De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich zorgen over het feit dat een kwart van de bevolking wereldwijd, niet genoeg aan lichaamsbeweging doet. Ondanks aandacht voor dit probleem is de situatie sinds 2001 nauwelijks verbeterd.

Dit zou blijken uit bevolkingsonderzoeken van 2001 tot 2016 uit 168 landen. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Global Health.

Wereldwijd bewegen ongeveer een op de drie vrouwen en een op de vier mannen onvoldoende. In de rijkere landen is het aantal mensen dat onvoldoende lichaamsbeweging heeft meer dan twee keer hoger dan in landen met lage inkomens.

In Koeweit, Amerikaans Samoa, Saoedi-Arabië en Irak bewegen volwassen het minst, meer dan helft beweegt daar te weinig. In de VS ligt dit op 40 procent en in China op 14 procent.

Om voldoende te bewegen moet je per week meer dan 150 minuten matige lichaamsbeweging hebben of 75 minuten krachtige lichaamsbeweging. Voldoe je daar niet aan dan loop je een verhoogt risico op gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziektes, kanker en diabetes type 2.

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “WHO: ‘Meer dan kwart van de volwassenen bewegen te weinig’ ”

  1. Sjaak S zegt op

    Dan doe ik het goed… iedere dag 45 minuten op de crosstrainer en twee keer per week anderhalf uur (30 km) fietsen…
    Trouwens en alweer een spellingfout gezien: je loopt een verhoogd (met d en niet met t) risico op.

    Wat Koeweit, Amerikaans Samoa, Saudi Arabië en Irak betreft, ligt dit ongeveer gelijk aan het aantal te dikke mensen… https://universitymagazine.ca/10-fattest-countries-in-the-world/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website