Gisteren was Lung addie heel toevallig te Coral Beach. Gewoontegetrouw gaat Lung addie op vrijdagnamiddag, doch deze keer ging hij vroeger door het feit dat hij bezoek had en hij zijn gasten een der mooiste stranden van de provincie Chumphon wou laten zien.

Al even toevallig als ik er gisteren was, zag ik dat de staff voorbereidingen aan het treffen was met het maken van decoratie. Waarvoor moest dit nu dienen daar er, bij mijn weten, niets speciaals te doen was. Dus maar gevraagd en ja, deze week is er in Thung Wualean iets speciaals te doen, namelijk ‘rollerski championships’. Niemand hier in mijn omgeving was op de hoogte van dit evenement. Dus vraag: wanneer, waar juist en op welke uren, een Thais antwoord: “MAAI RUU” Ziet er dus niets anders op dan zelf maar op onderzoek uit te gaan want als er in de streek iets belangrijks gaande is wil Lung addie er bij zijn om de lezers van het blog op de hoogte te houden.

Rollerski heeft hier in Thailand zijn intrede gedaan op initiatief van Kalle, een Noor, welke een fervent beoefenaar is van deze sport. Rollerski kan men vergelijken met langlaufen maar dan op verharde wegen in plaats van op sneeuw. De skilatten zijn voorzien van wieltjes en de skiër stuwt zich voort door middel van twee sticks. Het is een tamelijk intensieve sport doch iedereen kan het in feite op eigen niveau doen. Kalle heeft veel succes met zijn initiatief. Hij heeft in een jaar tijd een heel ruime groep belangstellenden om zich heen weten te vergaren. Hij richtte zich tot enkele lokale scholen en verzamelde op die manier een mooi aantal jonge enthousiastelingen. Rollerski is een sport waar je weinig financieel in moet investeren, dus uiterst geschikt voor de niet steeds kapitaalkrachtige bevolking van Thailand.

Deze namiddag heeft Lung addie een afspraak met de organisator Kalle waar hij meer zal vernemen over dit drie daags evenement. Er zouden reeds enkele deelnemers uit Noorwegen ter plaatse zijn, dus Lung addie zal er zijn voor een eerste interview. Betreffende de promotie rond de evenementen hier is er nog veel werk aan de winkel. Evenementen vinden plaats en praktisch niemand is ervan op de hoogte.

Het verdere verloop volgt dan ook in een volgend verhaal.

5 reacties op “Als single Farang leven in de jungle: Championship te Thung Wualean Beach”

 1. tom bang zegt op

  Nou weet ik nog niet welk het mooiste strand van Chumpon is en waar het ligt , dat had ik graag geweten na het openen van de nieuwsbrief was ik erg nieuwsgierig.
  Maar het verhaal neemt een hel andere wending wat ook al opviel was dat de foto niet een strand llaat zien, maar ja misschien kan dat in het vervolgverhaal nog even vermeld worden ?
  Dat het vervolgens over rollerski gaat verbaasde me dan ook een beetje en na het gelezen te hebben dacht ik dus dat ga ik van mijn leven niet doen hier in Bangkok waar om de have klap een bult of een gat in de weg zit, er moet dus een speciaal terrein zijn met een geschikte baan anders zie ik dat niet veel mensen gaan doen.
  Evengoed suc6 met de organisatie.

  • Lung addie zegt op

   @tom bang,
   de provincie Chumphon heeft verschillende mooie stranden. Daarom ook schreef ik duidelijk:” een der mooiste….” Dat de foto geen strand laat zien komt door het feit dat het artikel nu eenmaal niet over het strand gaat maar wel over het rollerski championship. In Bangkok zal je idd deze sport moeilijk kunnen beoefenen, zeker niet op de openbare weg. Wel, hier kan dat wel en zelfs zonder enig probleem. De wegen zijn hier bijzonder goed, zonder putten en bulten. Een der meest bekende is ‘Scenic Route’, een fietsroute welke van net buiten Hua Hin volledig de kust tot in Chumpon.
   De stranden zoals Thung Wualean, Hat Bo Mao, Coral Beach, Thung Sang, Sairi Beach …. kan je allemaal gemakkelijk terugvinden via Google en ook op dit blog. Lung addie heeft menig artikel, welke de streek hier beschrijft, geschreven en zijn nog steeds terug te vinden via ‘zoeken’ hier links boven op de homepagina. In de artikels ‘ On the road’ worden ze beschreven en deze routes zijn gemakkelijk te doen met de scooter, motor, fiets of eventueel per rollerski. De wegen zijn heel goed en worden momenteel zelfs nog vernieuwd en van extra brede fietspaden voorzien. Momenteel grote vernieuwingen aan de gang vanaf Pathiu tot Thung Wualean…. Ja, Chumphon is een heel welvarende provincie en dat laat zich merken.

 2. Gonny zegt op

  Dag heer Bang,
  Google is Coral Beach en Thung wualean, meer dan voldoende informatie over te lezen.
  In de reisverslagen van Lung Addie worden beide ook meer dan eens beschreven.
  In Bangkok kan je fietsen Co van Kessel,bij coral beach is het geweldig om te rollerskien voor ons wordt het de 3e keer, en telkens een geweldige ervaring.

 3. jacques zegt op

  Gezien het verkeersgedrag in Thailand hou je je hart vast bij dit soort berichten. Je moet een behoorlijke durfal zijn om dit te gaan doen. Hopelijk is het parcours afgesloten voor verkeer en zijn de wegen gefatsoeneerd. Sport is altijd een aanrader, maar wees voorzichtig en voor de deelnemers houd het veilig.

  • Lung addie zegt op

   Ja, het parcours is volledig verkeersvrij en afgesloten. Er is hier een heel goede samenwerking met de lokale politie. Ook de wegen zijn hier bijzonder goed. Dit is hier niet ‘Chakkamakka’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website