Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Thailand. Doch Lung addie wil er de nadruk op leggen dat het om het even waar ter wereld kon gebeuren, zowel in België als in Nederland. Het speelt zich af in de wereld van verzekeringen en beleggingen, dus het gaat over GELD, het slijk der aarde. Vandaag deel 9.


Intussen is de storm pas goed losgebarsten. Lung addie krijgt melding dat een interne onderzoekscommissie, vanuit de hoofdzetel in Bangkok, in Chumphon is aangekomen. De klachtenregen vanuit het Thaise kamp is groot en de claims stapelen zich op. Er zijn ook een paar Thaise gedeputeerden, die intekenden op de beleggingsformule van 4 jaar geleden, en dus ook met een claim van 1.000.000THB of meer zitten.

De Thaise gedeputeerden hebben niet het geduld wat Lung addie heeft en willen onmiddellijk hun centen terug. Dat zet de plannen en de lopende onderhandelingen tussen Lung addie en Pau natuurlijk op de helling. Pau is, wegens de omvang van de claims, niet bij machte te voldoen aan de eisen, door de verschillende partijen gesteld. De wil van Lung addie om het gerecht er buiten te houden zal nu, hoogst waarschijnlijk, onmogelijk worden.
Zaterdag is er wel een nieuwe, ultieme samenkomst met Pau gepland, maar daar hoeft Lung addie niet veel meer van te verwachten, gezien de evolutie en de omvang van het dossier. Dit tenminste als de samenkomst nog zal kunnen plaatsvinden?

Tegen alle verwachtingen in komt Pau wel opdagen. Hij heeft een nieuw voorstel: de totale som vergoeden in 4 schijven met een tussenperiode van telkens 2 maanden. Lung addie legt dit voor advies voor aan zijn advocaat welke, bij aanvaarding, eventueel een wettig geldig contract kan opmaken. Mijn advocaat wees dit voorstel echter resoluut af. Wettelijk gezien onvoldoende basis wegens:

 • het contract tot terugbetaling vloeit niet voort uit een gerechtelijke uitspraak.
 • onvoldoende garanties dat de betalingen wel degelijk zullen plaats vinden.
 • het contract zou, bij betwisting kunnen beschouwd worden als een private persoonlijke lening. Een private persoonlijke lening is bij wet verboden en zou dus kunnen maken dat Lung addie zelf een strafrechtelijk feit pleegt, zowat gelijk aan de praktijken van loansharks.
 •  indien deze optie gevolgd zou worden zou dit ook het einde van de overeenkomst met de maatschappij betekenen en geen mogelijkheid meer bieden om, bij eventuele wanbetaling, alsnog beroep te doen op de door de maatschappij voorgestelde procedure. Je kan tenslotte van geen twee walletjes eten.

Het is dus onaanvaardbaar voor ons. Het enige aanvaardbare is enkel een onmiddellijke en eenmalige terugbetaling van de totale som. Geen verdere onderhandelingen meer mogelijk. Het wordt dus onvermijdelijk, met alle jammerlijke gevolgen voor Pau, de nog openliggende weg via de maatschappij zelf. Volgende week zal Lung addie een afspraak maken met de hoofdzetel in Bangkok voor een definitieve afhandeling van deze onverkwikkelijke zaak. Het heeft lang genoeg geduurd en Lung addie heeft er genoeg tijd en energie ingestoken.

De afspraak in Bangkok wordt intussen gemaakt en zal plaats vinden op maandag 20/08 om 11.00 uur. Pau probeert in tussentijd nog een afspraak met Lung addie te organiseren doch het antwoord is: indien je komt, zorg er dan voor dat je minimum 1.000.000THB op tafel kan leggen. Indien niet dan verspeel je zowel jouw als mijn tijd. Lung addie is het gewoon beu, dit is enkel proberen tijd te winnen, niet meer niet min en zal uiteindelijk toch tot niets concreets leiden. Toch komt Pau nog eens opdagen maar Lung addie geeft: niet thuis en is enkel bereikbaar voor belangrijke zaken zoals een definitieve afrekening.

Nog voor de bijeenkomst in Bangkok plaatsvindt krijgt Lung addie, op zaterdag 18/8, onverwacht bezoek: een speciale delegatie van experts uit Bangkok komt aan huize. Wegens de gemaakte afspraak van maandag willen zij vooraf, nogmaals controleren waar het hem allemaal juist over gaat zodat de maatschappij zich op een degelijke manier kan voorbereiden op de vergadering van 2 dagen later. Nochtans op de vorige vergadering in Bangkok werd alles reeds op tafel gelegd. Er worden foto’s van de voorgelegde dossiers en certificaten gemaakt. Er wordt druk getelefoneerd met de hoofdzetel en …. weinig gesproken. Dat is voor maandag. Wat echter meer en meer duidelijk wordt is het feit dat Pau niets met deze fraudezaak te maken heeft. De dochter Tan is de enige die de duistere zaak zeer doelbewust opzette en uitvoerde, zonder medeweten of betrokkenheid van Pau.

Intussen heeft Lung addie reeds de vliegtuigtickets en is klaar, om samen met prof Gobelijn, maandagochtend naar Bangkok te vertrekken.

Wordt vervolgd met een verrassende eindresultaat.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Het verhaal van bedrog, valsheid in geschrifte, diefstal, misbruik van vertrouwen (9)”

 1. Gonny zegt op

  Dag Lung Addie,
  Ondanks dat er vele slachtoffers door mevr Tan zijn gemaakt, heb ik heel erg te doen met meneer Pau.
  Een dochter te hebben die geen enkele schaamte heeft, en zelfs haar vader ijskoud in het ongeluk stort.Hoe gaat zijn omgeving hiermee om? Wordt hij bijgestaan of verbannen door de familie vrienden en dorp bewoners.Hopelijk word meneer Pau zijn Noorse schoonzoon er snel achter wie mevr Tan echt is.
  Ik wens voor alle gedupeerde een goed eind resultaat,en voor mevr Pau alles waar zij recht op heeft.
  Wederom, ondanks de trieste realitijd prachtig verwoord.

  Compliment,
  Groet Gonny.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Lung Addie,

  Een heel goed verwoordt verhaal, wat jammer genoeg veel slachtoffers met zich mee brengt.
  Heb met u te doen en niet voor niks zal in het eind een genoegdoening zijn.
  Ik zelf hoop dat het voor deze benadeelde mensen goed afloopt.

  Ik zelf ben ook iemand die het er niet bij laat zitten en actie onderneemt tot ik terug heb
  wat mij toe behoort.

  Zo help ik ook andere mensen om hen weer terug te brengen waar het mis ging en beter.
  Met veel plezier gevolgt en meer.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website