B2-9/2. Dat is het lotnummer van mijn AstraZeneca-spuit die hedenochtend mijn arm heeft gepenetreerd. U leest het goed: ik ben gratis gevaccineerd in het Hua Hin Hospital, samen met nog een stuk of 2500 anderen. Maar als mijn Thaise partner niet was meegegaan, was ik in de papierwinkel ten onder gegaan.

Via de app Mor Phrom stond ik in eerste instantie gepland voor maandagmiddag 7 juni. Omdat te weinig vaccin was aangeleverd, ging deze afspraak voor onbepaalde tijd de mist in. Twee dagen later bleek er toch genoeg AstraZeneca voor 2500 man/vrouw en werden de betrokkenen verzocht tussen 07.00 en 15.00 uur aanwezig te zijn, verspreid over drie priklocaties op het ziekenhuisterrein.

Uiteraard deed ik wat ook de overige gegadigden deden: veel te vroeg aanwezig zijn, uit angst dat het vaccin op was (of een andere bottleneck). Iemand had bedacht dat de mensen zich moesten verzamelen op de 9de etage van de nieuwe parkeergarage. De afhandeling kon dan geschieden in het auditorium op de 10de. Dus in een volle lift naar boven, in de hoop dat zich geen superspreader had aangemeld. Op het parkeerdek kregen we een nummer en papieren die we moesten invullen met de bijgeleverde balpen. Uiteraard alle vragen naar gezondheid etc. in Thai.

In rotten van 50 ging het daarna naar boven, waar nogmaals alle papieren werden gecontroleerd en de bloeddruk gecontroleerd. So far, so good. De rijen voor de vier computers met bijbehorende dames die een en ander nogmaals moesten checken waren lang, veel te lang. Alleen voor de eerste vijf wachtenden waren stoelen, de rest moest minstens een half uur staan. Het gebruikelijke fenomeen van wisselen van rij (gebruikelijk in het Thaise verkeer) deed zich hier nauwelijks voor, hoewel de rij naast mij veel sneller ging dan de mijne.

Na nog een controle van de temperatuur mochten we het heilige der heiligen binnen, het auditorium. Het podium was al ruimschoots gebruikt voor het fotograferen van allerlei al dan niet geüniformeerde hotemetoten. De prik met het vaccin kostte nog de minste tijd van alles. Daarna was het een half uur wachten of alles goed ging. Nadat opnieuw de bloedruk was gemeten en alle papieren waren ingeleverd, was het gedaan met het spuiten. Op 27 september moet ik terugkomen voor de tweede dosis (als die er is…)

Ik moet zeggen dat de hele procedure vlotjes verliep. Voor de 2500 prikken waren zeker enkele honderden ziekenhuismedewerkers in touw. En nergens viel een onvertogen woord.

12 reacties op “2500 spuiten zetten in een dag in het Hua Hin Hospital”

 1. Johannes zegt op

  Koh Samui: Geen Dirty Farangs.

  Registratie compleet en accoord.
  Astra Zenica vaccinatie vandaag 7 juni in Universiteit Chaweng.
  Niets te zien. U moet naar Nathon Hospital.

  Nathon Hospital:
  No sir. No Farangs. Only Thai people.

  Zoals gebruikelijk hier.

  • Johan(BE) zegt op

   Je schrijft: “Koh Samui: geen dirty Farangs”.
   Als ik werkelijk de indruk zou hebben dat er op die manier door de meerderheid van de Thaïse mensen naar mij als westerling gekeken wordt, dan pakte ik mijn biezen en ging in NL of BE wonen, of een ander land waar ik het gevoel had welkom te zijn. Mijn eventuele Thaise familie zou ik uiteraard meenemen als ze dat willen.
   Ik stoor me al lang aan de uitingen van “farang-fobie” en de farang-onvriendelijke uitspraken van Thaise officials.

  • Jahris zegt op

   Dat het aan het begin van de vaccinatie campagne rommelig is en de informatie vaak tegenstrijdig kan ik begrijpen, dat was in Nederland ook zo. Maar bedoel je met je opmerking ‘No Dirty Farangs’ dat dat ook daadwerkelijk zo tegen je werd gezegd? Sorry maar dat vind ik erg moeilijk te geloven.

 2. Ben Janssens zegt op

  in Thailand 16 weken tussen 1e en 2e vaccinatie? Hier in Nederland 12 weken als je Astra Zenica hebt gehad.

 3. timker zegt op

  Mijn Mor Phrom afspraak stond op 3 augustus, maar afgelopen vrijdag werd ik gebeld dat ik vanwege mijn leeftijd (65 jaar) vandaag (7 juni) al werd verwacht. In het kleine hospital van Charoen Sin (Sakon Nakhon provincie) waren vandaag 200 dosis Astrazeneca aanwezig. Samen met mijn Thaise vrouw, die al gevaccineerd is met Sinovac (zorgmedewerkster), waren wij er om 08:30 u. en om 09:30 u. stond ik gevaccineerd weer buiten. Ook ik mag voorlopig 27 September terugkomen voor mijn 2e dosis.

 4. S zegt op

  Ze willen voor 1 oktober 70% van de bevolking hua hin en omstreken gevaccineerd hebben om de toeristen weer te verwelkomen.

  Als jij op 27 september je 2e spuit moet krijgen, gaat 1 oktober dus nooit lukken.

  • willem zegt op

   Als je het nieuws over de vaccinaties op Phuket gevolgd hebt en een beetje kunt rekenen weet je dat het ook daar niet kan lukken. Maar als het toevallig beter uitkomt dan zwijgen the Thaise ministeries. Maar als jij naar Thailand wilt dan moet je wel degelijk 2 weken voor aankomst je 2e prik gehad hebben.

 5. Witzier A.A. zegt op

  Hier Nederland ongeveer hetzelfde, de rij in het prikcentrum Schiedam was vanmorgen beduidend langer als in Rotterdam en ook hier was de papierwinkel enorm, dat was de reden dat ik mijn Thaise vrouw bijstond met dat gedoe, de vaccinatie zelf was sneller gedaan als ik kon vloeken, maar ook hier het eeuwige probleem: de computer was van slag; een euvel wat hier te lande veelvuldig voorkomt met computers van de overheid, ik denk dat de enige overheidsinstantie waar de pc goed werkt, die van de belastingdienst is. maar wij stonden met een uur weer lekker in de zon, met de vaccinatie in het vermaledijde gele boekje afgestempeld, ondanks minister de Jonge.

  • Henk zegt op

   De papierwinkel in Nederland valt wel mee. Mijn Thaise vrouw maakte zelf met haar DigiD online een afspraak, had de keus tussen Bergambacht en Spijkenisse, koos voor Bergambacht omdat ze Spijkenisse kent van vriendinnen (we wonen zelf in Rotterdam), nam de uitnodigingsbrief mee, de ingevulde gezondheidsverklaring, ging in haar eentje de priklocatie in, en kwam gevaccineerd een half uur later weer naar buiten. Allemaal dankzij Hugo.

 6. Ruud NK zegt op

  Hans uiteindelijk een hoop ergenis voor niets dus. Zoals ik al eerder schreef wacht rustig af, dat is beter voor je bloeddruk. Gaat je goed, groet uit de Isan..

 7. Jan Lokhoff zegt op

  Gefeliciteerd, Hans!

 8. Caspar zegt op

  De National Health Security Office (NHSO) heeft 400.000 B overgedragen aan de familie van een 50-jarige man die stierf na zijn Covid-19 vaccinatie. Hij had aanzienlijke ademhalingsproblemen en stierf vijf dagen later. De familie heeft het hoogste bedrag ontvangen dat de NHSO betaalt voor bijwerkingen !!!
  Geld dit ook voor buitenlanders die in Thailand wonen??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website