg duur vonden vergeleken met Pattaya. Het afgelopen jaar werd ook Thailand geconfronteerd met een teruggang in het westerse toerisme maar deze werd goedgemaakt met veel toeristen uit China,India, Korea en Rusland. De Engelsen en Eurogangers kunnen door de veel te sterke baht minder besteden en zoeken naar alternatieven. Sprak diverse personen die naar Turkije waren geweest maar daar snel van zijn teruggekomen omdat ook daar de prijzen te snel zijn gestegen. En wat Pattaya te bieden heeft vindt men nergens anders op deze aardbol want de kwaliteit van het leven alhier krijgt van mij een ruim voldoende.

Chrystal Thai Airways

Thailand is vanaf 30 januari een nieuwe goedkope vliegmaatschappij rijker. Chrystal Thai heeft de benodigde vergunningen binnen en gaat vanaf 30 januari vliegen met zeer interessante aanbiedingen naar India,Korea en Clark op de Filipijnen. Goed nieuws voor de Angeles City toeristen die nu niet meer alleen afhankelijk zijn van de rampzalige vliegmaatschappij Cebu Pacific waar ik dramatische ervaringen mee heb gehad. Uitgestelde vluchten en 10 uur wachten enz. En bovendien krankzinnig duur momenteel waar ik 22.000 baht moest neertellen voor 3 uur vliegen in een oude kist. Vlieg dan ook nooit meer met deze maatschappij en zal zeker gebruik maken van Chrystal Thai met interessante lowcost budget tarieven naar Clark in de Filipijnen. Vlieg deze week voor slechts 9000 baht naar Manila en kan zonder probleem mijn ticket wijzigen wat ook niet mogelijk is bij Cebu Pacific.

Vlaamse Club Pattaya

Afgelopen zaterdag hield de Vlaamse Club Pattaya (VCP) haar maandelijkse meeting in de Lucky Time Bar in Soi Moslim. De topic was deze keer een zeer interessante n.l. eerste hulp bij ongevallen en attacks. De Belgische arts Peter de Bock was de gastspreker en gaf een gedetailleerde uitleg over hoe te handelen in noodgevallen. DE VCP is een snel groeiende club die haar meetingen houdt op de eerste zaterdag van de maand in de Lucky Time Bar in Soi Moslim aanvang 10.30 uur. Voor meer info contact Dhr. Donaat Vernieuwe tel; 08-91494146 De Belgen willen ook eens een keer graag van die Nollanders winnen en zijn altijd succesvol met hun taaldictee. De Belgen hebben ons uitgedaagd volgende maand en landgenoten die willen meedoen kunnen zich in verbinding stellen met het Holland-Belgium house eveneens in Soi Moslim en vraag naar Erik tel; 08-68204272

Drugs operatie

Tijdens het Thaksin bewind werd er een bikkelharde confrontatie geleverd met drugsdealers met als resultaat ongeveer 2500 doden. Deel 2 van de editie kwam op naam van deze regering echter zonder doden maar wel met ruim 21.000 arrestaties in 4655 gemeenten in geheel Thailand. De huiszoekingen waren niet tevergeefs want er werden maar liefst 1.6 miljoen Yaba tabletten gevonden. Daarnaast ook grote hoeveelheden heroïne,marihuana en ice met een straatwaarde van 52 miljoen baht.

Dat dit slechts een topje van de ijsberg is moge duidelijk zijn want het drugsprobleem kent geen grenzen ondanks de hoge straffen. Wereldwijd gaan er vele honderden miljarden in om en in geld uitgedrukt zou dit de grootste multinational moeten zijn. Helaas een probleem zonder weerga wat niet is te stoppen gezien de grote bedragen die er in omgaan. De gevangenissen zitten overvol met drugsdealers en er komen elke dag meer bij. Bij mijn bezoeken aan de vrouwengevangenis vroeg ik de directrice naar de categorie drugdealers waarna ik het bizarre antwoord kreeg dat dit maar liefst 90% was. Na een tweetal gesprekken bleek dat de dames onder druk waren gezet door hun loverboys die uiteraard de dans waren ontsprongen. Niet alleen dealen maar ook het gebruik van hard en softdrugs is verboden in Thailand. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Charity bedrace 30 januari in Pattaya”

  1. Ron zegt op

    Bedankt voor alle informatie beste Colin,
    Voordat de mensen zich een ongeluk zoeken; Central World heet in Pattaya Central Festival, toch ?
    Is uiteraard ook van de Central group, maar goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website