Frans wijngoed in Thaise heuvels

Door Hans Bos
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
12 september 2017

Château des Brumes 2003, mis en bouteille au château. Bordeaux? Bourgogne? Alsace? Niets van dat alles. Dit is een heus wijngoed in het Wang Nam Keow-district van Nakhon Ratchasima, een dikke 200 kilometer ten noordoosten van Bangkok.

Wang-Nam-Khieo-Winery

Wie hier aankomt, gelooft zijn ogen niet. Is dit tropisch Thailand? In ruim tien jaar is hier op 40 hectare en op 500 meter boven de zeespiegel een complete wijngaard met bijbehorende gebouwen uit de grond gestampt, onder deskundige Franse leiding.

Inmiddels heeft Des Brumes Village Farm & Winery van de Tourist Authority of Thailand het predikaat ‘Unseen Paradise’ toegekend gekregen. Het moet gezegd: de wijn die we hier proeven, voldoet aan alle eisen, al is de prijs aan de hoge kant. Maar dat geldt voor elke wijn in Thailand, gestraft met een hoge belasting.

Het eten is op Des Brumes ronduit groots, de rondleidingen boeiend en de service perfect. Gasten kunnen hier fietsen en zelfs een spabehandeling krijgen met een flinke scheut rode wijn in het badwater. De kamers in de bijgebouwen zijn aan de Spartaanse kant en het kan buiten ’s avonds soms fris zijn. Maar wie had dat gedacht op een steenworp afstand van palmenstranden en rijstvelden?

4 reacties op “Frans wijngoed in Thaise heuvels”

 1. chris zegt op

  De vader van een van mijn collega’s is een van de drie eigenaren van deze wijngaard. Een paar kleine feitjes die me zijn bijgebleven van een bezoek. De druiven worden ‘s nachts geoogst omdat het overdag daarvoor te warm is. Men heeft ook gepoogd om de wijn naar Europa te exporteren maar de naam Chateau is alleen voorbehouden aan Franse wijngaarden en kent kwaliteitskeurmerken. Dus geen Chateau des Brumes in Europa. Ben vergeten of de wijn onder een andere naam te koop is in Frankrijk. Ik denk het eigenlijk niet want de produktie is niet erg groot.

  • Fransamsterdam zegt op

   http://www.baltazar.nl/chateau-schembs-purple-jam-2015.html

 2. Mr Bojangles zegt op

  Zojuist mijn laatste glas chateau Helmond 2017 gedronken. 1 doornloze bramenstruik tegen de pergola. Mooie oogst dit jaar. En met behulp van turbo-gist, suiker en klaringsmiddel heb je na 14 dagen een prima wijn. Helaas vonden de kinderen hem ook lekker. Dus ik moet nodig een bramenstruik bijplaatsen.

  • tasteorwaste zegt op

   Chateau de Warande?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website