U hoort of leest er misschien weinig over, maar jazeker: Charity Hua Hin Thailand (CHHT) gaat gewoon door. Maandelijks worden door de vrijwilligers ca. 50 huizen bezocht waar een familie woont die de zorg heeft over een langdurig zieke patiënt of een invalide of spastisch gezinslid.

Met langdurig ziek moet je dan eerder denken in jaren dan in maanden: de meesten hebben 24 uur per etmaal hulp nodig. Dat houdt in dat een ander gezinslid de zorg op zich neemt en zodoende geen inkomsten kan hebben uit loondienst. Als de kostwinner bedlegerig raakt, wordt de financiële situatie van het gezin vaak dramatisch slecht.

CHHT helpt met luiers in alle maten, afzuig cateters, melkpoeder, onderleggers, medicijnen, voedselpakketten, rijst, etc. Daarnaast wordt in individuele gevallen bijvoorbeeld de maandelijkse elektriciteitsrekening betaald, een nieuwe koelkast, ventilator, gastank of luchtmatras verstrekt. Gevraagde rolstoelen worden meestal verstrekt door het Wheelchair Project van Hua Hin Hospital.

Maatschappelijk werkers en verpleegsters van de gemeentehuizen, ziekenhuizen en health centers  in zowel Hua Hin als Pranburi weten CHHT inmiddels te vinden en verwijzen naar arme families die dringend hulp nodig hebben.

De vrijwilligers realiseren zich maar al te goed dat zij niet alle problemen van deze arme families kunnen oplossen, maar helpen waar zij kunnen. Alle gemaakte kosten worden door de vrijwilligers zelf gedragen zodat 100% van de donaties kan worden aangewend t.b.v. de begunstigden.

Zo is afgelopen jaar het CHHT Study Fund opgericht met als doel kinderen uit door CHHT gesteunde families, in de leeftijd van 6 – 17 jaar te helpen om de basisscholen te volgen en af te maken zodat zij een betere kans krijgen om in de toekomst aan de armoede te ontsnappen.

Inmiddels profiteren 7 kinderen van dit fonds en meer zullen er dit jaar worden toegevoegd.

E.e.a. wordt financieel mogelijk gemaakt door o.a. het vorige maand gehouden La Grappa / DanSea Charity golftoernooi waar liefst 164 golfers opnieuw genoten van een zeer geslaagde dag en aansluitend diner op de Banyan golfbaan in Hua Hin.

I.v.m. verdere uitbreiding van haar activiteiten is CHHT op zoek naar nieuwe vrijwilligers, o.a. om

  1. voedselpakketten samen te stellen (1 halve dag per maand, desgewenst geen huisbezoek) en
  2. de activiteiten in Pranburi of Hua Hin te coördineren (3 halve dagen per maand incl. huisbezoek en kontakten met ziekenhuis).

Voor beide vacatures is vereist dat de vrijwilliger woont in de de werkgebieden van Hua Hin Hospital of Pranburi hospital, tenminste 10 maanden per jaar in Thailand is en een auto ter beschikking heeft.

Voor het Study Fund zijn we op zoek naar een Thais sprekende vrijwilliger/ster, liefst met onderwijservaring (2 halve dagen per maand met huisbezoek).

Belangstellenden kunnen een email sturen naar Charityhuahinthailand@gmail.com gelieve hierin aan te geven naar welke functie uw belangstelling uit gaat.

Ingezonden door Vincent

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Charity Hua Hin Thailand gaat gewoon door met haar activiteiten”

  1. don zegt op

    ***** voor de CHHT (en de 164 golfers).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website