Met alle media-aandacht voor Bangkok en de centrale provincies zouden we bijna vergeten dat er ook overstromingen zijn in het Noordoosten van Thailand, de zogeheten Isan.

Een overzicht:

  • Si Sa Ket. De Huay Samarn trad dinsdag buiten haar oevers . Nonsawan in het district Muang werd het zwaarst getroffen. Er was alleen vervoer per boot mogelijk. In Khong Nong Mu stond het water voor de tweede dag tot de daken van huizen.
  • Ubon Ratchatani. Het waterpeil van de Mekong steeg maandag met 8 cm. In het district Muang liepen 205 huizen onder water. Op verschillende wegen stond 40 tot 50 cm water.
  • Kalasin stond ook dinsdag onder water. Een grote hoeveelheid water uit de Chi rivier liep over akkers en stroomde kanalen in. Op de snelweg 214 tussen Kalasin en Roi Et staat 80 cm tot 1 meter water. Geprobeerd wordt dat water en het water dat op 120.000 rijstveldjes staat, de komende dagen af te voeren naar de Pao rivier.
  • In Surin overstroomde de Moon rivier nog eens drie districten, waardoor 100.000 rai aan rijstvelden werd beschadigd. In 10 andere districten is de situatie stabiel.
.
.

2 reacties op “Laten we de Isan niet vergeten”

  1. erik zegt op

    in Isan zijn ze wel wat gewend ha.ha,in Lad Phrao (BKK) hebben we nog droge voeten en een boel mensen verdienen er dik aan een fles drinkwater van 1,5 liter kost nu 25 THB op de makt en wat bananen die altijd 20 THB waren kosten vandaag al 50 THB en zal nog wel erger worden

  2. rene zegt op

    Hahaha ja, rijk worden op de miserie van de mensen en daarna tamboen gaan doen in de tempel. Ik denk dat Budha zich al meermaals heeft omgedraaid in zijn graf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website