Beste Thailandgangers,

Met veel belangstelling lees ik al enige tijd uw Thailandblog. Zoals ik begrijp reageren veel mensen die al jaren in Thailand komen en daardoor de nodige ervaring hebben. Aan hun zou ik graag iets vragen over het boeken van een hotel in Thailand.

Mijn vrouw en ik gaan in juni voor het eerst naar Thailand. Wij blijven een paar dagen in Bangkok, willen daarna naar het noorden zoals Chiang Mai. Daar willen we een weekje blijven en dan naar het zuiden voor een strandbestemming. Wij zijn er nog niet helemaal uit maar het zal Krabi of Ko Samui worden denken wij.

Wij reizen zonder kinderen op eigen houtje, dus niet via een reisorganisatie. Maar nu vroegen wij ons af of het beter is om vooraf onze hotels op internet te boeken of dat we dat beter ter plekke kunnen doen? Ik lees daar verschillende verhalen over.

Wat is goedkoper/beter? Lopen wij niet het risico dat een hotel vol zit in die periode? Wij neigen naar vooraf boeken, maar als het veel geld scheelt om het direct bij het hotel te doen dan is dat ook het overwegen waard. Wij zoeken vooral centraal gelegen hotels in het centrum van 3 of 4 sterren.

Wie heeft goede tips voor ons?

Wij verheugen ons al erg op deze reis en willen graag kennismaken met dit prachtige land.

Groetjes van deze Thailandfans,

Jolanda en Hans

31 reacties op “Lezersvraag: Moet ik een hotel in Thailand vooraf boeken of ter plekke?”

 1. Caliente zegt op

  Thailand is uitstekend te bereizen zonder vooraf te boeken. Vaak als ik naar een nieuwe plek ga die ik niet ken probeer ik me wel te informeren in welk gebied ik wil. Bijvoorbeeld op Koh Samui. Wil je op Chaweng zitten of juist op een rustiger deel. Vaak kan je van mede-reizigers goede tips voor hotels etc krijgen.

  Anders kan je ook kijken via Agoda of Booking.com voor goede accomodatie. Boek niet via de website, maar laat je door een tuktuk of taxi afzetten en vraag of er nog kamers zijn. Voordat je de kamer accepteert moet je ALTIJD eerst even kijken of de kamer goed is. Laat je ook niet in de maling nemen door de chauffeur als hij zegt dat het hotel gesloten is of net failliet ;).

  Veel plezier met jullie vakantie.

  • Fransamsterdam zegt op

   @Caliente: Tot mijn verbazing op dit moment waardering 0 voor je reactie op basis van 2 stemmen. Dat betekent dat iemand je reactie negatief heeft beoordeeld. Mag ik zo vrij zijn die persoon hierbij uit te nodigen waarom hij het niet met Caliente eens is? Daar worden we wellicht wijzer van.

   • Khun Peter zegt op

    @ Frans, laat maar waaien. Wij gaan het beoordelingssysteem aanpassen. Het gaat nu nergens meer over.

    • Fransamsterdam zegt op

     Ik zie het. Ik kan nu nog alleen de duim omhoog doen. Dat is al een hele verbetering, je hoeft niet iemands hele verhaal te herhalen om te laten merken dat je het er mee eens bent. Ben je het er niet mee eens, dan is een inhoudelijke reactie veel dringender gewenst.

    • Jacques zegt op

     Beste Khun Peter, als ik even het chatverbod mag ontduiken, dat is goed nieuws. Dan is het hopelijk afgelopen met de kinderachtige minpuntjes.

 2. Sjaak zegt op

  Het hangt er een beetje van af hoe laat je in Thailand aankomt. Ik boek meestal de eerste nacht van te voren als ik ’s avonds pas aan kom. Vroeger ben ik gewoon ergens heen gereisd en liet me bij aankomst de verschillende aanbiedingen zien. Daar waar je als toerist aankomt staan altijd wel mensen klaar die je ergens naar toe willen brengen. Kan goedkoop zijn.
  Vorige week ben ik naar Maleisië gegaan en heb de dag van te voren via internet een kamer geboekt. De recensies waren goed en de prijs was zeer ok.
  Maar in ieder geval kun je in Thailand heel goed op de bonnefooi reizen. Maak je daar geen drukte om.
  Je kunt leuke hotelkamers huren voor 15-20 euro per nacht met ontbijt. Bij mij in de buurt heb je zelfs een groot zwembad tot je beschikking…
  Veel plezier!

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als je per se in een bepaald hotel wilt, kun je natuurlijk beter van te voren boeken.
  Nadeel is dat je reisschema dan al van te voren vast ligt, dat het duurder kan zijn, en als het tegenvalt zit je er toch aan vast.
  In juni is het in Thailand bepaald geen hoogseizoen, vele hotels hebben inloopaanbiedingen, zoals 7 nachten slapen, 5 betalen en dergelijke.
  Als je in Thailand in het laagseizoen in een toeristisch gebied geen hotel kunt vinden, vraag ik me af hoe je ooit Schiphol hebt kunnen bereiken. Het is een non-issue!
  Als je veel bagage meeneemt (wat je niet moet doen, probeer alleen handbagage!) kan het zoeken van een hotel mede door de hitte wat minder aangenaam zijn. Het boeken van 1 overnachting in een gunstig in Bangkok gelegen hotel kan dan een optie zijn en ook als je geen bagage bij je hebt geeft dat veel mensen een rustig gevoel tijdens de reis, dus waarom niet. Regelmatig zie je aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen die een retour aanbieden inclusief 1 overnachting in Bangkok. Dan kun je zelf bekijken of je daar een paar nachten bijboekt of dat je de eerste dag een rondje loopt in de omgeving om wat anders te vinden.
  Toen ik zelf voor het eerst naar Pattaya ging heb ik me door de taxi af laten zetten in het centrum waar veel hotels in de buurt zijn. Plaatsgenomen in een bar en met een aantal toeristen een gesprekje aangeknoopt. Even laten weten dat je een hotel zoekt en je krijgt recensies en actuele prijzen uit de eerste hand. Grote kans dat je binnen een uur een leuk 3 sterren hotel voor een prima prijs hebt op niet meer dan 3 minuten lopen.
  In het superhoogseizoen (kerst, oud en nieuw) raad ik wel aan om van te voren te reserveren, maar dat is in uw geval niet aan de orde.
  Persoonlijk kies ik, net als u van plan bent, altijd voor hotels in het centrum, ook al zou ik voor hetzelfde geld in een fraaier resort op bijvoorbeeld 6 km afstand van het centrum kunnen bivakkeren. Zo”n resort is leuk als je geen behoefte hebt om je buiten de hekken te bewegen, maar dan kun je net zo goed naar Turkije of zo gaan.
  Wees niet bevreesd dat u in de goot zal moeten slapen, dat zal niet gebeuren, en het geeft zoveel meer vrijheid om zonder planning rond te reizen.
  Het domste wat ik op dit gebied heb gedaan was op 1 januari laat in de middag aankomen zonder hotelreservering. Kamers in de door mij gewenste prijscategorie (rond de 40.- euro in die periode) waren niet meer zo snel te vinden, dus heb ik mijn toevlucht 1 nacht moeten zoeken in een penthouse van het Pattaya Centre hotel voor EURO 125.-. Schadepost 85.- op het budget, maar ook wel een keer leuk om mee te maken. De volgende dag alsnog een normale kamer in een 3 sterren hotel voor 17.50 (koopje) kunnen vinden voor de rest van de vakantie, dus de schade weer aardig goedgemaakt.

  In uw geval zou ik me meer druk maken om vragen zoals : Gaan we met de (nacht)trein van Bangkok naar Chiang Mai (1e klas?) of met het vliegtuig? En met welke vliegmij. dan? En vertrekt die van Suvarnabhumi of Don Muang?
  En krijgt u toch geen spijt dat u Pattaya helemaal links heeft laten liggen?

  Maar eigenlijk hoef je je in Thailand maar over een paar zaken zorgen te maken: Heb ik bij me : Paspoort, Uitreiskaart, Cash en/of Pinpas, DEET, zonodig aanvullende ziektekostenverzekering (!!!), m’n boerenverstand, evt. bril of lenzen en medicijnen, en verder is het één groot zorgeloos genot.

 4. pratana zegt op

  Wel ik spreek uit mijn positieve ervaring, het hoogste hotel in Bangkok (kennen jullie zeker)waar ik al 8 jaar naar toe trek op het einde van ons verlof heb ik steeds via agoda gedaan en steeds de beste prijs gekregen met nu bv -40% reductie(lager dan hotel boeken via internet of zelf de dag van aankomst via mijn Thaise vrouw voor kennissen die er ook wilden overnachten)
  Zo zie je maar de ene vindt het prima de andere weer niet.

  • René van Br zegt op

   Ik woon met mijn Thaise vrouw in Thailand (Koh Samui) en we boeken als we op toer gaan bijna altijd bij Agoda. Via internet of aan de receptie van het hotel zo goed als altijd duurder. Je kan ook b.v. de boekings site van Agoda bekijken voor het hotel waar je wilt verblijven en dan aan de receptie vragen wat het kost. Is de boekingssite goedkoper dan boeken en de voucher uitprinten bij een internet shop. Met vrienden die hier op Samui waren zo gedaan wat 700 Thb per nacht scheelde. Bij de boekingssite’s staan de prijzen niet vast, is er veel vraag dan gaan de prijzen omhoog.

   • Leo Th. zegt op

    Ja René, ook mijn ervaring is dat boeken via een site vaak (dus niet altijd!) goedkoper is, zeker wanneer je van een aanbieding gebruik maakt. Natuurlijk heeft het ook voordelen om op de bonnefooi te gaan en je ter plaatse kan beslissen waar en hoe lang je ergens wilt verblijven. Het zoeken naar een geschikt verblijf kost echter ook veel tijd, zeker als je ergens voor het eerst komt en eigenlijk niet weet waar te beginnen. De eerste vraag is al hoe de zoektocht te starten, per huurauto, taxi of openbaar vervoer? Jolanda, je kan natuurlijk ook vooraf één of meerdere nachten reserveren en vervolgens op je gemak voor de volgende nachten op zoek gaan naar een ander hotel wat aan juliie wensen voldoet. Zelf was ik een aantal jaren geleden naar Koh Chang gegaan en wilde ik terplaatse een hotel zoeken. Bleek het Chinees nieuwjaar te zijn en waren de meeste hotels volgeboekt.
    Na zo’n 2 uur gezocht te hebben eindelijk een (heel mooie) kamer gevonden maar die was toen behoorlijk aan de prijs. Wens jullie in ieder geval een fantastische vakantie!

 5. Marjan zegt op

  We zijn nu al bijna 4 weken in Thailand, logeren gedeeltelijk bij onze zoon die in Bangkok woont. We gaan zeker altijd een paar nachten Naar Bang Lampo waar je guesthouses te kust en te keur hebt.
  We zijn naar Chiang Mai gevlogen, al eerder voor een habbekrats geboekt vanuit Nederland, met air Asia vanaf Don Muang, als je begin van de middag vliegt heb je tijd genoeg om nog onderdak te zoeken. We regelen vaak de eerste nacht via Booking.com,maar gaan daarna in de buurt kijken en verkassen dan naar een leuk klein guesthouse, veel goedkoper en gezelliger.
  Maandag gaan we nog drie dagen naar hua hin waar het ook echt niet nodig is vooraf te boeken, wij stellen niet van die hoge eisen, je slaapt er alleen maar.Bijna iedereen heeft tegenwoordig Free wIfi en dat is wel handig.
  We zijn met zoon en schoondochter 4 dagen naar Koh Kud geweest en daar hadden ze wel een resort besproken, de helft was niet bezet overigens.
  Wij vinden het voordeel van niet reserveren dat je flexibel bent, bevalt het niet vertrek je weer voor 11.00 en zoek je wat anders of reis je verder.
  Die ervaringen hadden we in eerdere jaren ook op Koh Lanta, ,Koh Pi Pi, Phuket etc.
  Fijne vakantie gewenst in dit heerlijke land!

  • Willem zegt op

   Helemaal mee eens. Wij boeken eigenlijk meestal via Agoda en altijd scherp in prijs. Alleen Koh Kood gaan we op de bonnefooi. Koh Kood kom je altijd in 😉

 6. edwin droog zegt op

  Het is niet moeilijk om een hotel te vinden in thailand goedkoop en duur. Het hangt wel van het seizoen af vooral op de eilanden koh samui en phuket in het hoogseizein moet je nog wel eens zoeken maar er is altijd wel plek.

 7. Henk Hauer zegt op

  Beter een hotel boeken voor een of twee dagen na aankomst. Rondkijken en dan terplaatse boek. Beste side om de boeken is http://www.agonda.com. Goed aanbiedingen en betrouwbaar. Prettige vakantie

 8. Pascal ChiangMai zegt op

  Het beste wat je kunt doen,zoek eerst het Hotel waar je naar toe wilt gaan,je kunt dat via het net op zoeken,kijk dan via Booking.com naar de prijs per nacht.je kunt dan kontakt opnemen met het Hotel en vraag daar naar de prijs voor het verblijf,vaak zie je dan welke
  stap goedkoper is,in het laag seisoen en heb dat zelf in ChiangMai mee gemaakt een nacht betalen en een nacht vrij dit was in het Holliday Inn Hotel,mocht je Thaise vrienden hebben laat die het voor je boeken dat is weer goedkoper,mijn advies is maak zelf je reservering en bij een drie sterren Hotel eerst vooraf je kamer laten zien,geluk bij het vinden groetjes,
  Pascal

 9. Martin zegt op

  Als zeer verkwend bezoeker omdat mijnv rouw thaise is kan ik je aan bevelen in Bangkok het Eastin Hotel, in de buurtt Makkasan makelijk voor taxi driver het hotel ligt vlakbij Pratunam een dag/nachtmarkt makelijk te lopen. Het hotel is te boeken bij 333travel of rechtstreeks bij 333 travel in het Hotel ongeveer 40,00 tot 50,00 euro voor een luxe kamer of neem een run off the house. Het is een 4 sterren hotel en een zeer goed ontbijt onlags alweer 3 jaar geleden gerenoveerd het is wel een doorgang hotel met veel toeristen.
  Jullie gaan in het laagseizoen dan zijn de prijzen in Thailand lager dan in het extreem hoogseizoen 3 tot 4 maal zo duur.
  V.w.b. Koh samui heb je diverse hotels kijk op de site van Koh samui Hotels vooraf boeken is ook een mogelijk heid geef geen credit card gegevens af.
  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Denk er om het is zeer warm en vochtig rond deze tijd dus een airco is aan te bevelen.

 10. Clyde zegt op

  Mijn ervaring is via hotelbookingssites te boeken omdat die vaak een lagere prijs bedongen hebben dan wanneer je zelf bij het hotel boekt . Wel de verschillende sites vergelijken want de prijzen voor hetzelfde hotel kunnen verschillen . Je kan ook ter plekke zelf gaan kijken en dan alsnog via internet snel boeken als de prijs dan lager is , heb ik ook een keer gedaan in Pattataya .

 11. John Karelse zegt op

  Er is in Bangkok een onder Nederlandse directie gerund reisbureau. Zeer betrouwbaar.
  Zij bemiddelen in accommodaties en claimen goedkoper te zijn dan rechtstreekse boekingen. Prijsgarantie geven zij als elders goedkoper uit bent.

 12. John Karelse zegt op

  Vergeten het bureau te noemen. Het is Greenwoodtravel.nl,
  Greenwood heeft onlangs haar 20 jarig jubileum gevierd. Dat alleen zegt al genoeg.

 13. Cor Verkerk zegt op

  Zelf boek ik via 333 travel het vliegticket inclusief 1 nacht in eastin hotel ?

  En wij boeken altijd hotels in Thailand via Latestays.com (al meer als 10 jaar) die in het algemeen goedkoper zijn als agode en meestal ook betere prijs als direct boeken bij hotel.
  Ga rustig kijken op de diverse sites, geeft ook plezier en boek voor 2 of 3 nachten, je kunt altijd weer bijboeken via de site. Uiteraard kun je ook vragen wat je bij hotel moet betalen als je bijboekt.

  Wens je fijne vakantie

 14. Dany. zegt op

  Beste Thailandgangers,

  Op 16/02 vertrek ik naar Phuket en verblijf er tot en met 12/06.Alle hotels&resorts zitten vol.,
  Van 15 maart tot en met 14 april heb ik een hotel geboekt.Nu de 17/02 bij aankomst,moet ik op zoek gaan naar een slaapplaats,en zal het zoeken zijn!!!Na 14/4 idem!!!Hoop er wat te vinden en aan een goedkope prijs.Weet iemand een goed & goedkoop hotel of hostel voor die lange tijd>buiten mijn reservatiedus ik heb visum voor 2x 59 dagen>>>moet nu eerst 25000euro storten op een thaise bank,met dit bewijs aan consulaat,een aanvraag doen voor een jaarvisum<<<en terug vertrekken!probeer er ook werk te vinden ?,doch ik ben 54 jaar!!!!????
  Graag zou ik U willen verzoeken me door jou gekende situaties en inlichtingen te laten geworden.Bij voorbaat hartelijk dank; Dany.

  • Bert van Hees zegt op

   Na het Thaise Nieuwjaarsfeest geldt in mijn appartement een lager tarief, namelijk € 300 per week. Als je het echter twee maanden huurt, maak ik een mooie deal voor je. Website en mailadres bij redactie bekend.

 15. Spriet zegt op

  Er zijn de laatste drie jaar zoveel hotels bijgebouwd dat het niet verstonden en dachten dat vele hotel niet vol zouden geraken.

  Het is nu hoogddeizoen en er zijn altijd plaatsen vrij daar er te veel gebouwd is.

  Boeken via internet betaal je een hoge prijs

  Ter plaatse kan je de prijs naar omlaag krijgen zoals met alles in Thailand

  Phuket is het duurste daar er vele Russen komen en chnezen.

  Wanneer je een rondreis doen vind je altijd iets op de weg en heel goedkoop.
  We hebben vrienden die alle jaren in Bangkok een wagentje hurn en alle jaren een andere weg uitspippelen en zij vinden altijd iet onderweg.

 16. R&D zegt op

  Beste Hans en Jolanda,
  Ik book altijd twee dagen van te voren met agoda werkt perfect, dit doe ik met een app op mijn telefoon, ik krijg na betaling een bookingnummer, en je kan inchecken.
  Ze hebben veel keuze met scherpe prijzen.
  fijne vakantie.

 17. L zegt op

  Ik denk dat je jezelf even moet oriënteren op internet wat je zou willen en wat dan de prijzen zijn. Je kunt natuurlijk in Thailand een hotel regelen maar dan is het handig om wel wat vergelijkings prijzen te hebben. Dit zeg ik omdat een hotel in Thailand niet altijd goedkoper is. Verder moet je ook even zelf inschatten of je goed durft af te dingen. Of je beïnvloedbaar bent want ook taxi’s en tuk tuks hebben het gauw door wanneer je nog iets zoekt en zijn dan erg behulpzaam maar vaak wel met eigen voordeeltjes! Een organisatie die goede prijzen heeft en wat je vanuit Nederland met internet en/of Skype kunt regelen is Greenwood Travel. Een ander voordeel met deze organisatie is ook dat deze ook in Bangkok zitten en je Nederlands te woord kunnen staan indien je dat belangrijk vindt. Successen ga vooral heerlijk genieten. En ook de voorpret is vaak al enorm leuk.

 18. Fred zegt op

  Ik boek altijd via een Hollands reisbureau in Bangkok: http://www.greenwoodtravel.nl, betrouwbaar, redelijke prijzen en soms goedkoper dan boeken bij het hotel zelf.

 19. Peter Van Lint zegt op

  Hallo,
  Ik wens jullie een prachtige reis.
  Het is goedkoper om voorafgaandelijk een hotel te boeken.
  Zeer goed is booking.com
  Daar kun je hotels boeken, moet je niets op voorhand betalen ( wel creditcard invoeren ) = veilig, en kan je in de meeste hotels tot een aantal dagen op voorhand het hotel nog annuleren. Je hotel betaal je bij aankomst.
  Groetjes
  Peter Van Lint

 20. Esmeralda zegt op

  Mijn man en ik boeken zelf altijd onze hotels van te voren via booking.com of Agoda. Het voordeel hiervan is dat je dan vaak tot een dag van te voren (gratis) kunt annuleren en uit en zelf kunt kiezen in welke prijsklasse je een hotel wil hebben enz enz. Alvast fijne vakantie.

 21. Roswita zegt op

  Ik boek meestal via Agoda, maar wel vanuit Thailand. Maar kijk altijd eerst naar de reviews van andere reizigers. Het ligt ook aan de tijd van het jaar. In het laag seizoen kun je rustig zelf bij de hotels aankloppen. Maar ook dan raad ik je aan om bij Agoda of Booking.com eerst de reviews na te lezen. Dat scheelt je een hoop onnodig zoeken naar een goed hotel.

 22. Lucho zegt op

  Ligt idd aan het tijdstip van aankomst, maar in principe het beste ALLES hier regelen. Hotels, tussentijdse transporten enz.
  Fijne vakantie !! Wordt jullie eerste keer Thailand maar vast niet de laatste keer 😉

 23. jennyvertongen zegt op

  Beste,
  Wij gaan al acht jaar naar thailand en boeken de laatste jaren via booking.com
  ik denk dat dit het beste is, als je daar boekt weten ze dat je dringendiets moet hebben en durven ze wel eens wat meer vragen, veel reisgenot
  Jenny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website