Nam, een jonge vrouw, die hier in Pattaya woont en die ik al jaren ken, heeft een nieuwe vriend. Het is niet haar eerste vriendje en zal ook zeker niet de laatste zijn, maar voorlopig gaat het goed met die twee. Hij werkt in Bangkok en huurt daar een niet goedkope condo in het Asoke district. Nam is bij hem ingetrokken en komt dan af en toe naar Pattaya voor een speciale reden.

Haar echte liefde gaat namelijk uit naar haar hondje, die gewoonlijk niet van haar zijde wijkt. Het is een klein hondje, zo een die je in grote handtas kunt vervoeren en niemand tot last is. Helaas, de hond mag niet mee naar Bangkok, want huisdieren zijn in de condo van haar vriend absoluut verboden. Zij zou haar viervoetige vriend best in een tas de condo in kunnen smokkelen, maar bij ontdekking zou dat haar vriend een boete kunnen kosten en opzeggen van zijn huurovereenkomst. De hond blijft dus in Pattaya waar haar zuster zich over hem ontfermt tijdens Nam’s afwezigheid.

Huisdier in hotel of condo

In veel hotels en appartementen- en condocomplexen in Thailand zijn huisdieren niet toegestaan, in het bijzonder in de grote plaatsen. Logeren buiten die plaatsen, vooral in resorts op het platteland, zal het niet echt een probleem opleveren, maar uw hond, kat of wat voor huisdier dan ook, kan uw vakantieplannen of het zoeken van woonruimte aardig in de knoei brengen.

Huisdieren wel toegestaan

Toch is het niet onmogelijk een hotel of condo/appartement te vinden, waar uw aaibare vriend welkom is. U moet dat dan wel goed voorbereiden als u op zoek gaat waar uw viervoeter ook welkom is. Misschien moet u wel concessies doen aan uw wensen en bijvoorbeeld genoegen nemen met een plek, dat niet in de door uw gewenste omgeving gesitueerd is. Met een hond in een condo is het ook zaak te kijken naar de omgeving, is er een goede uitlaatmogelijkheid, is er ruimte om te spelen en zo.

Websites

Bent u op zoek naar een hotel, condo of appartement, waar ook uw huisdier welkom is, kijk dan op Internet. Ik googlede “pet friendly apartments in Bangkok” of “huisdiervriendelijke hotels in Pattaya“ en u krijgt meerdere websites te zien, waar u terecht kunt. Sterker nog, er zijn accommodaties die over zeer diervriendelijke voorzieningen beschikken en ingesteld zijn op huisdieren. Er worden zelfs soms exclusieve diensten aangeboden, zoals een oppas- of uitlaatservice en sommige hotels hebben zelfs speciaal beddengoed, krabpalen, kattenkruid en roomservice voor huisdieren.

Tenslotte

Hopelijk heeft u wat aan deze informatie, mijn goede vriendin schiet er vooralsnog niet veel mee op. Nam mag (nog) niet verwachten dat haar (tijdelijke) partner gaat verhuizen naar een diervriendelijk onderkomen. Betekent dus dat ik haar nog regelmatig zie in Megabreak poolhal, waar haar zuster werkt als kassier en het hondje onder het bureau trouw de wacht houdt.

Rating: 3.17/5. From 6 votes.
Please wait...

6 reacties op “Met een huisdier in hotel of condo in Thailand”

 1. l.lagemaat zegt op

  Met een paar mensen en een hond gingen we naar een strand op een militaire basis.
  De farang zou 100 baht moeten betalen, maar bij het zien van een hond werden we geweigerd!
  Einde uitstapje!

 2. Roy T zegt op

  Een tip voor wie in Ayutthaya een diervriendelijk resort zoekt: ga naar Kamalar Palace. Het resort beschikt over villa’s met drie slaapkamers (goedkoper dan menig hotelkamer) en kleinere accommodatie met één slaapkamer. Honden zijn welkom. Kamalar Palace wordt gerund door vader en dochter Kamalar. Dochter Kan is een voortreffelijke kokkin en ‘s avonds kun je voor een schappelijke prijs aanschuiven bij het gezamenlijke diner en van de door haar bereide Thaise lekkernijen genieten. Na het eten toont Kan haar andere talent: ze is een meer dan goede zangeres en weet sfeer te maken. Wie – al dan niet na wat drankjes – ook wil zingen, mag de karaoké-microfoon pakken. Kamalar Palace is te vinden nabij het Million Toy Museum en de Temple of the Reclining Buddha en de blikvanger daar is een enorme liggende Buddha.

 3. Ann zegt op

  Ook in condo’s die eigendom zijn willen ze vaak geen huisdieren,
  pas geleden in View Talay 5 (Jomtien) geweest,hierhadden ze er geen probleem mee.

 4. PEER zegt op

  Vooropgesteld hou ik van dieren!
  Maar al mij ‘n condo wordt aangeboden: eentje waar mensen met honden gewoond hebben of eentje zonder?
  Dan is mijn keuze ( en ik denk van velen) : de condo waar géén dieren hebben huisgehouden.

 5. san meeus zegt op

  Hi, ik woon en reis in TH met mijn pittbul die ik importeerde vanuit Belgie. Ik schrijf en ben vrijwilligster voor Dog Rescue Thailand. Iemand tip voor 3 a 4* hotel petfriendly in BKK soms?

 6. Bert zegt op

  Die huisdieren is wat, wij hebben ook 3 hondjes en dochterlief wil die graag meenemen als we een paar dagen er uit gaan. Dat vergt toch de nodige voorbereiding en controle. Wij hebben wel eens een resort geboekt en duidelijk in d email aangegeven en toestemming gevraagd om die hondjes mee te nemen.
  Allemaal geen probleem, tot dat de schoonmaakster de hondjes aantrof op de kamer toen wij aan het ontbijt zaten. Was in Krabi, waar veel moslims wonen en dat past niet in hun cultuur. We kregen amper tijd om onze koffie op te drinken, zo snel moesten we wegwezen terwijl we duidelijk een bevestiging hadden dat de hondjes toegestaan waren. Hun dachten dat we ze in de auto zouden laten was het excuus.
  Zelf laat ik ze ook liever achter bij de dierenarts, die ze ook trimt en wast. Daar zijn ze gewend en kunnen ze spelen met de hondjes van de dierenarts en belangrijker, ze komen niets tekort en worden verwend.
  Vraag me ook vaak af als ik die mensen zie sjouwen met die honden en katten wie er nu gelukkig van wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website