Succesvolle vrouwen uit de Isaan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
31 juli 2017

Eens een ander verhaal dan dat men meestal kan lezen over de vrouwen uit Isaan. Zo kan het dus ook!

Wereldwijde optredens  en duizenden likes op Facebook geven aan hoe populair ze is: DJ Nakadia (Seephrai Mungphanklang) uit Isaan. Haar populariteit is grenzeloos en ze wellicht de meest bekende vrouwelijke DJ uit Azië.

Toch kwam het succes niet aanwaaien voor de inmiddels 31-jarige Thaise, die tegenwoordig in Europa woont. Het verhaal gaat over een arm, klein meisje uit de Isaan dat droomde van muziek, draaitafels en volle clubs en dat doel uiteindelijk verwezenlijkte.

Nakadia werd geboren op het platteland van Thailand en groeide op onder armoedige omstandigheden. Na haar eerste kennismaking met muziekclubs in 2002 wist ze dat ze een geboren DJ was. Voor korte tijd deed ze modelwerk, maar voelde zich meer tot het DJ gebeuren aangetrokken. Zonder enige beïnvloeding en kennis van muziek werkte zij zich zelfstandig door diverse stijlen en genres van muziek heen tot ze haar draai vond in Deep House,Tech House en Techno.

Tai Orathai

Een geheel andere persoonlijkheid is Tai Orathai. Zij groeide op in Ubon Ratchatani eveneens onder armoedige omstandigheden. Na scheiding van haar ouders op 12 jarige leeftijd moest zij voor de 3 jongere kinderen bij haar grootmoeder zorgen. Zij wist door keihard te werken een universitaire graad te halen. Daarnaast was zij erg muzikaal ingesteld en werd aanvankelijk een “country “zangeres met liedjes die veel Thaise mensen aansprak, zodat er miljoenen songs verkocht werden. Een van de bekendste is Gin Kao Lex Yang.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WzgROQS8vHg[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Succesvolle vrouwen uit de Isaan”

 1. Jochen Schmitz zegt op

  geweldig, Ik luister elke dag. Waar kun je deze casette kopen?

  • FonTok zegt op

   Je kunt hier alle cd’s kopen http://www.ethaicd.com/

 2. FonTok zegt op

  En wat denk je van Takkaten? Zelden zo’n mooie muziek gehoord https://www.youtube.com/watch?v=lddiw35PCCw&list=PL5E38C046CACCA002

  • FonTok zegt op

   Sorry spelfoutje Takkatan Chonlada. https://www.google.com/search?q=Takkatan+Chonlada

 3. Sir Charles zegt op

  Een keer in Duitsland bij een festival geweest waar Nakadia draaide, geweldige avond gehad. Nederland doet ze ook regelmatig aan dus mocht je haar willen bezoeken hou dan haar agenda in de gaten.
  Daarentegen dat genre wat Tai Orathai ten gehore brengt dat kan me volstrekt niet bekoren.

 4. FonTok zegt op

  En wat te denken van Fon Tanasoontorn ? Die is in Thailand geloof ik nog groter dan Orathai https://www.youtube.com/results?search_query=%E0%B8%9D%E0%B8%99+%E0%B8%98%E0%B8%99%E0%B8%AA%E0%B8%B8%E0%B8%99%E0%B8%97%E0%B8%A3

 5. Jim zegt op

  En wat te denken van m’n eigen Isaan wijffie…. succesvolle chef-kok hier in Amsterdam


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website