De reiswebsite Tripadvisor heeft onlangs weer prijzen uitgedeeld aan hotels in verschillende categorieën, zoals het mooiste, het meest luxueuze en het meest romantische hotel ter wereld. De keuzes werden gemaakt op basis van door reizigers gemaakte recensies, die op Tripadvisor waren gepubliceerd.

Beste hotel ter wereld

Enigszins verrassend toch wel was dat een hotel in Siem Raep (Cambodja) het Viroth Hotel, als beste ter wereld uit de bus kwam. Het is een goed hotel, maar niet echt luxueus en bovendien kun je er voor minder dan 100 Euro overnachten. Hieruit blijkt, volgens mij, dat de keuze voor “het beste hotel ter wereld” erg persoonlijk is waarbij de prijs, de aangeboden luxe en dergelijke slechts enkele van de factoren zijn, die de keus van een droomverblijf bepalen. In dit geval moet er bij gezegd worden, dat de recensies op Tripadvisor vooral van vakantiegangers en niet van zakelijke reizigers komt.

Persoonlijke keus

Ik heb in mijn leven, zowel zakelijk als privé, in talrijke hotels over de gehele wereld gelogeerd en ik heb nu eens bedacht welke hotels voor mij in de prijzen zouden vallen. Ik hoefde er eerlijk gezegd niet eens lang over na te denken, want de drie hierna genoemde hotels steken met kop en schouders boven alles uit. Ik begin met het meest romantische hotel.

Het meest romantische hotel ter wereld

Er is maar één hotel, dat voor de ereprijs in aanmerking komt en dat is Hotel Nobel in Ballum op Ameland. Mijn helaas overleden vrouw en ik kwamen daar zeker eens, soms wel twee keer per jaar om enkele dagen lekker op het brede strand uit te waaien, te fietsen door de duinen en over de dijken en ’s avonds genieten van een meer dan uitstekende maaltijd in het hotel. Ik zou over dit hotel en over Ameland wel een boek kunnen schrijven, maar laat ik volstaan met te zeggen, dat ik er ook met mijn Thaise vrouw enkele zeer romantische dagen heb doorgebracht. We waren dus op ’t eiland en als je dat met een beetje Amelands accent zegt, klinkt het als Thailand.

Het meest luxueuze hotel ter wereld

Ter gelegenheid van het 40-jaar jubileum van het bedrijf waarvoor ik eind jaren tachtig werkte, werden de leden van het management team met partner getrakteerd op een weekend in Hotel Excelsior in Venetië. Dit vijfsterren hotel op het Lido, dat van mij ook 6 of 7 sterren had mogen hebben, was van een ongekende weelde en luxe. Prachtige kamers en suite met alles er op en aan, exquise diners in het bijzonder sfeervolle restaurant en nog veel meer. Ik herinner mij nog zeer hoe mijn vrouw gekleed voor het avonddiner de brede trap in de hal afschreed, zij leek wel een koningin. Bijzonder was nog wel, dat ik die trip bijna misliep, omdat ik kort daarvoor mijn enkel gebroken had. Met loopgips en pijnstillers ging ik mee, want ik had dat weekend voor geen goud willen missen.

Het mooiste hotel ter wereld

Ook in deze categorie geen enkele twijfel, want voor mij is Dusit Thani in Bangkok het mooiste hotel ter wereld. Het heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt tijdens mijn allereerste bezoek aan Thailand vele, vele jaren geleden. Ik heb over dit hotel al vaker op dit blog een verhaal geschreven, zie www.thailandblog.nl/hotels/dusit-thani-hotel-bangkok-sluiten

Dit was mijn keus van hotels waaraan ik heel bijzondere herinneringen heb. Mijn vraag aan u is nu aan welk hotel of welke hotels u een ereprijs zou geven. Ik ben zeer benieuwd!

23 reacties op “Het mooiste, meest luxueuze en meest romantische hotel ter wereld”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Hotel/Café New York in Budapest, tegenwoordig ook bekend als het Boscolo Hotel Budapest.
  .
  https://goo.gl/s6yYxu

  • Peter zegt op

   Bangkok, zonder enig voorbehoud:
   Kempinsky resort hotel *****
   Voor de ultime ervaring wel een suite nemen

 2. nicole zegt op

  Het Venetian in Las Vegas. In 2004 waren we daar. Prachtig hotel. Weet natuurlijk niet hoe het nu is

 3. rob zegt op

  Ik ga mee in je keuze voor Dusit Thani, heel mooi hotel. Verder vindt ik het Rembrandt hotel in BKK ook wel iets aparts hebben. Indien ik in Pattaya verblijf belandt ik steevast weer voor 2 of 3 weken in het Hilton waarna ik weer terugval op een gehuurde condo voor de rest van mijn verblijf.

 4. Henk zegt op

  Weet niet of het nog bestaat, maar destijds, rond 1985, was het voor mij de Wiemsel in Ootmarsum. Men had een restaurant midden in het dorp op ongeveer 5 km, waar je ook kon eten, en op verzoek werd je er met een prachtige limousine heen gebracht. Als je ter tafel ging, we waren er vaak met vieren, stond achter elke stoel een ober die de stoel aanschoof. Je kon er paardrijden, golfen, etc. Ben ook in veel hotels geweest, maar dit was voor mij nummer 1.

 5. Lies janssen zegt op

  Voor mij is dat nog altijd het Batambang Resort in Batambang…het heeft ze alle twee…Luxueuze en romantisch…wat wil je nog meer.

 6. DrKim zegt op

  U geeft zelf al aan dat de keuze van Tripadvisor merkwaardig voorkomt.
  Zo is het. Als men betaalt dan is alles mogelijk bij deze nepsite.

  Misschien goed om te onthouden : IENS in Nederlands is er ook door overgenomen.

  Toen ik voor het eerst in Panama was werd een eenvoudig pizzazaakje tegenover mijn hotel als No 1 hotel genoemd. Gelukkig hoefde ik dus niet een verre tocht te ondernemen.
  Een jongen in Londen wist met een niet bestaand restaurant ook op de 1e plaats te komen. Dus in een ver land is het totaal onbetrouwbaar.
  Een negatieve recensie kan een eigenaar gewist krijgen. Door adverteren op Tripavisor (en Google, etc) krijg je niet gauw slechte recensies. Anders neemt de eigenaar zijn toevlucht tot ‘flooding’. Voorbeeld: jij schrijft een slechte ervaring over een restaurant met niet al te veel recensies. Jouw recensie wordt opgenomen maar in de volgende week verschijnen er zo’n 20 loffelijke recensie. Uw verhaal staat dan op bladzij 6 bijvoorbeeld en zover zoeken de lezers niet.

  Gaggan in Bangkok wist via Tripadvisor naam te maken door slechte recensies weg te werken.

  Nu U dit weet kunt U Tripadvisor met andere ogen gaan lezen (vooral die zotte No1 hotels en restaurants

  • diana zegt op

   Beste DrKim,

   Ik ben er onlangs ook achter gekomen dat men zelf slechte recensies kan verwijderen van tripadvisor.

   Ik ben namelijk nauw betrokken geweest bij ElephantsWorld en zag ik dat er de afgelopen zomer veel negatieve recensies werden geplaatst. Echter zijn deze recensies ondertussen allemaal verdwenen alleen de positieve zijn nog zichtbaar.

   Ik was hierover nog verbaasd aangezien heel veel mensen dit toch als betrouwbaar ervaren. En als dit aan mensen vertel blijven ze vol houden dat dit niet mogelijk is op tripadvisor terwijl ik dit toch met eigen ogen heb gezien. Ik vind het dan ook fijn om te lezen dat u deze ervaring ook heeft…..

   mvg
   Diana

 7. Cornelis zegt op

  Voor mij is het grand Hyat in Hong Kong de beste keus prachtig uitzicht en prima restaurants en personeel .

 8. Van bellinghen zegt op

  Geachte.
  Als je in Thailand een keuze moet maken tussen de vele 5 sterren hotels dan steekt het Mandarin Oriental Hotel met kop en schouder bovenuit.
  En dit op alle gebied. Het Dusit Thani waarvan u spreekt is inmiddels afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuwbouw.
  Met beste reizigersgroeten.
  Emile

 9. Christiaan zegt op

  Afgaan op dat soort informatie van Tripadvisor betekent misleidt worden. Tripadvisor haalt slechte recensies eruit, als het een hotel betreft, wat haar uitstekend betaald.
  Hetzelfde gebeurt met restaurants, die Tripadvisor aanbeveelt. Ik kan mij wel vinden in het verhaal van DrKim

 10. Leo Bossink zegt op

  Het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok en het Lebua.
  In Nederland Hotel Lauswolt in Beemsterzwaag met een excellente keuken.

 11. John Chiang rai zegt op

  Voor mij persoonlijk is het ,,Dhara Dhevi Hotel in Chiang Mai het meest romantische,en luxueuste hotel.
  Je wordt als gast alle wensen van de lippen gelezen,en terug verzet in een vroegere tijd.
  Prachtige kamers,uitstekende keuken,en een rondom service,die zijn gelijken moet zoeken op deze wereld.
  Toegegeven geen goedkoop stekje,maar een werkelijk onvergeten belevenis.
  Hieronder een link,die een kleine indruk geeft,van dit meer als fantastische hotel.
  https://www.youtube.com/watch?v=QzTv_JSO99I

 12. ReneThai zegt op

  Beste “van bellinghen” . Ik neem aan dat U niet onlangs in Bangkok geweest bent en/of in de buurt van het Dusit Thani hotel. Het hotel is niet afgebroken !! Dat is een jaar uitgesteld !!

 13. Theo zegt op

  Beste hotelgangers,in vijf werelddelen in vijf sterren overnacht te hebben kan ik een
  Beetje meepraten.degene die het Rembrandt hotel als beste tipt weet misschien nog
  Niet dat dit hotel zelfs nog geen diner restaurant heeft.over Dubai en las Vegas
  Zullen we maar niet beginnen.oriental in bkk. Met zijn Frans restaurant is zeer oud.
  Ik mis verder de cliff in pattaya.vrijwel ieder jaar als beste hotel van Zuid-Oost Azië
  Wint jaarlijks deze eward.als lid van De leading hotels of the world. Zijn er
  Beslist nog meer echte mooie hotels te vinden.
  Groeten Theo.

  • rob zegt op

   Heb het Rembrandt niet als beste getipt, alleen dat het verblijf er wel goed is. En een restaurant heb ik niet nodig in een hotel, ik eet nooit in hotels…Zelfs nog geen ontbijtje of een kop koffie. Voor eten en drinken heb ik mijn eigen adresjes.

 14. Arjan zegt op

  Het mooiste, meest luxueuze, meest romantische…
  Allemaal relatieve begrippen die beïnvloed worden door gevoel, tijdgeest en momentopname.
  Daarom hebben de recensies van enig online site voor mij geen enkele waarde.
  Mijn eigen ervaringen en herinneringen zijn veel belangrijker omdat mijn smaak uniek is.

  Probeer eens voor te stellen:
  – de hutjes op het strand van Boca Chicca in Santo Domingo UNIEK! maar wel in 1960, waar we grote langoustes vingen en op het strand op de bbq gaarden,
  – het zwembad van Torarica in Suriname in 1970, met een tafel in het water waar je een drankje kon drinken,
  – het strand voor het Del Coronado Hotel, San Diego, groots, imposant en heerlijk (als de zon schijnt) zo vanuit je kamer genieten van zand tussen je tenen,
  – het uitzicht vanuit een hoek suite in Il Palazzo Del Bauer over het Canal Grande in Venetie, waar alle Japanse toeristen in een gondel langs kwamen met Oh Sole Mio begeleiding van een accordeon…hilarisch!!
  – de ervaring in een Authors Suite (oud gebouw) van The Oriental in Bangkok, een waarlijk top top top verblijf.
  – de intimiteit van Hotel De Vigny in Parijs, wat de enige plek is het hart van de stad waar de ramen een hoeksuite net zo mooi zijn als de macaron van Laduree.
  – en dan thuiskomen, naar het lekkerste bed, naar de vertrouwde omgeving, een biertje, een wijntje…goh wat een romantisch genot en tevredenheid…want daar gat het toch om?

 15. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Het beste romantische hotel voor mij is het Mermaid hotel, jomtien beach in Pattaya.
  Daar heb ik mijn vrouw ontmoet en naar 18 jaar gaan wij er nog steeds naar toe.

  Wij houden van boetiek hotels en vinden dit toch beter dan een betonnen blok.
  Het luxe is leuk mee genomen maar met wij eten of zijn meestal buiten.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 16. patrick zegt op

  ook ik ben in vele hotels geweest, maar het meest indrukwekkende was marina bay sands hotel ! in singapore,Vooral het impressionante zwembad op het dak van het hotel en de service waren outstanding !

 17. John zegt op

  5* hotel Stock.at in Finkenberg,Tirol staat toch wel op 1. Daar mocht ik voor werken als skiguide en hun gasten kwamen vanuit de hele wereld, alleen maar om in dat hotel te kunnen verblijven. De rest was bijzaak.

 18. Jacob zegt op

  Iniala in Phuket, zelfs de Kardashians zijn er al geweest..
  Prijzig maar dan heb je ook iets…

 19. Koen zegt op

  Voor mij blijft de mooiste belevenis Centara hotel in Hua Hin. Mooi, romantisch en top ligging.

 20. De Inquisiteur zegt op

  Rijke mensen hier allemaal …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website