Het zal je toch maar gebeuren, dat je keurig aangekleed in oktober op de MKB-meeting in Bangkok verschijnt en er een weddenschap op je mooie stropdas afgesloten wordt! Eigenlijk was een stropdas een ouderwetse outfit werd er gesteld en prins Claus gaf indertijd al het goede voorbeeld.

Aarzelend werd de stropdas afgedaan en Karel Hartogh gaf aan, dat deze beroemde stropdas met vele herinneringen, toch minstens 10.000 Baht op moest brengen en dat de gelden naar een goed doel zouden gaan. In dit geval naar het Shelter Center Pattaya.

De “veiling” geleid door Colin de Jong begon met een openingsbod van 10.000 Baht. Een Indiase zakenman bood 11.000 Baht, waarbij de ambassadeur 12.000 Baht bood. De Indiase zakenman bood 12.500 Baht voor de stropdas en daarmee werd de veiling gesloten. Heel sportief van onze ambassadeur Karel Hartogh, die hiermee op deze wijze het Shelter Center Pattaya sponsorde, waar Colin de Jong ook bemoeienis mee heeft. De stropdas hangt keurig ingelijst in een van de hotels van deze Indiase zakenman.

Op weg naar het Shelter Center Pattaya deed Colin de Jong, mijn buurman, nog een keer enthousiast verslag van het gebeuren en met toestemming zijnerzijds mocht dit stukje geplaatst worden. Nong en de kinderen hebben de donatie van 12.500 Baht in grote dank aanvaard en na vele wai’s konden we daarna vertrekken.

2 reacties op “Hoe de ambassadeur zijn stropdas kwijtraakte”

  1. Khun Peter zegt op

    Leuk initiatief!

  2. Rob V. zegt op

    Doet me denken aan de missie veiling in mijn dorp waar er te gekste bedragen worden geboden voor de veilingstukken. Van 1000 euro voor een fruitmandje tot 2500 euro voor de burgemeester die bij je thuis komt koken of nog zottere bedragen. En mee bieden op je eigen stukken past ook in dat plaatje, fantastisch toch? Alle voor het goede doel en daar gaat om. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website