U weet wellicht, dat één van mijn hobby’s hier in Pattaya het poolbiljarten is, dat ik in Megabreak Poolhall beoefen en daar ook mede de toernooien organiseer. Het afgelopen jaar hebben we er weer zo’n 150 achter de rug, want driermaal per week is er de mogelijkheid om aan toernooi deel te nemen.

Daar wordt veel gebruik van gemaakt, we tellen gemiddeld rond 30 spelers per toernooi. De spelers komen uit heel veel verschillende landen, ik denk, dat we dit jaar spelers van wel meer dan 50 nationaliteiten over de vloer hebben gehad.

Verscheidenheid

De spelers kunnen permanent in Pattaya of elders in Thailand wonen, of hier overwinteren of eens of meerdere keren per jaar met vakantie komen. Het niveau van de spelers is ook heel verschillend, er zijn (zeer) goede spelers bij, maar het overgrote deel heeft minder kwaliteit. Verschil voor het toernooi maakt het echter niet, want door het unieke persoonlijke handicapsysteem heeft echt elke speler kans om een toernooi te winnen of in ieder geval in de prijzen te vallen.

Peter de Jaeger

Peter de Jaeger uit Gent, is zo’n speler, die je geen klasse-speler kunt noemen, maar tijdens vakantie in Pattaya zijn best doet zijn spel te verbeteren, maar er vooral plezier in te beleven. Peter is commissaris van politie in zijn woonplaats en hij, vergezeld van zijn charmante Thaise vrouw Boonlom, komen twee keer per jaar naar Pattaya. Zij kiezen al een jaar of drie steeds voor Pattaya, dat ze goed kennen en uiteraard dan ook vaste klant zijn bij Megabreak.

Toernooiwinnaar

Elk toernooi kent een winnaar, dat vanzelfsprekend geen wereldnieuws betekent, maar het is juist wel leuk, dat Peter als eerste Belg dit jaar vlak voor de Kerst “ aan de beurt was” om een toernooi te winnen. Hij heeft wel eerder prijsjes gewonnen en zelfs in een vorig jaar nog wel eens een toernooi gewonnen en voor een vakantieganger, die in eigen land nooit aan een biljarttafel staat, blijft het iets bijzonders. Dit keer was hij mogelijk geinspireerd door zijn vrouw, die een week daarvoor wel de finale haalde, maar die jammerlijk verloor. Een toernooi winnen levert een kleine geldprijs op, een foto op de website en “eeuwige roem” in de archieven van Megabreak.

België – Nederland

Omdat ik in Pattaya woon is het logisch, dat ik meer toernooien speel dan Peter. Ik zou dus ook beter moeten spelen dan Peter, dat is helaas niet het geval. Ik heb in de toernooien regelmatig tegen Peter moeten spelen en ik denk, dat de onderlinge stand wel in het voordeel van Peter uitvalt. Op die ene keer dan! In het voorjaar van dit jaar speelden we een echte België – Nederland in de finale, die ik dan op miraculeuze wijze won! Zo!

Tenslotte

Tijdens de toernooien op zondag, dinsdag en donderdag is het altijd een gezellige boel, want plezier staat voorop. Winnen is leuk, maar de internationale contacten onder het genot van een drankje en een hapje zijn veel belangrijker. Veel Belgen en Nederlanders komen er helaas niet, dus als u een “keu kunt vasthouden” nodig ik u uit om eens langs te komen.

6 reacties op “Belgische winnaar Megabreak poolbiljarttoernooi”

 1. willem zegt op

  Ben in Megabreak geweest afgelopen jaar om een “potje” pool te spelen.
  Gezellige outfit!
  Alleen als hollander viel me op dat de vloer niet helemaal onderhouden is.
  “But who gives a….”
  Gezellige avonden toegewenst!!

  Willem

 2. bona zegt op

  Ik wens jullie allen alle poolplezier toe in de toekomst.
  Jammer genoeg voor mij, ben ik geen nachtraaf, gelukkiglijk voor jullie, ben ik het niet, zoniet was de winnaar gekend voor de aanvang van de avond !
  Wat moet ik tenandere met al die bekers en dergelijke ?
  Nog veel vrolijke avonden 555

 3. Peter De Jaeger zegt op

  Beste Thailandblog lezers. Ben niet zo een grote schrijver en zeker ook geen groot spreker maar ik kan het niet laten om te reageren op de column van Gringo temeer omdat ik min of meer het onderwerp uitmaak van zijn artikel. Ik kom nu reeds een viertal jaar naar Pataya in een regelmaat van twee a drie maal per jaar. Ben door mijn biljartpassie in Megabreak beland en samen met mijn vrouw (Boonlom) beleef ik daar sportieve hoogdagen (dagelijks). Ik wil langs deze weg alle medewerkers van Megabreak en in het bijzonder Albert en Scott bedanken om mijn verblijf in Pataya nog aangenamer te maken. Een gezellige overgang naar 2018 toegewenst.

 4. Bas zegt op

  Ik kom 2 januari aan in Pattaya. Waar kan ik de Megabreak vinden? Fijne jaarwisseling en een voorspoedig en sportief 2018.

  Bas

  • Fransamsterdam zegt op

   Soi Diana, vanaf Second Road na ongeveer 100 meter aan de rechterkant. Vlak na de Papagayo, ook leuk. :-).

   • Fransamsterdam zegt op

    Na de Papagayo nog even alle lieftallige dames in het beer bar complex weerstaan, en dan bent u er. Het is maar een klein deurtje, maar een prachtige poolzaal.

    https://photos.app.goo.gl/sa9ysClfKnH8BaEN2


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website