‘Zika virus binnen drie jaar uitgedoofd’

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Zika
Tags:
15 juli 2016

De uitbraak van het gevreesde en voor zwangere vrouwen gevaarlijke Zika-virus zal over twee tot drie jaar voorbij zijn, dat zeggen Britse wetenschappers. Tegen die tijd zijn veel mensen al eens besmet en daardoor immuun geworden. Zika komt ook in Thailand voor.

De onderzoekers hebben de huidige epidemie vergeleken met de eerdere verspreiding van ziektes als dengue en chikungunya. Zo voorspellen ze hoe verspreiding van het zikavirus zal verlopen.

In de loop van volgend jaar zal het aantal zika-besmettingen al flink zijn gedaald. Als de huidige epidemie voorbij is, duurt het waarschijnlijk minstens tien jaar voordat er weer een uitbraak is, zo denken de Britten.

De wetenschappers zeggen dat het weinig zin heeft om nu nog de uitbraak te bestrijden, bijvoorbeeld door muggen te verdelgen. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, nu zou het daar te laat voor zijn.

Door het einde van de Zika-epidemie is het moeilijk om een werkend vaccin te ontwikkelen omdat de wetenschappers verwachten dat tegen de tijd dat het vaccins ontwikkeld is, het virus al uitgedoofd is en er daarom niet voldoende getest kan worden.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website